Jsem u toho strašně zatuhlý, bokama hodím, špičku nohy protočím, ale stejně mám pořád zatuhlou ruku.
Nějaký trik, který pomůže?
Trenér s jedním bijcem od nás (jeho hák je jak dostat perlíkem ) doporučují dvě věci:
1) uvolnit paži, mít zpevněnou jen pěst a mrsknout to tam
2) soustředit se jen na trénink háku, chvilku to tam rvát na sílu, jak mě to nutí tělo a pak, jak se ruka už trochu unaví a zvolní, soustředit se právě jen na tu gumovost a tak získat švih
Nějaké jiné tipy?
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Jsem u toho strašně zatuhlý, bokama hodím, špičku nohy protočím, ale stejně mám pořád zatuhlou ruku.
Nějaký trik, který pomůže?
Trenér s jedním bijcem od nás (jeho hák je jak dostat perlíkem ) doporučují dvě věci:
1) uvolnit paži, mít zpevněnou jen pěst a mrsknout to tam
2) soustředit se jen na trénink háku, chvilku to tam rvát na sílu, jak mě to nutí tělo a pak, jak se ruka už trochu unaví a zvolní, soustředit se právě jen na tu gumovost a tak získat švih
Nějaké jiné tipy?
Co veta to perla...
Bod jedna je totalna sracka, RUKA pri haku je len prevodnik energie ktora vychadza z noh a bokov cez pevne brucho do ramena, ruka v ziadnom pripade nemoze byt uvolnena ! od ramena po pest musi byt pevna a nehybna.
Ak chces mat dobry tvrdy hak treba popracovat hlavne na jeho technike, treba dodrzat horeuvedene a potom uz len drilovat drilovat a drilovat najlepsie na vreci. Po case zistis sam ako to cele funguje.
Mne sa prave ten bod 1 pacil Ide o to, aky druh haku to ma byt. Ak kratky (vyuzivany najma v boxe, ale aj inych stand up sportoch), tak nie, ale pri dlhom prevedeni (prakticky napr. pre mma, kde sa na kratke haky moc nedostava) som sa vzdy snazil prave o to, t.j. mat pevne zovrete paste, ale samotnu pazu nezatatu (relativne uvolnenu), v dosledku coho bol uder vzdy silnejsi a hlavne rychlejsi...tento hak sa viac podoba na direkt, laket je lem mierne vychyleny do boku, ten obluk ktory ruka opise je pomerne "plochy"...Snad som to vysvetlil dost jasne.
takyto ''hak" je relane pouzivat fakt len v MMA a to len na zamestnanie supera a vymedzenie vzdialenost, za dalsie urcite nespravy taky damage ako klasicka verzia. Novacikov by som to taktiez urcite neucil. Tieto placacky su pomocka pre hobytov ktory sa nevedia hybat :P
neni hák jako hák je třeba hak kterej se uci pri stinovani atd je kratkej s tim ze mas ruku v loktu do pravyho uhlu, loket tlacis nahoru aby si ho mel vys jako zapesti ktery je samozrejme trochu zalomeny dolu, pritom vytacis telo a nohu do smeru uderu a kdyz "nabijis" tak se telem jakoby zhoupnes proti smeru toho haku do strany a pak to tam svihnes ... tento hak je strasne super kdyz se ho technicky naucis dobre se na to diva ale moc ho nepouzijes jedine fakt kdyz je souper hodne blizko stojite proti sobe zabaleni nebo kdyz ti da direkt nebo i hak a ty se mu duckingem nebo rychlym vypadem doboku a dopredu dostanes k telu...a nepromachnout to tak ze se otocis celej dokola ale zastavit ho jakoby o hlavu toho druhyho nebo par cm za ni :)
pak je hak kterej je dobrej na beznou vzdalenost tam to clovek proste musi natrenovat treba na aparatech nebo lapech tam je lepsi to svihnout s volnejsi rukou s tim ze ke konci uderu zalomis loket a zapesti vsechno to spevnis a jakoby zatocist to tam...taky se zhoupnutim do protipohybu a vytocit nohu...takovej predni hak jen nejlepsi po zadnim direktu mas pekne nabito a rotace celyho tela tomu dat perfektni svih a bombu
Pak je dlouhej treba zadni hak treba pres predni direkt pres ruku kde tu ruku muzes mit i skoro rovnou jen zalomit zapesti aby to nebyla facka s mirnym predlonem do predu. Je tezky to nacasovat musis mit dobry oci a jakmile vidis naznak direktu hned to tam placnout
Naposledy upravil Bazzy dne so listopad 10, 2012 11:34 am, celkově upraveno 2 krát
c87: No ani nie, ja som nepisal o placackach, ani plavakoch, naopak, pri tomto haku je clovek zamerne vcelku dobre "zabaleny", kym pri plavaku je to daj alebo dostan. Je to skratka dlhy hak, a mozno ho vidiet nielen v mma (tusij aj badr take obcas pekne sypal).
Klasicke prevedenie dlheho haku by mohlo vyzerat nejak tak: target="_blank" class="postlink">
Octopuss - lenze ja som si to hned spojil, kedze prave ich dvoch by som proti sebe rad videl Inak teda fakt, o ktorej to bude? Nemciri to isto budu davat live...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru