|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 11:52 pm Předmět: |
|
|
Souhlasím že:
-2g/kg nikoho nezabijou a pro sportovce/body buildery bych to bral jako adekvátní
normálnímu člověku se doporučuje 0.8-1g/kg
S čim ale taky zásadně nesouhlasim je:
"já si třeba myslím, že čím víc bílkovin, tím líp"
Tohle je blbost. Je to nápor na játra a hlavně ledviny, navíc když vidim diety některých těch rádoby super kulturistů v podobě tuny bílků ráno, na svačiny protein shaků a oběd a večeře po půl kila masa se zeleninou.... nejen naprosto zbytečný (tělo nezužitkuje, nápor na výše zmíněné orgány, který to vyloučí), ale zároveň nedostatek sacharidů a tuků.
Bílkoviny podporujou svalový růst, ale jen do určité míry. Pak už je to pro tělo jen zátěž.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:10 am Předmět: |
|
|
Asi jsem natvrdlej, ale pořád nikdo neposlal nic, co by mi jasně ukázalo, že hodně bílkovin je špatný. Každej říká, jak to kurví ledviny nebo játra, ale nikde o tom nic víc není... kulturisti se kurvěj jinak. Navíc pokud do sebe Juan Morel v přípravě dává 7g bílkovin na kilo, 3g tuků na kilo a 5g sacharidů na kilo, tak je jasný, že toho tam je prostě moc... ale třeba 4g B, 1g T, 3g S mi prostě přijde OK. Zkoušel jsem 3g a cvičilo se mi na tom nejlíp, cítil jsem se nejlíp, svaly mě vůbec nebolely a měl jsem chuť k jídlu. Příští rok chci zkusit 4g a fakt by mě zajímal důvod, proč ne...
jachym: normalnimu cloveku se doporučuje 0,8-1g ... a to mi taky přijde děsně málo. Pak jsou lidi nemocný. Tak to dopadá, když WHO doporučuje jíst vlastně jen sacharidy a kašlat na všechno ostatní...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:23 am Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | Asi jsem natvrdlej, ale pořád nikdo neposlal nic, co by mi jasně ukázalo, že hodně bílkovin je špatný. Každej říká, jak to kurví ledviny nebo játra, ale nikde o tom nic víc není... kulturisti se kurvěj jinak. Navíc pokud do sebe Juan Morel v přípravě dává 7g bílkovin na kilo, 3g tuků na kilo a 5g sacharidů na kilo, tak je jasný, že toho tam je prostě moc... ale třeba 4g B, 1g T, 3g S mi prostě přijde OK. Zkoušel jsem 3g a cvičilo se mi na tom nejlíp, cítil jsem se nejlíp, svaly mě vůbec nebolely a měl jsem chuť k jídlu. Příští rok chci zkusit 4g a fakt by mě zajímal důvod, proč ne...
jachym: normalnimu cloveku se doporučuje 0,8-1g ... a to mi taky přijde děsně málo. Pak jsou lidi nemocný. Tak to dopadá, když WHO doporučuje jíst vlastně jen sacharidy a kašlat na všechno ostatní... |
Nechceš s tím excesivním příjmem bílkovin ještě nějakou dobu počkat? Byl by si zajímavej objekt na bakalářku :-) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:27 am Předmět: |
|
|
Zkoumej drejpra, to by bylo rozhodně zajímavější. Ten tam bude mít určitě přes 4g/kg
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:27 am Předmět: |
|
|
Já bych rád naturála _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:32 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Já bych rád naturála |
Hmmm... to můžeš rovnou zkoumat člověka, kterej se nehejbe a má denně 45g bílkovin a ty mu to navýšíš na 2g/kg a bude to mít větší výpovědní hodnotu, protože tam nebude hrát roli trénink, kardio, a další faktory ovlivňující spotřebu jednotlivejch aminokyselin.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:39 am Předmět: |
|
|
Na svým oboru nebudu zkoumat výživu obyč. člověka, to je nuda pro mě. O ty zevní faktory typu trénink apod. právě jde... Ale kdyby sis to rozmyslel, víš kde mě najdeš. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:45 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:54 am Předmět: |
|
|
To, ze se clovek pri 3g/B na kg vahy citi celkove dobre jeste neznamena, ze je to dlouhodobe pro telo ok (a zduraznuju, ze myslim dlouhodobe, nemyslim docasne v urcitejch fazich treninku nebo pripravy). Ackoliv uznavam, ze 3g/kg u 70-kilovyho borce hodej ve vysledku to stejny cislo jako 2g/kg u 105-kilovyho borce.
A uprimne, mne jako obycejnymu kondicakovi prislo, ze do cca 1,6-1,7 g/kg je to zvysujici se mnozstvi na regeneraci poznat, ale pri vyssim mnozstvi uz jsem nezaznamenal vubec zadnej rozdil (a to mi nedelalo problem zkouset zrat i vic nez ty 2g/kg). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 7:45 am Předmět: |
|
|
Ta druhá toho řekla asi tolik, jako
http://jn.nutrition.org/content/141/3/391.long
+ se tam řeší asi průměrnej nesportující člově
To druhý je moc fajn, že to je pro sportující lidi. Takových studií víc!
Ale líbí se mi poslední věta "This is well below the theoretical maximum safe intake range for an 80 kg person (285 to 365 g/d)." ... Je to jako "bezpečný" hodnoty pro vitaminy a mineraly. Bezpečný není to stejný, jako potřebný. A není tam plnej text o tom, z čeho ty bílkoviny jsou. 1700g masa bych určitě nerozdejchal, tak by ale přeci nikdo nejedl, to je naturálně jasně nereálný. Ale 800g masa, 100g hydrolyzátu, BCAA a aminokyseliny z dalšího jídla je zas úplně něco jinýho.
Asi umřu na otravu bílkovinama teda. Stejně tomu nerozumím, takže nebudu věřit ničemu. Hledám to, kde je jasně řečeno, že 4g na kilo BUDOU mít negativní efekt i při zvýšený potřebě aminokyselin při posilování. Né že to je doporučovanej a bezpečnej poměr živin, kterej může něčemu zabránit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 8:08 am Předmět: |
|
|
Vem si to, že dusík z nadbytečných aminokyselin se musí zabudovat do močoviny a to už stojí energii, navíc při velkém příjmu bílkovin játra nemusí stíhat amoniak vzniklý ve střevě přetvářet na močovinu a toxický amoniak ti bude poškozovat buňky. Na amoniak je velmi náchylná CNS, ne nadarmo se říká, že kulturisti jsou mnohdy takoví zpomalení, a vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo kvůli vysokým koncentracím amoniaku v krvi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|