Ahoj všem. Žádný okecávačky, rovnou k věci. Zkušený profík určitě nejsem, ale něco odcvičeno už za sebou mám (začátek něco přes rok a půl zpátky) s tím, že se mi zatím nepodařilo u toho vydržet na delší dobu (poprvé to přerušila operace kolene, podruhé trombóza). Tak pevně doufám, že napotřetí už to vyjde.
Ve fitku jsem posledních pár týdnů/měsíců max. dvakrát týdně a to bez větší kontroly stravy, takže mi spíš než o výsledky šlo o to, udržet se trošku "v tempu". Je mi 21 let, výška 182 (+- centimetr) a momentální váha mezi 76-77kg (před létem byla 80-81kg). Cíl do budoucna bude rozumný objem (tzn. nečekám desítky kil měsíčně ^^), v plánu je Korte trénink podle Freimena.
Pořád je spousta věcí, kterým nerozumím a které dost možná dělám špatně, proto budu rád za rady / úpravy. Můj jídelníček vypadá takhle (ty čísla nemusej bejt úplně přesný):
SNÍDANĚ (po 8 ráno +-)
50g ovesných vloček, banán, 200ml mléka + trocha
protein. prášku
Celkem asi 25g bílkovin, 71g sacharidů
SVAČINA (před 10 ráno +-)
Banáno-piškotový pseudosalát (50g piškotů, banán)
Gainer (během cesty busem do posilky)
Celkem asi 39g bílkovin, 119g sacharidů
TRÉNINK
Gainer +
maltodextrin po tréninku
Celkem asi 19g bílkovin, 80g sacharidů
OBĚD (okolo 13:30)
150g kuřecích prsou, pytlík rýže (100g), kukuřice, ... (přílohy, úpravy různé)
Celkem asi 28g bílkovin, 80g sacharidů
SVAČINA 2 (16:30)
Toasty (celozrnný chleba, eidam, šunka) + rajče nebo tak něco
Celkem asi 23g bílkovin, 22g sacharidů
VEČEŘE (19:00)
90g tuňáka, 150g těstovin
Celkem asi 24g bílkovin, 100g sacharidů
VEČEŘE 2 (21:00)
100g tvarohu + med/kakao, před spaním pak
protein
Celkem asi 54g bílkovin, 36g sacharidů
Největší problém je asi se snídaní, dokopat se k pořádnýmu jídlu je u mě trápení. Není tam samozřejmě vypsaný všechno, dostanu chuť na jablko -> dám si jablko. Sežvýkám pár racio chlebíčků nebo si naleju sklenici mlíka, sním pár vajíček nebo bílý jogurt atd, ... ale to je individuální. Kuřecí maso sem tam vystřídám krůtím, vepřovým, hovězím (nicméně nejčastejc je určitě to kuře) a jak to uvařím je podle chutí. Na mlsnou jsou pak v záloze lívance, pudink atd. podle receptů např. tady na Ronniem („junk food“ si u mě taky sem tam místo najde, ale to se bavíme o tabulce čokolády týdně nebo jednou za měsíc zajdu na tři piva, to už spíš bude neřest ve využívání služeb KFC, když hodně nestíhám a dostanu hlad). Pitný režim jasný, průběžně se prolejvat dostatečnym množstvím vody, to dělám i jako prevenci proti trombóze.
Co nehraje v můj prospěch je, že nesnáším ryby všeho druhu. Naučit se dostat do sebe aspoň toho tuňáka byla práce. Nicméně i takhle ho můžu pravidelně požírat jen když ho smíchám s těstovinama a přidám trochu kečupu. Je to problém, nebo to tak můžu v klidu praktikovat?
Suplementy, co mám doma, jsou Go Pro 30, B.I.G. a Syntha 6. Mám tu i
kreatin ale ten začnu řešit až budu vědět, že jídelníček je dost kvalitní. Ráno ještě beru vitamín C.
Dvakrát měř a jednou řež...