Problém s overhead - špatná mobilita v ramenou?



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problém s overhead - špatná mobilita v ramenou?  Úvodní stránka -> Crossfit -> Problém s overhead - špatná mobilita v ramenou?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PeteVrba


PříspěvekZaslal: so listopad 04, 2017 11:36 pm    Předmět: Problém s overhead - špatná mobilita v ramenou? Odpovědět s citátem

Ahoj!
Praktikuji sám na sobě zimní tenisovou kondiční přípravu v podobě ryze crossfitového programu... ale narazil jsem na problém (co jsem dříve - dokud jsem se věnoval jen crossfitu) neměl.

Při pozicích s osou nad hlavou (overhead squat, snatch aj.) cítím hodně nepříjemné pnutí ze zadní části ramene směrem k trapéze... všechny tréninky provádím po dostatečným prohřátí i protažení a pnutí cítím i bez zatížené osy (například při dřepu jen s dřevěnou násadou)

Je problém v omezené mobilitě ramene? Popřípadě kde jinde a co byste doporučili k nápravě? :) Našel jsem různá cvičení, ale všechna založená na principu nácviku pohybu s násadou.

Díky za rady! :)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tor


PříspěvekZaslal: ne listopad 05, 2017 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rameno to může být, ale taky nemusí. Můžeš mít málo mobilní hrudní páteř a ramena to potom dorovnávají a dostávají se do špatné (bolestivé) pozice. OHS je jeden z nejnáročnějších cviků na mobilitu vůbec a hodně lidí se k bezpečné technice dohrabe až za hodně dlouho. Bez videa se to špatně řeší... pokud to bolí, tak to zatím nedělej. V téhle pozici si ramena přetěžovat nechceš, věř mi!
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Problém s overhead - špatná mobilita v ramenou?
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: