|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mckossi
|
Zaslal: po listopad 05, 2012 3:14 am Předmět: Pomoc s jídelníčkem |
|
|
Dobrý den,
snažil jsem se prohledat forum, ale nenšel jsem plnohodnotnou odpověď.
Můj problém je, že nevím, jak správně namixovat jídelníček, resp. nevím, jak provést to, aby nebyl příliš stereotypní.
Je mi 24 let, měřím 175 cm, váha 85 kilo (dost tuku, ale zato si můžu sám, jsem student :D, mám slabé ruce - nevýhoda, ale co se týče cviků jako mrtvý tah nebo dřepy není problém, v porovnání s kamarády, kteří maji přibližně stejnou výšku, slabost rukou se projeví hlavně na cviky na ruce ale taky na benchi -- naopak oproti nim jsou chabé ruce - tolik asi ke ,,stavbě,, těla kdyby to bylo potřeba )
Cíl je : Nabrat svalovou hmotu a samozřejmě shodit ten přebytečný tuk, nejsem si jistý, jaká by měla být optimální váha, ale předpokládám, že při mé výšce je plánovaných 80 - 85 kilo optimální za předpokladu shození tuku a nabrání svaloviny.
Co budu cvičit : Plánuji zařadit nějaký fullbody trénink do začátku - budu rád, když někdo nabídne nějaký vhodný)
představa jídelníčku:
ráno : 4 vajíčka, 1. banán, mléko : 500 ml.
Svačina 1. : jablko, 2 vajíčka, toustový chléb se sýrem (gouda).
oběd: vepřové maso (200g), rýže 100g.
Svačina 2. : 1. banán, mléko : 250 ml.
večeře: tuňák (1 plechovka) těstoviny (100g)
před spaním mléko : 250 ml.
Problém č.1 - toto jsou potraviny, který si tak nějak mohu dovolit (jsem student - šetřím, navíc jsem v Anglii, kde třeba neseženu vůbec tvaroh), ale budu rád, když mi někdo poradí s nahrazením potravin.
Problém č.2 - Nevím, jak tyto suroviny slušně nakombinovat, aby se z toho dalo vytřískat solidní jídlo a aby se mi to, jak se říká, nepřejedlo.
Problém č.3 - Po tréninku si mohu dovolit jen mléko - pokud existuje něco lepšího (kromě gaineru - třebas mutant mass tu stojí 50 liber - cca 1600 kč - to je na mě dost)
Jsem začátečník - ikdyž jsem s velkými přestávkami již několikrát cvičil (vždy tak 2 měsíce, dohromady asi tak rok - poté jsem musel přerušit z různých důvodů)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mates-daoc

|
Zaslal: po listopad 05, 2012 7:39 am Předmět: Re: Pomoc s jídelníčkem |
|
|
| mckossi napsal: | Dobrý den,
snažil jsem se prohledat forum, ale nenšel jsem plnohodnotnou odpověď.
Můj problém je, že nevím, jak správně namixovat jídelníček, resp. nevím, jak provést to, aby nebyl příliš stereotypní.
Je mi 24 let, měřím 175 cm, váha 85 kilo (dost tuku, ale zato si můžu sám, jsem student :D, mám slabé ruce - nevýhoda, ale co se týče cviků jako mrtvý tah nebo dřepy není problém, v porovnání s kamarády, kteří maji přibližně stejnou výšku, slabost rukou se projeví hlavně na cviky na ruce ale taky na benchi -- naopak oproti nim jsou chabé ruce - tolik asi ke ,,stavbě,, těla kdyby to bylo potřeba )
Cíl je : Nabrat svalovou hmotu a samozřejmě shodit ten přebytečný tuk, nejsem si jistý, jaká by měla být optimální váha, ale předpokládám, že při mé výšce je plánovaných 80 - 85 kilo optimální za předpokladu shození tuku a nabrání svaloviny.
Co budu cvičit : Plánuji zařadit nějaký fullbody trénink do začátku - budu rád, když někdo nabídne nějaký vhodný)
představa jídelníčku:
ráno : 4 vajíčka, 1. banán, mléko : 500 ml.
Problém č.1 - toto jsou potraviny, který si tak nějak mohu dovolit (jsem student - šetřím, navíc jsem v Anglii, kde třeba neseženu vůbec tvaroh), ale budu rád, když mi někdo poradí s nahrazením potravin.
Problém č.2 - Nevím, jak tyto suroviny slušně nakombinovat, aby se z toho dalo vytřískat solidní jídlo a aby se mi to, jak se říká, nepřejedlo.
Problém č.3 - Po tréninku si mohu dovolit jen mléko - pokud existuje něco lepšího (kromě gaineru - třebas mutant mass tu stojí 50 liber - cca 1600 kč - to je na mě dost)
Jsem začátečník - ikdyž jsem s velkými přestávkami již několikrát cvičil (vždy tak 2 měsíce, dohromady asi tak rok - poté jsem musel přerušit z různých důvodů) |
prosím tě projdi si pár odkazu tady na ronnie a podívej se na články o jídelníčku,
to co jsi napsal ani nepoužívej,
(kromě gaineru - třebas mutant mass tu stojí 50 liber - cca 1600 kč - to je na mě dost-- tady máš něco špatně ne
50 liber = 22,68 kilogramů to je za darmo ten mutant
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po listopad 05, 2012 7:50 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: po listopad 05, 2012 10:20 am Předmět: Re: Pomoc s jídelníčkem |
|
|
| Mates-daoc napsal: |
(kromě gaineru - třebas mutant mass tu stojí 50 liber - cca 1600 kč - to je na mě dost-- tady máš něco špatně ne
50 liber = 22,68 kilogramů to je za darmo ten mutant |
50 liber - jelikoz 50*31 = cca 1600, tak odvozuji, ze pisatel mel na mysli menu a ne hmotnost - kdyz studuje v tyy Anglii
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po listopad 05, 2012 10:45 am Předmět: Re: Pomoc s jídelníčkem |
|
|
| U.B0B napsal: | | Mates-daoc napsal: |
50 liber = 22,68 kilogramů to je za darmo ten mutant |
50 liber - jelikoz 50*31 = cca 1600, tak odvozuji, ze pisatel mel na mysli menu a ne hmotnost - kdyz studuje v tyy Anglii |
nojo to mne nekoplo , za toto se omlouvám
moje chyba
|
|
| nahoru |
|
 |
mckossi
|
Zaslal: po listopad 05, 2012 4:42 pm Předmět: |
|
|
já jsem již něco již četl (například publikaci od Dr. Fořta) a více méně, v čem je tedy chyba? Mám několik (4) druhů živočišných bílkovin, 3 zdroje sacharidů, tuků je tam taky dost (ta večeře např.) Dohromady mám dost bílkovin i sacharidů i tuků, ne? A díky těm vejcům i dost vitamínů a minerálů. Co se týče skladby, v první části dne by se mělo spotřebovat hodně bílkovin a sacharidů a večer by již mělo být znatelně méně, ne? Dodržuji cca 30 bílkovin na velké jídlo. Mohl by jsi mi tedy pomoci ho poupravit? _________________ pavel
|
|
| nahoru |
|
 |
mckossi
|
Zaslal: po listopad 05, 2012 4:45 pm Předmět: |
|
|
já jsem již něco již četl (například publikaci od Dr. Fořta) a více méně, v čem je tedy chyba? Mám několik (4) druhů živočišných bílkovin, 3 zdroje sacharidů, tuků je tam taky dost (ta večeře např.) Dohromady mám dost bílkovin i sacharidů i tuků, ne? A díky těm vejcům i dost vitamínů a minerálů. Co se týče skladby, v první části dne by se mělo spotřebovat hodně bílkovin a sacharidů a večer by již mělo být znatelně méně, ne? Dodržuji cca 30 bílkovin na velké jídlo. Mohl by jsi mi tedy pomoci ho poupravit? _________________ pavel
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po listopad 05, 2012 5:51 pm Předmět: |
|
|
| mckossi napsal: |
já jsem již něco již četl (například publikaci od Dr. Fořta) a více méně, v čem je tedy chyba? Mám několik (4) druhů živočišných bílkovin, 3 zdroje sacharidů, tuků je tam taky dost (ta večeře např.) Dohromady mám dost bílkovin i sacharidů i tuků, ne? A díky těm vejcům i dost vitamínů a minerálů. Co se týče skladby, v první části dne by se mělo spotřebovat hodně bílkovin a sacharidů a večer by již mělo být znatelně méně, ne? Dodržuji cca 30 bílkovin na velké jídlo. Mohl by jsi mi tedy pomoci ho poupravit? |
ok
tak tě trochu navedu , pokud jsi něco četl tak už víš kde máš chyby ,
ráno : 4 vajíčka, 1. banán, mléko : 500 ml. ???
tady je hodně možností ,
jen ti naznačím a vyber si ,
a- vajička , celozrný pečivo,
b- kukuřice třeba čiste corny , bilý jogurt
c- pšenične , ovesne vločky, jogurt
mužeš si stím pohrat třeba trochu ochutit medem
levna rychla snídaně pro školaka
svačina v poho nic se neděje jak toto sníš ,
tady si jde hodně pohrát
maso -- hovězí, vepřove,krutí , ryby atd
ryží je honě druhy vyber si dle libosti , těstoviny z tvrde pšenice , celozrne těstoviny , kroupy, celozrna , červene brambory atd ... možností je hodně ,
svačina slaba tam přitlač
v poho klidně mužeš si zase pohrat s masem , s těstoviny třeba zase se dá pohrat
, tunak v plechu asi neni ok ,
toto vyhod ,
bud tvaroh pokud neni tak snad u vás v VB najdeš nějaky noční protein stojí par
kaček ( liber )
všude se snažíš tlačit mlíko prosím to vynech sem tam si ho dej ale ne že ho postavíš jako zaklad .
co ti více napsat zkus tam u vás ve fitku najít někoho kdo tí přímo na místě poradí ,
jseš mladý a potřebuješ energii k rustu tak se toho neboj ,
víš ono někomu psát jídelak není ok když toho člověka neznáš nevíš co dělá jaky ma vydej , stav, návyky a vše kolem ale nějaký zaklad se dá napsat aby ses mohl odrazit ,
další věc do cc odpoledne ovoce k večeru zase zelenina, dostatek tekutin atd ,,,
je to na dlouho co ti ještě napsat zkus čít a zajímat se o stravu ,
pokud jsem někde udělal chybu tak mně neukřižuj a jak si toho všimnu bud doplním nabo upravím .
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|