PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
Sacharidacek
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yazi napsal:
Sacharidacek napsal:
yazi napsal:
Sacharidacek napsal:
mel nekdo protein Ultimate Prostar Whey obsahuje 80 % ? Od Ultimatu sem nikdy nic nemel , ale 2270g za 820 kc je hodne lakava cena ...

hned prvni stranka topiku
hm a dozvedel sem se tam tak akorad velke ho...

a dostal ses az na stranku tri?
dobra rozpustnost , tak oto mi de koupim 2 puixle , jestli se tam budou delat hrudky , tak ti to narvu do prdele
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LJ napsal:
Hehe, vy ste trubky . Nejsem Března, nicméně taky nejsem debil a když dostanu slevu stálého člena Ronnieho fóra (slavím 6 let a zatím jsem nikdy žádnou nevyužil ) a osobní doručení do hodiny, tak bych byl blbej, kdybych do toho nešel.

Je mi víceméně jedno jestli někdo dělá laciný PR články, nebo rozhovory s kulturistama, nicméně je pravda, že kdyby někdo vychvaloval chuť do nebe a pak to chutnalo jako splašky, tak si to mezi sebou lidi docela rychle řeknou.

Poznámka pod čarou, dal sem včera napít proteinu Majklovi (ten co se minule málem poblil) a taky mu to chutnalo (vypadá to teď už jako placená reklama? ).

ono ale zdaleka nejde jen o chut....koukni se na take nekdy na slozeni obsahuje hydrolyzat kolagenu..ne,ze by to bylo neco spatneho,ale v proteinu je ti to k nicemu nema to tam co delat..kdyz uz protein,tak bez levnych nahrazek jako soja,kolagen a dalsi nesmysly..
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
ono ale zdaleka nejde jen o chut....koukni se na take nekdy na slozeni obsahuje hydrolyzat kolagenu..ne,ze by to bylo neco spatneho,ale v proteinu je ti to k nicemu nema to tam co delat..kdyz uz protein,tak bez levnych nahrazek jako soja,kolagen a dalsi nesmysly..

Píšeš trochu zavádějící informace.

Kvalitní hydrolyzát kolagenu je totiž při nákupu suroviny o pár korun dražší než surovina CFM p roteinu . Takže výraz "levná náhražka" zde není na místě. On tam je cíleně a to z důvodu podpory pohybového aparátu. Btw. pro zajímavost, jeho podíl v tomto konkrétním suplementu je kolem 5 % z celkového podílu bílkovin. Takže složení není co vytknout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
_Lundgren

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A pro tělo (svaly) je lépe využitelný hydrolyzát kolagenu nebo CFM protein ?
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Iron.Pumping napsal:

Píšeš trochu zavádějící informace.

Kvalitní hydrolyzát kolagenu je totiž při nákupu suroviny o pár korun dražší než surovina CFM p roteinu . Takže výraz "levná náhražka" zde není na místě. On tam je cíleně a to z důvodu podpory pohybového aparátu. Btw. pro zajímavost, jeho podíl v tomto konkrétním suplementu je kolem 5 % z celkového podílu bílkovin. Takže složení není při nezaujatém pohledu co vytknout.

kazdy to vidime asi jinak Sice nevim , jaky pozitivni vysledek bude mit 5 procent kolagenu v proteinu na muj pohybovy aparat ..ale dejme tomu.. jinak nejsem zaujaty..jen chci za sve penize to nejlepsi a pro me proste tyhle nahrazky tam nemaji co delat
napriklad v MM4000 jako gaineru se to ztrati..ale v CFM proteinu???proc kvalitni protein,jakym CFM jiste je rezat kolagenem??? je to skoda..at uz je ten kolagen sebelepsi
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
kazdy to vidime asi jinak Sice nevim , jaky pozitivni vysledek bude mit 5 procent kolagenu v proteinu na muj pohybovy aparat ..ale dejme tomu.. jinak nejsem zaujaty..jen chci za sve penize to nejlepsi a pro me proste tyhle nahrazky tam nemaji co delat napriklad v MM4000 jako gaineru se to ztrati..ale v CFM proteinu???proc kvalitni protein,jakym CFM jiste je rezat kolagenem??? je to skoda

Víš co, mě se na tom nezdá to slovo "náhražka" nebo "řezat", protože to působí dojmem neserióznosti, což ale v tomto případě (mám na mysli přidání dražšího hydrolyzátu kolagenu do levnějšího CFM proteinu) není pravda. Je to záměr výrobce, stejně jako je jeho záměr tam přidat vitamíny nebo jiné drobnosti.

Btw. budu-li tady citovat z literatury, základními složkami kolagenu jsou aminokyseliny glycin, prolin, lysin a jejich hydroxylované formy a to v množství, v jaké nejsou v žádné jiné tkáni organismu. Mluvíme-li pak o hydrolyzovaném kolagenu, tak jsou tyto aminokyseliny následně velmi lehce stravitelné a krevním oběhem rychle transportovány k cílové tkáni, mj. chrupavce, ale i ke tkáni svalové. Takže problém nebo něco, co by mě jako sportovci (ehm, bývalému:) vadilo, tam nevidím. Spíš naopak bych tam hydrolyzovanou kolagenní složku vyhledával.

Naposledy upravil Ronnie dne pá červen 12, 2009 7:51 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě trochu zaráží, že to výrobci nepíšou super velkým písmem na krabici. Když je to taková bomba na klouby, tak bych čekal palcové písmo Expresní formule pro vaše chrupavky s Ultra rychlým účinkem . Jenže nic takového tam není. Chápu to zle?

EDIT: ale řekl bych, že to tam dávají pro obohacení aminokyselinového spektra

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
ivolens

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Iron.Pumping napsal:
kazdy to vidime asi jinak Sice nevim , jaky pozitivni vysledek bude mit 5 procent kolagenu v proteinu na muj pohybovy aparat ..ale dejme tomu.. jinak nejsem zaujaty..jen chci za sve penize to nejlepsi a pro me proste tyhle nahrazky tam nemaji co delat napriklad v MM4000 jako gaineru se to ztrati..ale v CFM proteinu???proc kvalitni protein,jakym CFM jiste je rezat kolagenem??? je to skoda

Víš co, mě se na tom nezdá to slovo "náhražka" nebo "řezat", protože to působí dojmem neserióznosti, což ale v tomto případě (mám na mysli přidání dražšího hydrolyzátu kolagenu do levnějšího CFM proteinu) není pravda. Je to záměr výrobce, stejně jako je jeho záměr tam přidat vitamíny nebo jiné drobnosti.

Btw. budu-li tady citovat z literatury, základními složkami kolagenu jsou aminokyseliny glycin, prolin, lysin a jejich hydroxylované formy a to v množství, v jaké nejsou v žádné jiné tkáni organismu. Mluvíme-li pak o hydrolyzovaném kolagenu, tak jsou tyto aminokyseliny následně velmi lehce stravitelné a krevním oběhem rychle transportovány k cílové tkáni, mj. chrupavce, ale i ke tkáni svalové. Takže problém nebo něco, co by mě jako sportovci (ehm, bývalému:) vadilo, tam nevidím. Spíš naopak bych tam hydrolyzovanou kolagenní složku vyhledával.

Z pohledu matematiky - při obsahu 5% hydrolyzovaného kolagenu v 80% proteinu, kterého spotřebujeme 50 g za den (2 odměrky po 25 g), doplníme do těla cca 38 g čistého CFM proteinu a 2 g kolagenu. Porovnáme-li tato data s běžným dávkováním tzv. kloubních preparátů s obsahem 400 - 500 mg hydrolyzované želatiny v každé kapsli (tabletě), zjistíme, že doporučená dávka je 1,5 - 3 g denně. Z těchto dat je patrno, že hydrolyzovaný kolagen, kterým je proteinový suplement vhodně obohacen, je přínosem a účinným pomocníkem v prevenci kloubních obtíží a hodnotu proteinového suplementu zvyšuje. V podstatě máte hned dvojí efekt za jednu cenu. Tím si dovoluji jen velmi povšechně zareagovat na výše zmíněný dotaz:" jaky pozitivni vysledek bude mit 5 procent kolagenu v proteinu na muj pohybovy aparat". Po intenzivním tréninkovém zatížení je velmi vhodná suplementace jak rychlým CFM proteinem, tak optimálním množstvím želatiny. Pokud je zde vedena diskuse k výrobku, jehož bílkovinná složka je tvořena CFM a doplněna 5% hydrolyzované želatiny, pak je tento produkt z pohledu biochemie správně sestaven.

Naposledy upravil ivolens dne pá červen 12, 2009 10:22 pm, celkově upraveno 3 krát
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proto se ještě jednou ptám, když je to taková bomba na klouby, tak bych čekal palcové písmo Expresní formule pro vaše chrupavky s Ultra rychlým účinkem . Jenže nic takového tam není. Proč? Copak nám to výrobci nechávají jen tak zadarmiko jako malou pozornost pro naše zatěžované klouby? Silně pochybuji.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
ivolens

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Mě trochu zaráží, že to výrobci nepíšou super velkým písmem na krabici. Když je to taková bomba na klouby, tak bych čekal palcové písmo Expresní formule pro vaše chrupavky s Ultra rychlým účinkem . Jenže nic takového tam není. Chápu to zle?

EDIT: ale řekl bych, že to tam dávají pro obohacení aminokyselinového spektra

Váš názor ohledně "OBOHACENÍ AMINOKYSELINOVÉHO SPEKTRA" je fundovaný a velice správný. Například aminokyseliny jako jsou: hydroxyprolin nebo hydroxylysin (derivát aminokyseliny lysin - stavební složka kolagenního proteinu) nejsou v syrovátkové bílkovině zastoupeny, avšak v kolag. hydrolyzátu ano.
Douglas

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2 gramy hydrolizovane zelatiny vyrazne napomuze pri vyzivovani kloubu, jo? To je volovina, ne? Ta davka musi byt nekde jinde... A ze je doporucovana? Asi tak jak je doporucovane davkovani BCAA u vetsiny preparatu = na hovno.
A to susene mliko s laktozou je tam kvuli cemu? Asi kvuli chuti, ze? Tak ted nejak nechapu, proc se to jmenuje CFM 80%...
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 11:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Iron.Pumping napsal:

mohl jsem pouzit jiny vyraz nez tato dve slova...dobra ..je jasne,ze to svoji roli ma..ale pokud nekdo uvazuje o koupi proteinu..jde mu o svaly na doplneni kloubni vyzivy si muze koupit neco jineho a o dost mozna i ucinejsiho... ja osobne bych dal prednost produktu bez doplnujicich slozek...

PS:na druhou stranu clovek vi,kolik hydrolyzatu tento produkt obsahuje.Napriklad u Laktofitu 70 to snad nevi vubec nikdo
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 11:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ivolens napsal:
Ronnie napsal:
Iron.Pumping napsal:

Z pohledu matematiky - při obsahu 5% hydrolyzovaného kolagenu v 80% proteinu, kterého spotřebujeme 50 g za den (2 odměrky po 25 g), doplníme do těla cca 38 g čistého CFM proteinu a 2 g kolagenu. Porovnáme-li tato data s běžným dávkováním tzv. kloubních preparátů s obsahem 400 - 500 mg hydrolyzované želatiny v každé kapsli (tabletě), zjistíme, že doporučená dávka je 1,5 - 3 g denně. Z těchto dat je patrno, že hydrolyzovaný kolagen, kterým je proteinový suplement vhodně obohacen, je přínosem a účinným pomocníkem v prevenci kloubních obtíží a hodnotu proteinového suplementu zvyšuje. V podstatě máte hned dvojí efekt za jednu cenu. Tím si dovoluji jen velmi povšechně zareagovat na výše zmíněný dotaz:" jaky pozitivni vysledek bude mit 5 procent kolagenu v proteinu na muj pohybovy aparat". Po intenzivním tréninkovém zatížení je velmi vhodná suplementace jak rychlým CFM proteinem, tak optimálním množstvím želatiny. Pokud je zde vedena diskuse k výrobku, jehož bílkovinná složka je tvořena CFM a doplněna 5% hydrolyzované želatiny, pak je tento produkt z pohledu biochemie správně sestaven.

..ale pokavad mi jde o prevenci kloubnich obtizi jiste nebudu hledat vyhody hydrolyzovane zelatiny v CFM proteinu jinak na dvoji efekt vyrobku za jednu cenu neverim...

kdyby tam byl pridanej (napriklad) L-carnitin ...muzeme mluvit o vyrobku,ktery ma ted troji efekt???
Black Dragon

PříspěvekZaslal: pá červen 12, 2009 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
kdyby tam byl pridanej (napriklad) L-carnitin ...muzeme mluvit o vyrobku,ktery ma ted troji efekt???

No ty vole ... uz vidim ty reklamy:
Podanim proteinoveho suplementu WPC 60 pred i po treningu docilim brutalniho narustu svaloveho hmoty diky kvalitnimu CFM proteinu , s pomoci hydrolyzovaneho kolagenu ochranim klouby pred nasledky z tezkeho treningu a jeste spalim tuky diky pridanemu l-karnitinu
LJ

PříspěvekZaslal: so červen 13, 2009 1:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
Ještě shrnu co sem chtěl, protein co mi bude chutnat, bez ohledu na vstřebatelnost nebo třeba koncentraci, nejsem profík v dietě co potřebuje hlídat každej gram živin, tancuju a po tancování nebo na noc sem línej dělat velký jídlo. Kdo chce řešit 5 procent kolagenu, klidně ať to řeší, ale mně to je salám banán .

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: