prošlý protein

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - prošlý protein  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> prošlý protein
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DarF

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 4:26 pm    Předmět: prošlý protein Odpovědět s citátem

Dobrý den, mám doma po bratrovi Izolát Sojového proteinu od 4fitness uplně plný asi 2x odebrané a je měsíc prošlý, chtěl bych se zeptat jestli se sním může něco stat nebo ho bez problémově můžu brat. Děkuji za odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Study

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nic by tomu být nemělo

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A pokud ano..tak to poměrně rychle poznáš :))
DarF

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak sem ho ochutnal a teď budu čekat jestli si nenadělám do trenek
ygg

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně si myslím, že i pokud bys z toho měl nějakou sračku či podobně, což pochybuji, tak příčina bude spíše v té sóje ... fuj tajbl! ... než tom měsíci po expiraci.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bude to v pohodě, pokud jsi to ten měsíc neměl otevřené celou dobu:o)
Draper

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nechapu, proc se porad tak bojite proslych veci. On ten vyrobek asi presne vi, kdy se ma zkazit ze? To plati i u potravin, vetsina veci vydrzi jeste dlouho po minimalni dobe trvanlivosti.
Zacatecnik Anthony

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne jako Draper
coder

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ja nechapu, proc se porad tak bojite proslych veci. On ten vyrobek asi presne vi, kdy se ma zkazit ze? To plati i u potravin, vetsina veci vydrzi jeste dlouho po minimalni dobe trvanlivosti.
asi 3x jsem jedl ochuceny tvaroh,sunku max 2 dny prosle a pokazde sem se z toho posral ,zgrcal od te doby prosle veci vyhazuju i kdyby byly prosle jen 1 den asi mam citlivy zaludek
Study

PříspěvekZaslal: st duben 22, 2015 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediná věc, která se podle mě nevyplatí kupovat ani před koncem min. trvalivosti je cottage, většinou je tam právě sražená ta smetana a chutově taky nic moc... samozřejmě nepos*rete se z toho, jen to není už tak dobré

https://www.instagram.com/studynkapetr/
jachym

PříspěvekZaslal: čt duben 23, 2015 2:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

coder napsal:
Draper napsal:
asi 3x jsem jedl ochuceny tvaroh,sunku max 2 dny prosle a pokazde sem se z toho posral ,zgrcal od te doby prosle veci vyhazuju i kdyby byly prosle jen 1 den asi mam citlivy zaludek

Placebo kdybych ti řekl že projde za týden tak ti bude chutnat
Ikee

PříspěvekZaslal: čt duben 23, 2015 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jednou měla dlouho otevřený protein, který jsem po nějaké době začala zase brát, a docela mě kopal. Nějakou dobu mi trvalo, než mi došlo, že je vlastně asi prošlý. :)

Takže pokud je chuťově "dobrý", asi bych se nebála.
jachym

PříspěvekZaslal: čt duben 23, 2015 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediný co se může stát je, že se třeba změní konzistence, bude to hrudkovatý atd.

Jinak pokud budeme puntičkáři, protein nikdy nebude prošlý.... nikdy tam nic jako spotřebujte do nebude... je to jen minimální trvanlivost.

V praxi to znamená, po datu minimální trvanlivosti nelze zaručit 100% chuťové a vizuální vlastnosti produktu, který ale NENÍ zdravotně závadný. Pokud by byl, musel by být řazen v kategorii výrobků, které mají Spotřebujte do - tam ano. A proto taky můžou klidně výrobky se slevou prodávat pokud mají minimální trvanlivost, já takto nakupuju hodně velký % věcí - těstoviny, konzervy, rýži, luštěniny, kávu, koření..... copak to se může "zkazit"?

A co se týče těch spotřebujte do.... zelenina a ovoce tam to člověk neřeší, to datum tam je ale stejně se řídim tim co vidim - kolikrát něco co má projít za týden je uplně shnilý, jindy mi "prošlá" brokolice za polovinu ceny vydrží nádherná v lednici ještě týden.

U vajec a mléčných výrobků bych se taky nebál. Tam totiž pokud by to zkažený bylo tak to člověk pozná... myslim že zkažený vajco by asi nesnědl fakt nikdo :D Když mám v lednici nějaké prošlé jogurty, prostě jen riskuju, že otevřu víčko a bude to plesnivý nebo zkvašený a budu to muset vyhodit, ale tam to fakt poznáte, maximálně jednou ochutnáte a bude to hnus, tak to vyhodíte - což platí pro většinu věcí.

Jediný co bych si asi nelízl je kupovat prošlý maso. Tam je totiž problém, že sice taky začne smrdět apod., ale ono z něho může být člověku blbě ještě i ve chvíli, kdy se toto ještě neprojeví, takže tam bych se tim datumem docela řídil a platí to pak ještě pro třeba výrobky typu saláty s majonézou od pultu apod. Tam taky to může být ještě "dobrý" ale už zkažený, hodně totiž záleží na skladování. Pokud to povezete v létě z obchodáku 2h někde v autě v kufru ve 25 stupních, tak je vám datum trvanlivosti na nic, večer to bude ještě chutnat dobře, ale noc strávíte na záchodě.

Závěr je ten, že prostě používat selský rozum je nejlepší řešení a nebýt zas nějaký cimprlich a bát se všeho co někdy projde.... mimochodem zrovna koukám na těstoviny co jsem si včera koupil ve zlevněnce prošlý... tak prošly 19. listopadu 2014 v 17:33

P.S. Ještě taková perlička, existuje tuším jediný jídlo, který má oficiálně neomezenou trvanlivost při správném skladování a nemusí se tam to datum uvádět.... je to med
ygg

PříspěvekZaslal: čt duben 23, 2015 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

coder napsal:
... asi 3x jsem jedl ochuceny tvaroh,sunku max 2 dny prosle a pokazde sem se z toho posral ,zgrcal od te doby prosle veci vyhazuju i kdyby byly prosle jen 1 den asi mam citlivy zaludek

V tom případě byl problém v nevhodném skladování a manipulaci, a v tom případě může mít výrobek do konce expirace daleko, a přesto už z něj může být blbě.
Draper

PříspěvekZaslal: čt duben 23, 2015 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

coder napsal:
Draper napsal:

Nediv se, pokud mas v lednicce pokojovou teplotu :) . Mozna by bylo dobry si ji trochu zesilit.
Tvaroh, cottage pri vhodnem skladovani klide mesic i vic po skonceni trvanlivosti. I kdyz u cottage dost zalezi jaky mas !! . Nikdy jsem s tim nemel jediny problem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - prošlý protein Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: