|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ladyslav
|
Zaslal: st říjen 31, 2012 2:16 pm Předmět: Nedostatek bílkovin.. |
|
|
Zdravím,
mám skoro 19 let, cca 191 cm, váha okolo 90 kg +-2 kg. Jsem ektomorf, ikdyž žádný extrém, na to bych se samozřejmě vymlouvat nemohl. Jedná se hlavně o dlouhé končetiny, zejména nohy, nízké procento podkožního tuku, úzká ramena..
Jak je již v názvu topicu, kvůli nedostatku bílkovin jsem se rozhodl objednat nějaký protein. Rozhodl jsem se pro Instant Mass od Reflexu, což je v podstatě na půl protein, na půl gainer. Moje otázka zní, jestli ho můžu považovat jako vhodný doplněk stravy pro mne jako vysokého ektomorfa?
Jídelníček se snažím zakládat hlavně na kvalitních surovinách tzn. rýže, těstoviny, brambory, banány, mléko, tvaroh, kuřecí maso, občas ryba..denně ke svačinám přidávám také piškoty.
Ovšem když použiji nějakých 1.6g b/kg váhy (což je 145g) a posčítám bílkoviny přes ten den jsem na nějakých 100-110 g kvalitních bílkovin, takže ikdyž dám každý den 200g kuřecího, půl kila tvarohu, nějaké mléko a sýry jsem pořád nějakých 40-45 g pod těmi 145g.
Jedním z důvodů vyzkoušení doplňku stravy je i malý nárůst svalové hmoty, který jsem až doteď tak moc neřešil, ale ten přírůstek je opravdu minimální. Soustředil jsem se především na hmotnost a silové výkony
Jinak cvičím nějaký rok, bez nevynucených pauz 8 měsíců. Trénink full body, co 2 měsíce změny ve struktuře tréninku, pouze základní cviky. Vím, že jsem toho napsal dost, ale snažil jsme se uvést co nejvíce důležitých infromací
Pokud někdo došel až sem  , otázka tedy zda můžu Reflex Instant Mass považovat za vhodný doplněk stravy? Případně pokud bude mít někdo jiné návrhy, budu rád  Díky za odpovědi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
U.B0B

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 3:09 pm Předmět: |
|
|
- jsem jeste o neco vyssi nez ty a jasne, cim je clovek vyssi a tezsi, tak ma trochu vetsi problem co sebe dostat vsechny ty tabulkovy cisla ...
- ja osobne pocitam vsechny bilkoviny (kvalitni i nekvalitni) - tim pokryju cca 80-90% denni potreby
- v trenikovy den se snazim mit cca 2,3g/kg bilkovin - v netrenikovy to tolik nehrotim a doplnuju sacharidy (setrim penezenku a ledviny) :)
- pises " 200g kuřecího, půl kila tvarohu, nějaké mléko a sýry " - pokud spravne pocitam - 200g kure - 38g + 500g tvaroh - cca 85g + 500ml mleka - 16g + 100g napr. 30%eidam - 26g = 165 g tvych plnohodnotnych bilkovin - coz temer pokryje tvoji denni potrebu - vymenit jeste kureci za kvalitni hovezi, tak mas temer vyhrano ...
- pises o malem narustu svalove hmoty - pokud mas tolik bilkovin, jak jsem spocetl, tak bych rekl ze toto nebude tvuj zakladni probleem, proc ti nerostou svaly ..
- sry, ale s tim doplnkem ti neporadim. na to jsou zde ostatni.
- nezapomen na Suplementační pyramida pro svalový objem a sílu
- nepises kolik mas sacharidu a tuku. a nepises, alespon obecne jak cvicis. takze nejde poznat, proc ti svaly nerostou a jestli by vubec meli rust ... :)
skus se trochu vice rozepsat a neupinej se, na nejaky zazracny prostredek, ktery te ve tve ceste za svaly, nejak zazracne spasi ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladyslav
|
Zaslal: st říjen 31, 2012 4:30 pm Předmět: |
|
|
Omlouvám se za špatné vyjadřování
k bílkovinám, psal jsem, že jsem je až doteď tolik neřešil a znovu se omlouvám za nepřesné vyjadřování  toho pul kila tvarohu jsem myslel ze bych daval odted
Jinak nevim jaky mate u Vas tvaroh  , ale u nás je 12g ve 100g, toho syra je polovina, ale toho tvarohu bych pocital rwealněji spíš jednu vaničku, mleko sedi + tedy cornflaeky a rýže je tak těch 135-140g a pokud bych měl počítat bílkoviny alespoň 2g/kg váhy je to 180 a jsem zase dole
Jinak netréninkové dny se také soustředím více na sacharidy
Se sacharidy problém nemám, nebo alespoň žiji v tom domění, za posledního 2,5 měsíce jsem přibral nějakých 6 kg, samozřejmě svalů asi také, ale prostě to není nic převratného, v podstatě nepoznám rozdíl, nevím kam ty kg nabírám :)
K upřesnění těch nárůstků hmoty, z mého pohledu je to samozřejmě jiné než z pohledu ostatních, relativně spokojený můžu být tak se zády a nohami, zbytek je prostě slabý, navíc mám řekl bych dost atypickou postavu, mám silné holení kosti oproti stehením, nohy celkově dost dlouhé ve srovnání s trupem, je tam obrovský nepoměr, úzké kosti paží a úzká ramena
Ramena jsou také část, kam se mi těžko přilepuje maso, shrnul bych to v podstatě na malé partie
Trénink-
Ne: shyby, dřep, benchpress, tlaky na ramena vč (jč), bicepsový zdvih vč (ez) + břicho
Út: mrtvý tah, výpony na lýtka, kliky na bradlech, kladivové zdvihy biceps, upažování ramena + břicho
Čt: přítah činky k tělu, dřep, benchpress (jč) šikmá lavice nahoru, military press, francouzský tlak, krčení ramen + břicho
Jedeme 3x8, doplňkové cviky 3x10, kliky a shyby pokud to jde tak na max
Jinak snažil jsem se psát o tom proteinu co nejvíce jako o doplňku, aby to nevypadalo jakože na něm chi zakládat jídelníček a tak to taky není
|
|
| nahoru |
|
 |
total-magor

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 4:31 pm Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | -
- v trenikovy den se snazim mit cca 2,3g/kg bilkovin - v netrenikovy to tolik nehrotim a doplnuju sacharidy (setrim penezenku a ledviny) :)
* |
hele neni lepsi spis pridavat na bilkovinach v dnech volna? a v treninkovych dnech zase na sachrech? zazivani kvanta bilkovin (samo nemyslim hydro ale i tak ...) docela zatizi organizmus, takze bud stejne hodnoty anebo vlny ale obracene nez pises
ale klidne se poucim _________________ Winner, winner, chicken dinner ...
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 5:27 pm Předmět: |
|
|
Můj názor je, že spousta S po tréninku zaručí dobrou regeneraci, ale v den tréninku pár hodin před tréninkem ti S jídlo energii moc nedodá, to spíš to ovlivní to jídlo den předtím, ale je to jen můj názor.
(S= sacharidové jídlo) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladyslav
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st říjen 31, 2012 5:50 pm Předmět: |
|
|
Tvůj příjem bílkovin je podle mě dostačující, nic nepíšeš o sacharidech, možná bude chyba tam. A nebo změna tréninku. Jak dlouho už cvičíš tento trénink a jak dlouho cvičíš celkově?
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladyslav
|
Zaslal: st říjen 31, 2012 7:05 pm Předmět: |
|
|
Sacharidy držím na 5g/kg a jak jsem již psal, za posledního 2,5 měsíce jsem přibral z 86kg na 92kg, mám ale pocit, že svaly si prostě hrají na schovávanou
Trénink měním co 6-8 týdnů, tedy zhruba ty 2 měsíce. Aktuální jedu od začátku září s tím, že jsem začínal na nějakých 70% maximama a každý týden přihazoval 2,5kg, i když teď jsem v posilovně ze zdravotních důvodů již 2 týdny nebyl. Před prázdninami jsem jel rozpis jiný co se týče uspořádání cviků, tréninkový objem je ale 5-6 cviků, o prázdninách to bylo 3x6, za 2 týdny chci přejít z fullbody na AB a jet ho aspoň do Nového roku.
Posilování celkově se věnuji tak 2 roky, pravidelně cvičím 10 měsíců, pokud nejsem nemocný apod. s relativně kvalitní stravou tak 6 měsíců ( i když pravděpodobně ne dostačující  )
Jen pro pořádek bych chtěl dodat, že až doteď jsem se s těmi bílkovinami pohyboval tak na těch +- 110g.
Samozřejmě nevylučuji, že dělám něco špatně, ve všech aspektech se snažím dělat vše co nejlíp, jak v otázce tréninku, regenerace, piného režimu..ale všude čtu jen nepřibíráš? hledej problém ve stravě...nerosteš? hledej problém ve stravě  takže jsem hledal ve stravě.  Tréninkem se zabývám občas až moc, navíc ne pro srandu se asi říká, že strava je 75% úspěchu.
Ale samozřejmě vždy se rád něčemu přiučím
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 8:00 pm Předmět: |
|
|
200g kuřecího 40B
500g tvarohu 50B
250g sýra 75B
500ml mléka 15B
To je skoro 200B, nebo neumím počítat? K tomu máš určitě nějaké bílkoviny z rostlinných zdrojů které spousta joudů nepočítá protože jsou "nekompletní" ale pokud smícháš více zdrojů ten den tak se to vyrovná (abych nekecal myslím že třeba Rýže + fazole) To píšou v knize Fitness výživa : power eating program Susan Kleiner.
Takže dle mě jíš cca 200gramů bílkovin a to je až až dostačující.
PS: Zkus vejce, třeba 5 vajec denně seber ze spíže, kvalitní tuky a dobré bílkoviny, nezapomínej na ně :)
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 8:13 pm Předmět: |
|
|
| total-magor napsal: | | U.B0B napsal: | -
* |
hele neni lepsi spis pridavat na bilkovinach v dnech volna? a v treninkovych dnech zase na sachrech? zazivani kvanta bilkovin (samo nemyslim hydro ale i tak ...) docela zatizi organizmus, takze bud stejne hodnoty anebo vlny ale obracene nez pises
ale klidne se poucim |
- je to mozny, ze je to tak, jak rikas - ja nic nehrotim a ani toto nikterak moc neresim - jsem za zenitem a vim ze lepsi uz to nebude ... :)
- nadruhou stranu, jsem ten nazor co jsem napsal, nekolikrat takto cetl ... a nyni poslal dal ..
- a navic dodrzovat proteiny je pro me nekdy tezky, tak to stiham dodrzovat jen ve cvicici den
- predpokladam, ze svaly nejvice regeneruji ve dnu po cviceni a ve spanku/v noci po cviceni . proto ve cvicici den dodam potrebne mnozsti bilkovin. pokud z nejakeho duvodu nemuzu spravne jidlo dodat, tak holt nejdu cvicit - proc stresovat svaly, kdyz se s tim nemaji jak vyrovnat - bylo by kontaproduktivni ...
- pisu jen to co jsem vycetl a dal tak nejak pro sebe dohromady - sam zadne extra vysledky nemam - tudiz netvrdim, ze toto jsou moje zkusenosti a postrehy...
- a ta hodnota 2,3g/kg - jak jsem psal v predchozim prispevku - to jsou vsechny bilkoviny t.z. i z vlocek a pod... neni to jen napr. z masa ... takze to zas neni takova naloz ..
|
|
| nahoru |
|
 |
total-magor

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 8:21 pm Předmět: . |
|
|
mozne je vsechno, jedinne za co dam ruku do ohne ze to chce vse cyklovat, prijem jak g/kg jak bilku tak sachru a nakonec i kcal/ den
a taky jak co komu vyhovuje, kazdy ma jine traveni
a nakonec je asi fakt ze hodnota okolo 2.5g/kg uz je dle mne docela hroceni a bral bych to jako max. "vlnu" proste spicka a pote zase dolu
je to jak s trenalem menit vsechno, postupy, principy
jedinne co muze byt porad konstatni je maximum spanku :D _________________ Winner, winner, chicken dinner ...
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 8:21 pm Předmět: |
|
|
| Ladyslav napsal: | Sacharidy držím na 5g/kg a jak jsem již psal, za posledního 2,5 měsíce jsem přibral z 86kg na 92kg, mám ale pocit, že svaly si prostě hrají na schovávanou
|
taky jsem ted od zari nasadil rezim. jak cviceni, tak jidlo. ale proc to pisu - drzim sacharidy na cca 3-3,5g/kg (vic proste nesnim) a leze mi to i do pupku ..: ( tak nevim - holt kazdej je jinej ..:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: st říjen 31, 2012 8:48 pm Předmět: |
|
|
| total-magor napsal: | | U.B0B napsal: | -
* |
ale klidne se poucim |
ve dnech volna se dává víc sachrů a méně bílkovin. Já osobně žeru každý den to samé a jde to :))
|
|
| nahoru |
|
 |
onehandpullup
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladyslav
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|