Protein v dietě po tréninku ano/ne ?



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Protein v dietě po tréninku ano/ne ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Protein v dietě po tréninku ano/ne ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ruppyr


PříspěvekZaslal: so březen 09, 2019 4:46 pm    Předmět: Protein v dietě po tréninku ano/ne ? Odpovědět s citátem

Zdar, chtěl bych se optat na protein v dietě po tréninku. Řídím se názorem že nejdůležitější ve finále jsou kalorie na konci dne a nějaký protein před a po tréninku toho moc nezmění, ale přesto ... protein jsem po tréninku dával a dávám vždycky. Teď jsem ale na netu četl zajímavý článek o tom, že je lepší po tréninku protein v dietě nedávat a to proto, aby po tréninku tělo stále bralo energii z toho co máme (tuk) a nedávat mu zbytečně protein ani nic jiného, jen vodu a za hodinu klasika pevné jídlo. Zní to hezky, ale nebude si náhodou tělo po tréninku brát tak trochu energii i ze svalů ?

Zajímal by mě váš názor, dík
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IronAndrew


PříspěvekZaslal: ne březen 10, 2019 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi takhle pokud bys ten trénink ošulil tak asi jídlo za hodinu potom ano byla by možnost já se stejně držím toho že po tréninku co se protáhnu vysprchuji sním ovoce pak pokecám za barem cestou do auta vypiju protein a pak za těch 40 až 60 minut jídlo.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pajinaa


PříspěvekZaslal: so březen 16, 2019 11:45 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Ahoj, protein po tréninku bych tam raději dával a to ze dvou důvodů: 1) po tréninku tělo efektivněji vstřebá přijaté živiny než v době mimo trénink a mělo by jich vstřebat i lehce větší množství; 2) po tréninku, pokud to nebylo jen stání u baru s hezkou barmankou :-) , se nastartují katabolické procesy, kdy se začínají mimo jiné opravovat poškozené svaly, dodáním kvalitních proteinů nastartuješ opět anabolické procesy a zastavíš nebo zmírníš katabolismus. Takže bych tam protein šupnul a s odstupem pak i pevné jídlo. Hodně zdaru :-)
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Protein v dietě po tréninku ano/ne ?
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: