Webový nástroj pro lidi kolem kulturistiky - fitness

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Webový nástroj pro lidi kolem kulturistiky - fitness  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Webový nástroj pro lidi kolem kulturistiky - fitness
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bingi

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 3:04 pm    Předmět: Webový nástroj pro lidi kolem kulturistiky - fitness Odpovědět s citátem

Čaute, už delší dobu jse se hrál s myšlenkou si vytvořit nástroj, který by mi pomáhal při sestavování sacharidových vln a celkově výživového plánu. Letos jsem začal na projektu pracovat. Postupně jsem začal do projektu přidávat další a další nástroje. Takže nakonec to bude webová aplikace, která bude obsahovat snad všechno co může kulturista potřebovat.

Zkusím nastínit:
-budete si chtít sestavit vlny (nebo jakýkoliv jiný výživový plán). Zadáte si počet dnů v plánu a pro každý den si vytvoříte jídelníček stylem, kdy si v nutriční tabulce najdete potřebnou surovinu a vložíte do požadovaného dne. Následně si u každé suroviny budete moct přepočítat množství. Např. vložím kuře a v konkrétním jidle řeknu, že chci 25g bílkovin. Automaticky dostanu množství v gramech. Navíc budete moct u každé potraviny např. bílkoviny ignorovat. Tím dostanete v součtu hodnot dne např. příjem plnohodnotných bíkovin. Celé jídla a celé dny můžete jednoduše kopírovat, editovat.
- V nutriční tabulce budete moct používat bud veřejné potraviny. Nebo si vytvořit svoje tabulky se svými potravinami. Například vaše suplementy atd. Nebo klidně celé hotové jídlo.

To je asi to hlavní proč jsem začal web vytvářet.

- dále budete moct zapisovat vaše aktuální formy, prikládat si fotku. Zobrazovat hodnoty v grafu. Například procento tělesného tuku, výkon v posilovně atd..
- budete si moct nastavit vaše cíle např. v dietě. Uvidíte jak postupujete v čase, kolik jste zhubli (nabrali) atd.
-zapisovat si všechny vaše výkony v posilovně a posléze filtrovat například podle výkonu atd.

A dost dalších věcí..

Doufám, že se to tady nebude brát jako nějaká forma konkurence. Jedná se o neziskový projekt jednoho člověka, žádný eshop ani nic podobného. Původně to mělo sloužit jenom rychlým počítaním surovin pro osobní potřebu.

Naopak bych chtěl možná oslovit lidi, kteří jsou v problematice znalí a chtěli by se podílet na vývoji. Kdyby někdo měl chuť napsat článek týkající se problematiky a přispívat, spolupracovat.

Případně jestli máte nějaký nápad tak aplikace je ve vývoji. Počítám, že nějaký ten měsíc ještě bude..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Keksur

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jinymi slovy bodyspace od bodybuildingu v cestine ? :) az na par veci
Bingi

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no pokud dobře vidím, tak bodyspace je jenom sledování formy ne? Hlavně chci něco přehledného jednoduchého. Ráno se přihlásíš a uvidíš co přesně máš jíst jaký máš stréning. Ten si můžeš rovnou zapisovat při cvičení. A všechno na jednom místě. Jednou za čas si jenom svoje tréningy vyexportuješ do excelu, vytiskneš. Plus si můžeš jídelníčky navzájem předávat. Jídelníček si následně jednoduše upravíš podle sebe (množstevně apod..).
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě to je dobrej nápad a dalo by se tam udělat celkem hodně věcí
Bingi

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano napadá mě čím dál víc věcí o které by se to dalo rozšířit, ale hlavě chci aby to bylo přehledné. Budeš mít na jedné obrazovce všechno pro daný den.

Vem si třeba že při objemu máš oblíbené jídlo. Ale chceš vědět nutriční hodnoty. Jenom nahážeš suroviny a množství do tabulky. Ty suroviny si najdeš v nutriční tabulce a naklikáš. Výsledné jídlo si uložíš. Potom jenom šupneš do jídelníčku že chceš tolik sacharidů a hned máš množství. Jde o to, že tyto jídla se často opakují. Vyplatí se je si uložit a mít kdykoliv k dispozici. Navíc si recepty můžeš zveřejnovat.

Spoustu toho je hotové už. Ale třeba za čas, až to bude použitelné, tak by jsem např. dal sem na forum odkaz na testovací verzi. Začít aplikaci naplnovat daty, surovinami, testovat. Napsat co je fajn, co se komu nelibi..
Bingi

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Wojtkingson: nevím zda se ta soukromá zpráva odeslala..
psal jsem ti:
díky za reakci. Nutriční tabulka ja prakticky hotová. Ano suroviny jsou rozděleny dle kategorii a podkategorii. Ohledně toho generování celých dnů, to jsem měl původně v plánu, ale vem si, že každý má jiný režim. Navíc by to generovalo jenom jeden typ jídelníčku. Ale dalo by se to udělat tak, že by si např. uživatel vybral jídelníček z veřejných jídelníčků a ten by mu přepočítalo na jeho proporce. I když mezi náma. Spíš počítám, že by to využíval někdo, kdo o tom již něco ví. Jak říkáš, každý má jiný metabolizmus.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Webový nástroj pro lidi kolem kulturistiky - fitness
Rychle na stránku:

Přejdi na: