rada s jidelnickem

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - rada s jidelnickem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> rada s jidelnickem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jelen91

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:05 pm    Předmět: rada s jidelnickem Odpovědět s citátem

Zdravím,
Je mi 21 let, váha:78Kg , výška 185cm.
Před týdnem jsem začal dělat program P90X (kdo by neznal, jedná se o každodenní trénink, kdy jeden den cvičíte hrudník a záda, druhý den aerobní cvičení, třetí ramena a ruce ... atd. )
Protože jsem tedy začal něco dělat a chci vidět výsledky, měním rázně i svůj jídelníček.
A tady bych měl tedy pár dotazů na zkušenější.

1. Po aerobním tréninku doplňovat sacharidy nebo bílkoviny a v jakém časovém rozmezí? Na internetu je opravdu spousta informací, ale všude píšou něco jiného a nevím čemu tedy věřit. Po silovém tréninku to dělám tak, že ihned doplním cukry např. banánem a hodinu po treninku bílkoviny.

2. Mojim cílem určitě břicho s "bochánky" ) , ale také samozřejmě nabírat i ruce. Uvažuji o nějakých doplňcích. Asi nejvhodnější se mi jeví nějaký spalovač tuku, který si budu dávat před aerobním tréninkem (původně jsem chtěl L-carnitin, alepakjsem se dočetl, že je to podvod) a na přibrání nějaké té svaloviny si koupit protein. Budu rád když mi poradíte nějaké konkrétní doplňky a nebo třeba úplně něco jiného.

Zatím tedy můj jídelníček vypadá cca takto:
Ráno: musli se sladkým tvarohem, jablko
Dopolední svačina: Banán, mandarinka
Oběd: Kuřecí 250g s rýží nebo bramborami
Odpolední svačina: Rajčatový salát s mozzarelou
Trénink
Po tréninku: Banán
1 hod. po tréninku: Tuňák se suchary a tvarohový sýr.

Budu moc rád za nějaké rady.
Díky Jelen
:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposledy upravil Spam dne po říjen 22, 2012 12:51 pm, celkově upraveno 1 krát
Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau, vzhledem k tvym proporcim 185/78 a cilum (Mojim cílem určitě břicho s "bochánky" ) bych ja rekl tohle: Svalu na sobe moc nemas a pokud bys chtel ty tvoje "bochánky" tak by na tobe nezbylo nic... Ja bych upravil stravu - zbytecne moc cukru tam mas a celkove me to prijde spatny... Co treba napriklad takhle:

Rano : Ov. vlocky + mleko + vejce
Svacina : Celozrn. pecivo/Racio chlebiky/Ryze (kval.sacharidy) + eidam 30%, kval. sunka, cottage + ovoce
Obed : Ryze/Brambory/Testoviny + maso (kureci, hovezi, ryba) + zelenia
Svacina : na způsob prvni svaciny
Vecere : Na zpusob obeda
2. Vecere : Tvaroh/cottage
+ nejake zdrave tuky (ryby, orechy, mandle, ar. maslo atd...)
- Takhle nejak... nemusis se tim ridit uplne presne, ale snad ti to neco da...

A casem pujdou jak svaly nahoru tak i ty tvoje bochanky...
Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau, vzhledem k tvym proporcim 185/78 a cilum (Mojim cílem určitě břicho s "bochánky" ) bych ja rekl tohle: Svalu na sobe moc nemas a pokud bys chtel ty tvoje "bochánky" tak by na tobe nezbylo nic... Ja bych upravil stravu - zbytecne moc cukru tam mas a celkove me to prijde spatny... Co treba napriklad takhle:

Svacina : Celozrn. pecivo/Racio chlebiky/Ryze (kval.sacharidy) + eidam 30%, kval. sunka, cottage + ovoce
Obed : Ryze/Brambory/Testoviny + maso (kureci, hovezi, ryba) + zelenia

Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obed : Ryze/Brambory/Testoviny + maso (kureci, hovezi, ryba) + zelenina

Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prosim moderatora at to trosku promaze, mel jsem nejakej problem s prohlizecem.... Dekuji
jelen91

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 2:07 pm    Předmět: RE:spam Odpovědět s citátem

Díky to sem právě potřeboval.
Nevíš ještě jak s těmi kardio tréninky a stravou prosimtě?
Doplňky zatim ještě nedoporuřuješ teda jo?
Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doplnky jsou doplnky stravy... Az budes mit jidelnicek dokonalej, pak koukej po suplementech. Ale radsi si kup kopec masa at ho mas na kazdej den. Radsi se poradne najist kvalitniho jidla, nez jist naprd ale hlavne do sebe cpat dva koktejlky gainera a myslet si jak strasne porostes... coz kazdej kdo zacina cvicit, tak prvni otazka je: Co si za suplementy objednat a kolik ceho a kdy... blbost, ale kazdyho volba.
A jinak s tim jidlem po kardiu, podle me zalezi k cemu to kardio delas.
Procti si tyhle dva clanky a treba ti to na nektery otazky odpovi : http://kulturistika.ronnie.cz/c-12675-vyzivova-poradna-10-2012.html

http://kulturistika.ronnie.cz/c-12225-vyzivova-poradna-06-2012.html
jelen91

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 5:17 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Jojo díky.
Přemýšlím, že si koupím nějaký lehčí protein zatím a ten budu dávat místo 2. večeře tím nic nezkazím co myslíš?
Tiano

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já cvičil P90X 3 měsíce tzn. že jsem ho úspěšně dokončil, pak jsem ho jel znova 2 měsíce a ukončil jsem ho předčasně. Můj jídelníček vypadal takhle.

PONDELI
50g
1. Jedlo: protein (whey gold standart)
2. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave)
3. Jedlo: 200g filé z aljašskej tresky alebo filety
4. Jedlo: 250g tvarohu a 150 g bieleho jogurtu
5. Jedlo: 200g kuracích pŕs
6. Jedlo: 200g filiet

UTERY
100g
2. Jedlo: 200g kuracích pŕs už v hotovom stave, 65g ryže v sucho stave. Po uvarení by to malo byť približne 160g
5. Jedlo: 200g kuracích pŕs

STREDA
200g
2. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave), 135g ryže (v suchom stave). Po uvarení dostaneme približne množstvo 337g.
5. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave), 65g ryže (v sucho stave) - po uvarení 160g.

CTVRTEK
250g
2. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave), 135g ryže ( v suchom stave ), čiže po uvarení dostaneme približne množstvo 337g
5. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave), 135g ryže (v suchom stave) - po uvarení približne 337g

PATEK
300g
1. Jedlo: protein (whey gold standart) + + 50g ovesnych vlocek
2. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave), 135g ryže ( v suchom stave ), čiže po uvarení dostaneme približne množstvo 337g
5. Jedlo: 200g kuracích pŕs (už v hotovom stave), 135g ryže (v suchom stave) - po uvarení približne 337g

SOBOTA
400g
1. Jedlo: protein (whey gold standart) + 50g ovesnych vlocek
3. Jedlo: 200g filé z aljašskej tresky alebo filety + 100g testovin

NEDELE
500g
1. Jedlo: protein (whey gold standart) + 150g ovesnych vlocek
3. Jedlo: 200g filé z aljašskej tresky alebo filety + 150g testovin

A výsledek za 4-5 měsíců

jelen91

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 6:45 pm    Předmět: luxus Odpovědět s citátem

Parádní změna! Zeptam se zvládal si vše hned od začátku? Dělaj mi problémy : Jóga a chest and back. Ty kliky fakt celý nedávam :D Jinak co se týče toho jídelníčku asi nebudu mít finance každej den jíst kilo masa :X
Tiano

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 7:14 pm    Předmět: Re: luxus Odpovědět s citátem

jelen91 napsal:
Parádní změna! Zeptam se zvládal si vše hned od začátku? Dělaj mi problémy : Jóga a chest and back. Ty kliky fakt celý nedávam :D Jinak co se týče toho jídelníčku asi nebudu mít finance každej den jíst kilo masa :X

Ani po 3 měsících jsem tu jógu nezvládal, na to se vykašli, prostě ten cvik zkoušej, zapotíš se u toho tak i tak. A k těm timerům, to není zas až tak podstatný, prostě to val dokud můžeš. Tak jsem to aspoň dělal já. K tomu masu, kupoval jsem si v masně 1400g kuřecích prsních řízků a vyšlo mě to cca na 5 porcí, to znamená 4 porce na 2 dny a jedna porce do 3 dne.
Spam

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten protein jestli na noc, tak si kup teda nejakej night protein, na bazi kaseinu. Ale podle me o5 zbytecnost...

Rychle na stránku:

Přejdi na: