Rýžovar

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rýžovar  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Rýžovar
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sypaná rýže tě vyjde podstatně levněji, než pytlíková a pokud se ji naučíš v papiňáku, tak je i příprava velmi rychlá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
UncleBens je hlavně parboiled rýže. Takže pokud ti chutná (já ji nemusím) tak si kupuj rýži "parboiled" a asi bude v celku jedno od jakého je výrobce.

dekuji za vysvetleni, ale uz jsem mel treba ryzi Parbolid Vitana a ta se musi varit 25 minut,
http://www.vitana.cz/produkty/prilohy/ryze/parboiled-ryze/parboiled-ryze-ve-varnych-saccich-0_48kg/258/Parboiled-ryze-ve-varnych-saccich.html
misto deseti a chutna mi rozhodne mene. K tomu ji nejak neskutecne moc, prijde mi, ze na taliri jsou ty sacky 2 Ale treba je to tim, ze se vari tech 25 minut, zkusim ji jeste jednou koupit a budu varit jen 10 minut, uvidime, co se z toho vyklube
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uz jsem pochopil v cem je figl, u UncleBensu je ta ryze predvarena, proto se pripravuje jenom 10 minut. Ale je zajmave, ze to nikde z obalu se clovek nedocte. Tahle ryze ma nevyhodu v tom, ze ma velky glykemicky index 90 (glukoza ma 100), misto beznych 60. Z dlouhodobejsiho hlediska to asi nebude vubec zdrave
Vitana ji taktez prodava, mela by byt pripravena dokonce jiz za 8 minut
http://www.vitana.cz/produkty/prilohy/ryze/parboiled-ryze/parboiled-predvarena-ryze-ve-varnych_-saccich/257/Parboiled-predvarena-ryze-ve-varnych-saccich.html
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akulla napsal:
kid napsal:

Vaření v pytlíku je barbarský počin - to se nepočítá.

tak ja nejsem moc velky kuchar a nechce se mi s tim nejak extremne jebat. Jsem rad , ze hodim sacek do vody a za 10 minut je hotovo, pak mam rano nachystano treba 600 gramu kurecich prsou, nakrajim na mensi kousky, hodim koreni STEAK, trochu olivoveho oleje, vsechno smicham a rozdelim na 2 casti. Na panvi je maso pripravene behem 7 minut. Pak salat: 4 rajcata, 1 cervena cibule, pul salatove okurky, 70 gramu balkanskeho syru, sul pepr, trosku olivoveho oleje. Nakrajim, smicham. A ted mam vlastne pripravene 4 jidla. No a tohle kozumuji tak 15 krat za tyden uz asi pul roku v kuse, vim, ze je to strasne stereotypni jidelnicek, ale ja vlastne nemam cas, ani penize se s tim nejak vice patlat. Kdybych mel pokazde pripravovat nejake jinaci jidlo, tak to financne neutahnu, uz i tak je to celkem financne narocne, alespon pro me

Rýže se má správně připravovat v páře, proto kdo ji spíše vaří v otevřeném hrnci, tak bude vždycky jen průměrná.
Pokud si dáváš denně tolik rýže, tak mě teda osobně příjde jednodušší nasypat si rýže kolik potřebuju, zalít potřebným množstvím vody, nechat podusit a máš hrnec plný rýže na celý den. Když si uděláš třeba takovou basmati s nějakým vhodným kořením (badyán, sůl, pepř...), tak si myslím, že rychle zahodíš sáčkovou rýži. A ještě tam máš lepší GI, než teď.
Grimley

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No když už zase tohle téma frčí, doporučili byste mi nějakej rýžovar? ... Ten Rice Cube se mi mov líbil, ale nikde už ho nemaj
Judson

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
No když už zase tohle téma frčí, doporučili byste mi nějakej rýžovar? ... Ten Rice Cube se mi mov líbil, ale nikde už ho nemaj

Co ?, pred par dnama sem ho hledal a byl bezne v eshopech, a na aukru byl za 1350, ale neprihodil jsem.
LodeRunner

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen svůj skromný postřeh k vaření rýže. Zkoušel jsem různé recepty a přípravy, i parní hrnec (s rýžovarem zkušenosti nemám, ale ani o něm nepřemýšlím) a nakonec jsem zůstal u toho možná nejjednoduššího, řekl bych i nejlepšího. Používám sypanou rýži, na jeden hrnek rýže dva hrnky vody, vařím 10 minut, pak vypnu sporák (sklokeramika) a nechám ještě 10 minut dojít. Zůstane sypká rýže, voda se vypaří / vsákne. (většinou vařím parboiled, kupuju 5kg balení )

Edit: V hrnci s pokličkou. když to vaří, je pootevřená, na dojití pak přikryju.
Akulla

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 11:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko a LodeRunner , dekuji za postehy, velice brzy asi zmenim znacku a budu zkouset, experimentovat s varenim. Totiz ten vysoky glykemicky index predvarene ryze se mi ani trochu nelibi, takze je cas na zmenu. Jeste, ze je UncleBens pomerne drahy, bych prekousl, ale ten glykemicky index 90 urcite ne
shooter

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2012 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo máte rýžovar rice cube připaluje se vám zespodu rýže? mě se totiž občas připaluje

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Grimley

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem koupil dneska ryzovar od Kenwoodu za 12 stovek :) Odpoledne si pro nej jdu a na veceri budou ryzovy hody Chtel jsem se zeptat, chci si kouput takovou tu rejzi v tom velky pytli, kolik tak bezne stoji a jakou byste doporucili?:) abych nekoupil nejakou sracku za nekrestansky prachy :D
eschaia

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupuju 4.5kg pytle jasmínové rýže u Vietnamců na Olomoucké v Brně.
4.5kg za 190,-
9kg za 400,-
A pořídil jsem si hrnec OBH Nordica, rýže je super. Hlavně s tím není žádný sraní, nahrnu rýži do hrnce, promyju, zaliju vodou a zapnu tlačítko. Až je rýže hotová, tak se hrnec sám přepnena režim udržován teploty.
Judson

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eschaia napsal:
Kupuju 4.5kg pytle jasmínové rýže u Vietnamců na Olomoucké v Brně.
4.5kg za 190,-
9kg za 400,-
A pořídil jsem si hrnec OBH Nordica, rýže je super. Hlavně s tím není žádný sraní, nahrnu rýži do hrnce, promyju, zaliju vodou a zapnu tlačítko. Až je rýže hotová, tak se hrnec sám přepnena režim udržován teploty.

Jakej presne typ OBH Nordica mas ?
eschaia

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Typ 6321, ten nejobyčejnější, nejlevnější. Jedno tlačítko a 2 kontrolky, lopatka na rýři, odměrka a poklice.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pozor všem,
Pokud si chcete koupit rýžovar na natural ( hnědou rýži )
, tak hněda ryže jakakoliv ( jasminka,basmatka ... atd )
se v techto hrncích děla hodně spatně !! duvod je to že tato ryže je v orig, šlupce a děla se
přes 45 min !!! a ne 15-20 jak se děla bez šlupková chemicka bíla .
odzkoušeno doma osobně . Hněda rýže se musí v rýovarech dělat jinak .
už chystám video .
madball

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mates, můžeš mi prosím říct, co je na bílé rýži chemického? Děkuji.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rýžovar Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: