|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Endo
|
Zaslal: st únor 10, 2016 6:02 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | (nicméně už nepotěšilo to, že jsi neuvedl zdroj Erica Helmse)
|
Ja som tento obrázok videl na fb u Matta Ogusa, to odkiaľ to zobral on už som neriešil.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
samouk
|
Zaslal: st únor 10, 2016 6:21 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Endo napsal: | Stačí to ako odpoveď?
|
To jsem uváděl teď na kurzech pro fitnessáky, aby si zapamatovali, že čarování s makroživinami je pro kondičáka, u kterého se řeší absolutní základy, zbytečné. Potěšilo :) (nicméně už nepotěšilo to, že jsi neuvedl zdroj Erica Helmse)
Ad sacharidy před tréninkem:
Ta citace, že tělo nedokáže využít sacharidy pro tvorbu energie, když bychom je přijali před tréninkem (či ten den), je nesmysl. Nicméně záležet bude pochopitelně na tom, zda jsou to sacharidy z celozrnné rýže, nebo z racio chlebů, a jak dlouho před tréninkem a spolu s čím jsme je zkonzumovali.
Postprandiálních cest glukózy po vstřebávání skrze enterocyty není mnoho a jedna z nich je do svalů, kde může být přetvořena na glykogen/tuk, nebo rovnou oxidována (využita). Takže nějaké mýty typu "tělo bere energii z jídel z předchozího dne, v den tréninku už X nepotřebujeme" (za X doplň makroživinu) by měly být konečně zbořeny.
Ad nekonzumuju před tréninkem sacharidy, abych využíval více tuky:
Ano, možné to je, ale jakmile dojde na vyšší intenzitu (což posilování obecně je), tělo potřebuje rychlý zdroj energie, a to bude uložený glykogen (z předchozích sacharidových jídel), nebo aminokyseliny či laktát jako zdroj pro novotvorbu glukózy (v procesu glukoneogeneze). Částečně bude využit i glycerol a MK, ale to spíše v dlouhých pauzách mezi sériemi.
Vřele doporučuji některým diskutujícím, aby si nejdříve zkusili nastudovat obecné základy fyziologie a pak si možná uvědomí, že čarování s poměry makroživin a timing nutrientů je XXXX. priorita kondičního cvičence.
Závěr pro samouka: Najdi si pár kvalitních jídel (kde budou klidně všechny makroživiny), které Ti před tréninkem dělají dobře na žaludek a jsi schopný odtrénovat kvalitní trénink. To je priorita č. 1. |
Hurááá. Děkuji ti mockrát, konečně mi to někdo objasnil!
Já se jen chtěl v tomhle mýtu ujistit.
Následně děkuji vlkovi# za objasnění, no víceméně do diety ještě nechci, na to je čas, jen jsem si to chtěl objasnit, jak to je s tím příjmem energie.
Děkuji všem!
|
|
| nahoru |
|
 |
Souča

|
Zaslal: st únor 10, 2016 6:32 pm Předmět: |
|
|
nejsem žádnej namakanec, ale i tak se musim před trenálem normálně najíst, většinou to je konzerva tuňáka se 100 g rýže a zeleninou, když jsem zkoušel dávat jídlo bez sachrů, tak jsem měl už v polovině tréninku pocit hladu a to mi pro hubnutí nepřišlo příjemný.. takže jsem rád, že to eSko vysvětlil, teď mám o další starost méně a můžu se v klidu nabažit i v dietě :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|