|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Proč neužíváte anabolické steroidy ??? |
| Protože to přináší zdravotní rizika |
|
30% |
[ 60 ] |
| Je to zakázané |
|
1% |
[ 2 ] |
| Považuji to za podvod |
|
6% |
[ 12 ] |
| Protože v mim sportě jsou antidopingové testy |
|
1% |
[ 2 ] |
| Nevim, proč jsem to nikdy nezkusil |
|
2% |
[ 5 ] |
| Chci se přesvědčit, že to dokážu i bez steroidu |
|
15% |
[ 31 ] |
| Steroidy jsou příliš drahé... |
|
6% |
[ 13 ] |
| Z jiných důvodu... |
|
13% |
[ 26 ] |
| Jsem sypač:-)) |
|
23% |
[ 47 ] |
|
| Celkem hlasů : 198 |
|
| Autor |
Zpráva |
Marcela
|
Zaslal: so březen 13, 2004 10:29 am Předmět: |
|
|
| Andrew napsal: | | to moje mohou byla reakce na Marcelu |
Andy , jenže tyhle debaty nejsou k ničemu . Teoreticky se tady můžeš hrabat ve vedlejších účincích , číst příbalové letáky , víš dobře , že se tím jen farmak . firmy kryjí . Ale proč to furt omílat , kdo chce tak do toho půjde , kdo ne tak zůstane čistý . Už se tady skoro o ničem jiném nediskutuje , přínos žádný .
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pku

|
Zaslal: so březen 13, 2004 10:55 am Předmět: |
|
|
Jen pro Andrewa:Hele Farmateutické společnosti píší do letáků všechny možné vedlejší účinky co kdy byli spozorované ale má to jeden zásadní háček a to ten že když to vyzkouší miliarda lidí a jeden znich při návštěvě hajzlu vysere sošenou meruňku která bude v míse plavat graula pořád sem a tam až do doby kdy jí nespláchnete tak oni to prostě do toho letáku napíšou a bude to znít asi tak že jeden z vedlejších účinků je ten že serete plovoucí meruňky!!!!!!!
A ještě jedna věc to že dosteneš z růsťáku Leukémii z Insulinu Cukrovku atd atd. je sice hrozně krásný ale dosteneš jí pouze tehdy pokud máš v sobě na tyto nemoci dispozice a tudíš by jsi je dostal stejně ale třeba o rok později což si myslím že je z hlediska života úplně jedno!!!
Nikdy není možné aby tyto nemoci dostal zdravý člověk bez počátečního startu který se ale vyskytuje úplně někde jinde než v AS!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: so březen 13, 2004 11:02 am Předmět: |
|
|
| fedor napsal: | | Jurass napsal: | | Stálo by srovnat funkčnost jater u takového sypače (po 15letech) a nesypače....neg.vliv na játra,hypertenze,rakovina? a další vedlejší účinky jsou podloženy a v proudu času se kumulují. |
neg vliv na jatra - pokial beres stredne davky testosteronu budu tvoje jatra uplne vpohode.
hypertenze - ano, sam som mal problem z tlakom, ovsem pokial mas poruke tlakomer a beres te spominane stredne davky a obcas aj vysadis.. myslim problemom mozes predist. takisto geneticke faktory - je rozdiel ci niekdo zacina sypat z tlakom 100/60 alebo 150/100... takisto telesna hmotnost, niekdo ma milion kilo a nizky tlak, niekdo pribere zo 60 na 62 a tlak ma jako kraava.
rakovina - ukaz mi jednu studiu, alebo aspon indiciu, COKOLVEK co moze naznacovat ze steroidy (povecme stredne davky testosteronu) mozu sposobit rakovinu. to bohuzial nemas, takze...
mimochodom, uvedom si jednu vec, ty mas v tele naky testosteron tiez, ja ho budem mat len "trocha" viac, takze pokial tvrdis ze samotny testosteron je zdraviu skodlivy, umreme na to sicia chlapi, dokonca aj zeny. pokial pripustis ze nizka hladina testosteronu je zdravotne nezavadna, musis prispustit ze o nieco malo vyssia ako nizka ta nezabije.
alebo co povies napriklad na toto:
Men with low testosterone levels are at increased risk of coronary artery disease.
to som si nevymyslel ja, to je uryvok z jednej studie...
| citace: | | místo slovíčka URČITĚ si tedy dosad (99% to 1%je pro geneticky odolné sypače)Nemusí ti způsobit smrt,jak si tady nastiňoval, ale zdravotní komplikace-a to i těm super odolným jedincům. Jak sem psal na dlouhodobé účinky AS asi nebudou studie, ale troufám si tvrdit že lékařská komunita se na to taky dívá takto (že ty komplikace budou) |
no pokial su to reverzibilne zdravotne komplikacie, typu ze vysadis a vsetko sa vrati do normalu a podobne, nech je to aj 100%, to myslim ze nikoho az tak netrapy. problem su te nereverzibilne komplikacie a tvrdit ze te sa tykaju 99% dlhodobych sypacov, je myslim ze dost prehnane..
mimochodom, bol som po zhruba 5rokoch "hardcore zivota" (naka sypacka, naka malta ze som uz dawno mal mat 10 cukroviek, prezieranie, milion kilo, atd.. proste hardcore) na sonografii a tam mi pani kukala na organy, pecen famozna, ladviny famozne, atd.. trebarz cholesterol som mal na testoch vpohode POCAS sypacky, atd. co sice nic neznamena, ale pokial po 5 rokoch sa mi zdravotny stav vyrazne nezhorsil, tak tvrdit ze po 10 rokoch sa mi na 99% zhorsi, je.. no nevim.. (netvrdim ze mne nie, hovorim o statistike, jaka je zhruba pravdepodobnost ze za 5 rokov to bude inak a jaka je pravdepodobnost ze akorat ja budem jeden ztoho 1%)
takze... te rizika urcite su, ale tvrdit ze u 99% dlhodobych sypacov ostanu nake nereverzibilne nasledky.. to by som si nedovolil tvrdit. |
ano,určitě záleží jak moc dávky test. budeš mít nad normál-pokud to bude 20-30%dejme tomu tak to není ještě tak velký rozdíl, ale že by i "racionální" sypači brali takovou trochu testost.? a jen testosteron?Nevím,nemám praktické zkušenosti a zvážení nechám na ostatních.
Vliv na játra-Testost.v malých dávkách bude asi docela šetrný,ale máme tu i jiné AS a větší dávky-viz tolerance.
O těch nevratných poškozeních na organismu možná něco bude-zeptám se u nás na medině. S těmi procenty sem to přehnal-nemám to podložené-máš recht.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: so březen 13, 2004 11:07 am Předmět: |
|
|
[quote="pku"]
A ještě jedna věc to že dosteneš z růsťáku Leukémii z Insulinu Cukrovku atd atd. je sice hrozně krásný ale dosteneš jí pouze tehdy pokud máš v sobě na tyto nemoci dispozice a tudíš by jsi je dostal stejně ale třeba o rok později což si myslím že je z hlediska života úplně jedno!!!
quote]
Tak to se mýlíš, tyto nemoci může dotat každý. Ti co mají vrozené dispozice mají akorát o hodně vyšší riziko že ji dostanou!
|
|
| nahoru |
|
 |
pku

|
Zaslal: so březen 13, 2004 11:19 am Předmět: |
|
|
Jurassi bavil jsem se o tom z Doktorem jelikož mě to taky zajímalo a předem říkám že to nebyl ledajakej pitomec co sedí na prdeli někde na obvodě a tam mi jednoznačně řekl. Cituji: Nevidím jeden jediný důvod proč by ti měl Insulín vyvolat cukrovku pokud kní nemáš předpoklady!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tyrael

|
|
| nahoru |
|
 |
pku

|
Zaslal: so březen 13, 2004 11:40 am Předmět: |
|
|
| Tyrael napsal: | Ale když se inzulínu ,,lehce předávkuješ,, tak ti může způsobit smrt. Nebo se mýlim?? | Jo to ano ale smrt nemá vtomto případě z cukrovkou nic společného.Jinak ani po ppředávkování ti smrt nehrozí pokud zachováš chladnou hlavu sežereš kylo cukru a pak eventuelně vyhledáš Doktora ale to už mlivím o extrémech!!!Pokud si dáš místo 4 UI třeba omylem 40 UI tak se nic nestane pokud teda nejsi úplnej kokot a výš co v takové situaci dělat.
Muj názor na Insulín je takový že za určitých okolností je to opravdu věc která dokáže v kulturistice hodně pomoci ale souhlasím i stím že pokud je člověk nesvéprávnej a nezkušenej debil tak že by ho brát neměl protože to riziko smrti zde je vcelku dost vysoké ale na druhou stranu když víš jak na to tak je to pecka!!!
Ale to je asi ze vším že!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tyrael

|
Zaslal: so březen 13, 2004 11:51 am Předmět: |
|
|
Já prostě nevim má dotoho jít nemám do toho jít... .... už mně ,,nebaví,, posilovat jen tak....strašně rád bych začal soutěžit ...ale vim že bych musel začít užívat AS abych se mohl měřit s ostatníma.....
..........Ale stojí to za to ???? *16* *16* *16*
|
|
| nahoru |
|
 |
pku

|
Zaslal: so březen 13, 2004 12:08 pm Předmět: |
|
|
Poslední odpověď a přeber si jí jak chceš!!!
Myslíš si že by byly kulturisti ochotní vrážet do přípravy stovky tisíc kdyby těch pár minut na těch prknech nestálo za to když všichni moc dobře vědí že se jim to nikdy nevrátí???!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Marcela
|
Zaslal: so březen 13, 2004 12:54 pm Předmět: |
|
|
Jo Tyraeli , vyhraješ a dají ti protein od Promilu . Tohle kompenzuje léta dřiny , odliv financí , nebudeš mít čas na holky , jen spánek , jídlo , trénink , spánek , jídlo , trénink . Mezitím pár závodů . Jenže ta sounáležitost s tímto sportem , pokud tě jednou opravdu osloví a nebudeš chtít jen posilovat pro své potěšení , aniž by ses předvedl na pódiu , to za to většině z těch co to zažili stojí . Tady si nepřijdeš k penězům , ani nebudeš slavný a nikdo ti nebude klepat na rameno . Ale ty přesto nikdy nebudeš litovat , že ses na to dal a klady přebijí zápory . Ale to už ted , bys musel vnímat , že tohle je cesta , kterou chceš jít , že na ta prkna chceš vystoupat a že tomu dáš vše . A vše znamená jít také cestou AS . Pokud nechceš soutěžit , máš možnost si zvolit jinou schůdnější cestu .
|
|
| nahoru |
|
 |
Bucci

|
Zaslal: so březen 13, 2004 12:58 pm Předmět: |
|
|
| Marcela napsal: | | Jo Tyraeli , vyhraješ a dají ti protein od Promilu . Tohle kompenzuje léta dřiny , odliv financí , nebudeš mít čas na holky , jen spánek , jídlo , trénink , spánek , jídlo , trénink . Mezitím pár závodů . Jenže ta sounáležitost s tímto sportem , pokud tě jednou opravdu osloví a nebudeš chtít jen posilovat pro své potěšení , aniž by ses předvedl na pódiu , to za to většině z těch co to zažili stojí . Tady si nepřijdeš k penězům , ani nebudeš slavný a nikdo ti nebude klepat na rameno . Ale ty přesto nikdy nebudeš litovat , že ses na to dal a klady přebijí zápory . Ale to už ted , bys musel vnímat , že tohle je cesta , kterou chceš jít , že na ta prkna chceš vystoupat a že tomu dáš vše . A vše znamená jít také cestou AS . Pokud nechceš soutěžit , máš možnost si zvolit jinou schůdnější cestu . | Ámen
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: so březen 13, 2004 1:01 pm Předmět: |
|
|
| pku napsal: | | Jurassi bavil jsem se o tom z Doktorem jelikož mě to taky zajímalo a předem říkám že to nebyl ledajakej pitomec co sedí na prdeli někde na obvodě a tam mi jednoznačně řekl. Cituji: Nevidím jeden jediný důvod proč by ti měl Insulín vyvolat cukrovku pokud kní nemáš předpoklady!!! |
D.mellitus II můžeš dostat při nadbytku cukrů (časté inzulínové špičky)=> inzulin (tvoří se rezistence) a tuků v pozdějším věku.To je psáno v lékařské literatuře.Pokuď máš dispozice je riziko mnohem větší. Sport je přínosný v prevenci.Špičky exogeního inzulínu (myšleno iněkčně používané kulturisty) jsou větší než bys je vyvolal příjmem cukrů. Z toho lze usoudit že kulturisté používající exogení inzulín mají vyší riziko D.M.II. Poptám se na to taky pár kapacit.....
|
|
| nahoru |
|
 |
fedor

|
Zaslal: so březen 13, 2004 1:28 pm Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | | ano,určitě záleží jak moc dávky test. budeš mít nad normál-pokud to bude 20-30%dejme tomu tak to není ještě tak velký rozdíl, ale že by i "racionální" sypači brali takovou trochu testost.? |
ne, ale tych 20-30% nemas nijak podlozenych. odkial vies ze 30% je vpohode a 300% uz ne?
| citace: | | a jen testosteron?Nevím,nemám praktické zkušenosti a zvážení nechám na ostatních. |
ano HLAVNE testosteron. to by mal byt totizto zaklad kazdej kury, cim ti chcem vysvetlit aj to ze je rozdiel co beres.. ja neviem trebarz jake vedlajsie ucinky ti mozu hrozit z oxymetholonu, ale z testaku to vieme velmi dobre, pretoze ludia z prirozdene vysokou hladinou testosteronu existuju, takisto existuju ludia z genetickymi dispoziciami na vedlajsie ucinky jako gyno, atd. takze o tychto veciach sa toho vie dost.. kazdi clovek v puberte je vpoctate v slabsej kure, atd...
teda ak mi povies ze z oxymetholonu hrozi ja nevim co, aids, ok, ja sa stebou nebudem hadat, pretoze vtomto smere toho nevieme tolko co o testaku, ale ked mi niekdo povie ze z testaku mi hrozi ja nevim co, tak to sa hadat budem, pretoze taky clovek bude muset existovat aj co nesype (a ma prirodzene vysoku hladinu testaku+geneticke dispozicie na ten konkretny vedlajsi ucinok..)
| citace: | | Vliv na játra-Testost.v malých dávkách bude asi docela šetrný,ale máme tu i jiné AS a větší dávky-viz tolerance. |
ja ine veci moc nepotrebujem.
| citace: | | O těch nevratných poškozeních na organismu možná něco bude-zeptám se u nás na medině. S těmi procenty sem to přehnal-nemám to podložené-máš recht. |
to je vsetko co sa ti snazim vysvetlit. kludne sa mozme dohodnut na cisle 50%..
a este jedna vec, niekdo tu pisal ze to ze clovek jazdi autom sa neda prirovnat k sypaniu, ze to je riziko co neovplyvnis. tak to je omyl. ja napriklad auto nemam a ked sa musim niekam dosrat, co je tak raz za 100 rokov, tak idem z MHD, umna je riziko toho ze sa zabijem v aute POCTATNE nizsie ako u niekoho kdo kazdi den precestuje milion kilometrov. takze som to riziko ovplyvnil.
samozrejme tym ze mam nizsie riziko zabita sa v aute zacnem sypat to ako dvodod bohvieco neni, ja sa len snazim vysvetlit ze:
1. rizik je okolonas milion
2. steraky sa daju brat vseliak
3. ak niekomu to riziko stoji zato, preco ne..
a este k tej rakovine.. no to by potom clovek z rakovinou nemal ani zrat, pretoze aj jedlo moze rakovinu zhorsit.
okrem toho plati to co som povedal, rakovina priamo sposobena testakom neni dokazana.
dalej plati to ze do letakov sa pise vsetko, aj to co neni dokazane..
a trebarz rakovina pecene pri nakom dlhodobom mega davkovani metanu alebo oxymetholonu, to kludne pripustim, ale oproti tomu je testak jak rumove pralinky..
a hlavne.. odporucam precitat si pribalovy letak k antikoncepcnym pirulam, uvedomit si jaku dobu zeru zeny te pirule (docela velka cast zivota), kolko % zen na tejto planete ich zere a jak im to strasne kurvy zdravie..
|
|
| nahoru |
|
 |
fedor

|
Zaslal: so březen 13, 2004 1:40 pm Předmět: |
|
|
mimochodom akorat je v t-magu zajimavy clanok:
http://www.t-mag.com/nation_articles/304reb.jsp
Hirshberg: "Lyle Alzado dying of a brain tumor is a good reason to avoid steroids."
Rebuttal: Can you please point me to this overwhelming evidence that supports the idea that he died as a result of anabolic steroid use and not Growth Hormone use? Honestly, it’s sloppy and lazy reporting to make such a ridiculous statement. The man was using Growth Hormone and anabolic steroids. The reporters catch on to the fact that he used steroids and suddenly become experts in pharmacology and cancer cell biology and decide that anabolic steroids caused his brain tumor.
Anyone who knows a thing about cancer cell biology will tell you that Growth Hormone is the culprit in such a case. (More info in that here.) And besides, thousands of athletes are using these drugs and thousands more have in the past. Why aren't they all falling over dead from brain tumors? If it's true that Alzado died from a condition caused by his drug use, then this single case (so often used by the press to prove how dangerous steroids are) really shows how safe these drugs can be!
|
|
| nahoru |
|
 |
Bret

|
Zaslal: so březen 13, 2004 8:00 pm Předmět: |
|
|
Po přečtení příspěvků od pku a Marceli (str.5 dole) jsem si vzpoměl na jeden článek, který jsem kdysi četl a nějak mi uvízl v paměti, dokonce jsem ho i našel. Napsal ho MUDr. Martin Krám.
Největším rizikem soutěžení je to, že můžete propadnout zneužívání anabolik, stát se na nich závislí, přičemž tyto látky vyvolávají řadu psychických a dalších onemočnění. K návykům většinou více inklinují osoby s tendencemi obsesivních - kompulzivních a narcistických poruch osobnosti. Každý kulturista (ka) a ostatní sportovci (kyně) mají tyto rysi poruch osobnosti. Bez nich by se asi nestali kulturistou či kulturistkou. Problém používání anabolických stereoidů při velmi vysokých a dlouhodobě užívaných dávkách spočívá v jejich účinku na centrální nervový systém. Tyto látky ovlivňují různé mozkové mediátory, které jsou důležité pro vytváření nálady, myšlení , afektu, zájmu, psychopohybového chování, rytmu a náplně řeči a dalších životně důležitých funkcí včetně hladu, spánku, energie a sexuální potřeby. Pokud dojde k narušení rovnováhy, což anabolické stereoidy mají tendenci vyvolávat, tak může dojít k vyvinutí deprese, euforie a dokonce i manie. U některých jedinců se mohou vyvinout paranoidní bludy a agrese, velmi zřídka sluchové či zrakové halucinace. Někteří jedinci reagují pouze psychopohybovou reakcí, což je jeden z nejčastějších účinků a tyto jedinci mohou trpět hypomanickou fází tzv. manio-depresivní choroby. Stačí se porozhlédnout po posilovně před soutěžemi a zvláště je to markantní při rozcvičování na soutěžích. Loni na jedné soutěži, které jsem se účastnil, bylo zhruba 25% závodníků hypomanických. Nervózně pobíhali kde mohli, aby se zbavili nadbytečné energie, stále si stěžovali, že už několik dnů nespali, rytmus jejich řeči byl rychlí a přerušit je bylo obtížné. Těch pár , kteří příliš nemluvili se stále prohlíželi a ohlíželi kolem sebe, a sebemenší pohled či smích druhých je znervózňoval. ti už snad měli hlubší problémy s paranoiou, většina z nich samozřejmě vypadala fantasticky, a jednoznačně byli na AS.
Dalšími negativy soutěžení je předsoutěžní přípravné období. Tím mám na mysli dietu, intenzitu a objem cvičení... ...Na první dvě soutěže se budete těšit nejvíc a bude vám úplně jedno, že si musíte oholit celé tělo a natřít se barvou. To se ovšem postupem času změní v nepříjemnost. Dodnes mám sny, jak jsem přijel na soutěž a pět minut před soutěží jsem zjistil, že nejsem oholený a natřený..
Článek je mnohem delší. ale to "důležité" jsem pro vás vytáhl. Příjemnou zábavu..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|