Na tom videu mi přijde, že nemáš regulérní kotouče a jedeš tu mrtvolu v podstatě z deficitu a nedokážes se k tomu dole poskládat.
deficit by vadit nicemu nemel
jde o to poskladani=techniku
Ustinove ty ešte aj k mŕtvole budeš radiť, pochybujem, že ju vieš poriadne cvičiť sám...odporúčam ozaj cvičiť s regulérnou osou a kotúčmi štandardných rozmerov, akokoľvek sa budeš snažiť to "zlepšiť" ako píšeš, ak budeš pracovať s podobným equipom, tak o tom úprimne pochybujem.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Na tom videu mi přijde, že nemáš regulérní kotouče a jedeš tu mrtvolu v podstatě z deficitu a nedokážes se k tomu dole poskládat.
deficit by vadit nicemu nemel
jde o to poskladani=techniku
Ustinove ty ešte aj k mŕtvole budeš radiť, pochybujem, že ju vieš poriadne cvičiť sám...odporúčam ozaj cvičiť s regulérnou osou a kotúčmi štandardných rozmerov, akokoľvek sa budeš snažiť to "zlepšiť" ako píšeš, ak budeš pracovať s podobným equipom, tak o tom úprimne pochybujem.
pouc me, proc nizko polozena osa znemoznuje dobre provedenou mrtvolu?
jezdim z deficitu i trhovym uchopem, a zada mam jak mam mit, to, ze mma nalozeny jenom metrak, je vec druha
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Väčšinou znemožňuje "dobre provedenou mrtvolu" u cvičencov, ktorý sú ešte viac-menej začiatočníci, učiť niekoho ako správne vykonávať mŕtvy ťah na deficitný kotúčoch je hlúpe a osobne s tým problém mám, môžeš mu akokoľvek vysvetľovať správny setup a pod., ale len ťažko to v konečnom dôsledku aj pochopí a správne aplikuje na nízku os, ked je otázne, či by to dokázal už pri štandardnej. Však si zober, aj v tom tvojom milovonam CFite sú dokonca aj 5kové kotúče štandardných rozmerov.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Väčšinou znemožňuje "dobre provedenou mrtvolu" u cvičencov, ktorý sú ešte viac-menej začiatočníci, učiť niekoho ako správne vykonávať mŕtvy ťah na deficitný kotúčoch je hlúpe a osobne s tým problém mám, môžeš mu akokoľvek vysvetľovať správny setup a pod., ale len ťažko to v konečnom dôsledku aj pochopí a správne aplikuje na nízku os, ked je otázne, či by to dokázal už pri štandardnej. Však si zober, aj v tom tvojom milovonam CFite sú dokonca aj 5kové kotúče štandardných rozmerov.
myslim, ze tam je jednotma velikost kotouci kvuli necemu jinemu
problem je ve cloveku
vem si "trpaslika" co ma 160cm
ten ma klasickou osu nekde pod kolenama
a do nasi posilky chodi i dlouhan, co bude mit tak 210cm, a ten ji ma u kotniku
takze je to pokazde o nastaveni a provedeni jedince
Peter: A to je prave ten problem. Vyssi clovek ma dlhsiu drahu pohybu a celkovo inu mechaniku pohybu. Teraz som sa trosku preberal clankami o deadlifte a casto je spominane, ze vyssi ludia (ako aj Flew) mavaju problem vykonavat klasicky deadlift cisto. A pokial si vezme este mensie kotuce, tak si to komplikuje o to viac.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Peter: A to je prave ten problem. Vyssi clovek ma dlhsiu drahu pohybu a celkovo inu mechaniku pohybu. Teraz som sa trosku preberal clankami o deadlifte a casto je spominane, ze vyssi ludia (ako aj Flew) mavaju problem vykonavat klasicky deadlift cisto. A pokial si vezme este mensie kotuce, tak si to komplikuje o to viac.
ano
ja souhlasim ze je to komplikace
ale neni to zadna neresitelna prekazka
taky mam v "domaci"posilce nestandartne male kotouce
takze vzdycky, kdyz jdu do komercniho fitka, zveda se mi lip
ale nemuze to byt vymluva
Taky ty petře taky nejsi zrovna obr, proto ti malé kotouče nevadí :) Ono hlavně jde o poměr délky trupu oproti nohám.
Ale ono je potřeba si prostě vzít kotouče podle sebe, nebo si je podložit. Možná vás někdo bude pak podceňovat, že to taháte od kolen, ale jeho ty záda pak nebolí že :)
Osobně tahám s osou 20cm nad podložkama, které ještě samy o sobě měří tak 5cm (tlumí rázy do podlahy) a vyhovuje mi to ideálně. Pokud tahám z menších kotoučů, je to složité se správně poskládat.
Péťa a opäť píšem, že treba prihliadať aj na cvičebnú vyspelosť trénujúceho, učiť ťahať pekne z deficitu začiatočníka nepovažujem za šťastné, podobne, ako si odveci poslal video, na ktorom je skúsený borec, ktorý má deficit predpokladám, že zaradený do tréningu špecificky z dôvodu snahy o zlepšenie úvodnej fázy ťahu...
"Conor Bless"
Péťa a opäť píšem, že treba prihliadať aj na cvičebnú vyspelosť trénujúceho, učiť ťahať pekne z deficitu začiatočníka nepovažujem za šťastné, podobne, ako si odveci poslal video, na ktorom je skúsený borec, ktorý má deficit predpokladám, že zaradený do tréningu špecificky z dôvodu snahy o zlepšenie úvodnej fázy ťahu...
ale ja s vama prakticky ve vsem souhlasim
jenom chci rict, ze male kotouce neberu jako vymluvu spatne techniky
ano, pochopim, kdyz mi nekdo napise, ze na malych kotouccich zveda (treba) dva metraky misto tri
ale neberu, ze se nekdo (byt zacatecnik nebo dlouhan) nemuze naucit techniku jenom proto, ze ma male kotouce
Kdo chce, hleda zpusoby, kdo ne hleda duvody
Malé kotouče rozhodně jsou dobrá výmluva špatné techniky. Protože se z nich prostě blbě tahá. To je to samé jako bys měl tahat s 5cm osou, když jsi zvyklý na 3cm. Nejen že uzvedneš míň (logicky), ale ani tu techniku neudržíš...
svici prakticky vyhradne na malych a jen sem tam na klasickych
z techniky na siroke ose bych nemel strach
jelikoz mi jako prvni odchazi vzdycky uchop, co udrzim zatahnu v pohode
nikdo ho nenuti zvedat velke vahy
klidne at konci na metraku, ale s cistou technikou
Ja sa ako stredne pokrocili zaciatocnik (186 cm) priklanam k nazoru, ze to nie je velmi stastne sa ucit MT tak ze tahas osu z 10 cm nad zemou. Viem to z vlastnej skusenosti. Tiez som to cvicil technikou akou ma flew na videu. Teraz uz sa s tym neseriem a mam osu 30cm nad zemou, lebo inak je proste ta technika v riti. A nejde o vahu aku tam mam nalozenu. Ked si teraz polozim osu nizsie, tak citim, ze mi to ide lepsie. Takze jednoznacne je podla mna tahanie osi z hlbky alebo z deficitu pre pokrocilych cvicencov, zaciatocnik sa na tom akurát tak dojebe. A hlavne ked je dlhy, ma skratene svaly a slabu mobilitu panvy.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru