|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st leden 11, 2012 6:47 am Předmět: |
|
|
Ještě bych dodal. Pokud někomu píšu jmenovitě, tak v oslovení použiji 5. pád. Vyskakuji z kůže, když vidím Dobrý den pane Novák . _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
marash
|
Zaslal: so listopad 24, 2012 4:41 pm Předmět: |
|
|
Rozhoduji se teď mezi dvěma pracovníma nabídkama. Oba dva potenciální zaměstnavatelé jsou ze stejného oboru (pozice in-house lawyer, tj. podnikový právník). Jedna firma je hodně velká (z největších v daném oboru u nás), známá, prestižní. Druhá je taky poměrně zavedená, ale v daném oboru se pohybuje teprve pár let, nicméně se celkem dynamicky (nesnáším tohle slovo, ale je to fakt) rozvíjí. Nečekal bych, že se dostanu do obou a tak mě teď čeká opravdu těžké rozhodování. Co se týče pracovního zaměření, bylo by v obou případech téměř stejné. V té větší firmě možná o něco úžeji vymezené. V té menší zřejmě šířeji, takže by to mohlo být zajímavější, ale to může být pouze moje představa. V té menší je zřejmě pravděpodobnější kariérní posun. V té větší nevím, právníků tam mají dost, ale zase by to po nějakým čase tam stráveným mohlo vypadat dobře v CV. Co se týče mzdy, vyjde to téměř na stejno, v té větší budu mít buďto o něco málo víc nebo i stejně jako v té menší (záleží o kolik by se mi v té menší zvýšila mzda po zkušebce). Trochu si teď sypu popel na hlavu, že jsem si v té větší mohl zkusit říct o víc. Na můj požadavek výše mzdy bez zdráhání řekli, že to je OK. Kdybych tam dostal znatelně víc, tak by asi nebylo co řešit. V té větší jsou poměrně rozsáhlé zaměstnanecké benefity, narozdíl od té druhé. Na té menší se mi ale zase líbilo, že se mnou jednali na rovinu, nehráli žádné divadlo jako v té velké (jsme úžasní, zaměstnáváme jenom ty nejlepší blbablabla atd.). Co se týče pracovní doby, vyjde to na stejno. Mám teď celkem málo času na to se rozmyslet. Co byste dělali vy?
Napadlo mě zkusit do té větší zavolat (vědí, že se rozhoduje mezi nimi a ještě jednou nabídkou) a říct, že v té menší mi nabídli více peněz, jestli by se dalo ještě o mzdě jednat, ale práce mi u nich přijde zajímavější. Nebo je to blbej nápad? Zase je nechci nasrat... V té menší o mzdě dále jednat asi jistě nepůjde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so listopad 24, 2012 4:55 pm Předmět: |
|
|
| marash napsal: |
Napadlo mě zkusit do té větší zavolat (vědí, že se rozhoduje mezi nimi a ještě jednou nabídkou) a říct, že v té menší mi nabídli více peněz, jestli by se dalo ještě o mzdě jednat, ale práce mi u nich přijde zajímavější. |
To bych rozhodně nedělal.
Já to vidím tak, že v té menší máš větší jistotu, že tě nevykopnou, protože tam těch právníků na pozici, kterou chceš ty, není tolik, jako v té velké, tudíž "si tě budou více vážit, resp. snažit se tě udržet". V té velké si můžou vybírat.
Je to jen můj názor a možná se pletu, ale takhle to vidím. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: so listopad 24, 2012 4:55 pm Předmět: |
|
|
Pokud by ta prace nebyla navzdy a mas casem ambice jit jeste dal, tak bych zvolil tu vetsi, pokud to ma v CV vahu.
Pokud chces v nejaky firme karierne rust, tak si spravne poukazal na to, ze v ty mensi to pujde snaz, je tam min lidi, budes vic videt (zas kdyz budes fakt dobrej, porostes i v ty velky).
Pokud ti jde o penize a jinak je ti to celkem fuk, klidne bych zkusil tu fintu s tim zavolanim _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so listopad 24, 2012 6:01 pm Předmět: |
|
|
| marash napsal: | Rozhoduji se teď mezi dvěma pracovníma nabídkama. Oba dva potenciální zaměstnavatelé jsou ze stejného oboru (pozice in-house lawyer, tj. podnikový právník). Jedna firma je hodně velká (z největších v daném oboru u nás), známá, prestižní. Druhá je taky poměrně zavedená, ale v daném oboru se pohybuje teprve pár let, nicméně se celkem dynamicky (nesnáším tohle slovo, ale je to fakt) rozvíjí. Nečekal bych, že se dostanu do obou a tak mě teď čeká opravdu těžké rozhodování. Co se týče pracovního zaměření, bylo by v obou případech téměř stejné. V té větší firmě možná o něco úžeji vymezené. V té menší zřejmě šířeji, takže by to mohlo být zajímavější, ale to může být pouze moje představa. V té menší je zřejmě pravděpodobnější kariérní posun. V té větší nevím, právníků tam mají dost, ale zase by to po nějakým čase tam stráveným mohlo vypadat dobře v CV. Co se týče mzdy, vyjde to téměř na stejno, v té větší budu mít buďto o něco málo víc nebo i stejně jako v té menší (záleží o kolik by se mi v té menší zvýšila mzda po zkušebce). Trochu si teď sypu popel na hlavu, že jsem si v té větší mohl zkusit říct o víc. Na můj požadavek výše mzdy bez zdráhání řekli, že to je OK. Kdybych tam dostal znatelně víc, tak by asi nebylo co řešit. V té větší jsou poměrně rozsáhlé zaměstnanecké benefity, narozdíl od té druhé. Na té menší se mi ale zase líbilo, že se mnou jednali na rovinu, nehráli žádné divadlo jako v té velké (jsme úžasní, zaměstnáváme jenom ty nejlepší blbablabla atd.). Co se týče pracovní doby, vyjde to na stejno. Mám teď celkem málo času na to se rozmyslet. Co byste dělali vy?
Napadlo mě zkusit do té větší zavolat (vědí, že se rozhoduje mezi nimi a ještě jednou nabídkou) a říct, že v té menší mi nabídli více peněz, jestli by se dalo ještě o mzdě jednat, ale práce mi u nich přijde zajímavější. Nebo je to blbej nápad? Zase je nechci nasrat... V té menší o mzdě dále jednat asi jistě nepůjde. |
Je to tvé první zaměstnání či jedno z prvních?
První 2 - 5 let by měl člověk plat ne úplně ignorovat, ale prostě by si měl budovat pozici a znalosti. Plat na třetím, čtvrtém místě. Jakmile máš znalosti, praxi a případně i jméno, můžeš slízávat smetanu. Tudíž, kašli na plat a benefity, jdi tam kde se víc naučíš. Krom toho, pokud budeš schopný, buď ti plat dorovnají po čase sami a nebo budeš mít dobrou vyjednávací pozici k jeho zvýšení.
|
|
| nahoru |
|
 |
marash
|
Zaslal: so listopad 24, 2012 6:38 pm Předmět: |
|
|
Je to první zaměstnání po dokončení studia, ale při škole už jsem v oboru pracoval. Prachy pro mě nejsou na prvním místě, rád bych šel tam, kde budu mít možnost se víc naučit a dál vzdělávat, ale to nedokážu říct, kde bude. A jelikož ty peníze jsou téměř stejný, tak kdyby se mi v tý vetší firmě povedlo třeba dojednat víc, tak bych aspoň věděl, jak se rozhodnout. Protože teď nevím a mám ta padesát na padesát.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|