Zaslal: čt červenec 18, 2013 3:10 pm Předmět: Rada - zpatky do formy
Zdravim panove,
doufam, ze nespamuji a nekopiruji totozny topic, kazdopadne chtel bych probrat par moznosti reseni moji situace.
Aktualne je mi 24let a do posilovny jsem prechodne chodil cca od 16let. Nejlepsi formu, kdy jsme byl opravdu vyrysovany, jsem mel v nejakych 21letech, kdy jsem na svoji vysku 175 vazil nejakych 71kg. Spise se mi libil atleticky model nez kulturiste.
Pred 2,5 roky jsem mel operaci, po ktere jsem nemohl pul roku cvicit a potom jsem se k cviceni uz nejak moc nevracel. Za tu dobu jsem se diky absolutni rezignaci nad optimalni stravou (nocni pizzy a spousta alkoholovych vikendovych party), dostal az na vahu 94 Kg. Posledni rok sice chodim sporadicky do fitka (v prumeru tak 4x do mesice), ale to je k nicemu.
Pred 14 dny jsem se rozhodl, ze se chci opravdu vratit do formy (rozchod s pritelkyni a dalsi zivotni zmeny) a zacal jsem pravidelne cvicit 4x tydne. Trenink je slozeny z cca 30-40 minut siloveho cviceni. Projdu si cele telo pres prsa az k brichu. Snazim se to jet v superseriich pri vyssim poctu opakovani. Priklad: Bench press pri 15 opakovani, hned potom stejny pocet opakovani pritahy kladky na zada. Takto zopakuji 4 serie. Pak jdu v podobnem duchu na biceps vs triceps a dalsi.
Na konci treninku si dam cca 20minut aerobni aktivity (vetsinou beh na pase). Vice zatim nedam, ale budu postupne spolu s rustem fyzicky zvysovat.
Moji otazkou je, jaky vhodny druh diety mi doporucujete? Na internetu je toho plno, od CKD po ruzne sacharidove vlny, aj.
Jak byste upravili ci zmenili muj trenink? Jakou dietu byste zavedli?
Po tech 2 letech stagnace jsem opravdu rozhodnut, ze se dam dohromady. Vim, ze co jsem za tu dobu nabral, nedam pryc za par mesicu. Kazdopadne zajimaji mne Vase odborne, efektivni a pokud mozno "rychle" metody. Vim ale, ze je to beh na dlouhou trat.
Já bych hned dietu nezaváděl.
Odboural bych v prvním kroku vše sladké a tučné + moučné ) pizza a spol.).
Také bych nepil slazené nápoje. Vydrž tak měsíc nebo dva a sleduj pokles hmotnosti.
Pak můžeš dál utahovat. Teď to nemá význam. Na hodnocení tréninku nemám sílu:o) To udělají jiní.
ja bych s dovolenim zkusil trening
to co jsi napsal neni spatne, pro zacatek se toho klidne drz, ale chybi ti tam nohy a ramena
takze kdyz uz jedes protilehle svaly, tak zkus treba drepy a zakopy, pak lytka a ramena
vlastne pro zacatek je dobre skoro cokoliv, jenom at procvicis opravdu vsechny svaly
(a i kdyz nechces velke nohy, nebo cokoliv jineho te napadne, tak jejich cvicenim zase spotrebujes vice energie, a ne, beh na pase nebo rotoped nestaci)
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Dobre, co se tyce stravy je asi opravdu lepsi postupne omezeni. Dieta je teda vhodna v pripade, ze by prisla stagnace.
Kazdopadne chci si koupit nejaky protein a nejaka BCAA.
Jaky doporucujete? Spise s vyssim obsahem bilkovin?
Nejaky konkretni produkt?
Co se tyce cviceni, tak jak dobre kolega vyse poznamenal, mam strach z jeste vetsiho nabrani do stehen (uz tak se tezko vlezu do kalhot :-D). Ale na druhou stranu asi tam ten energeticky vydej je.
Dobre, co se tyce stravy je asi opravdu lepsi postupne omezeni. Dieta je teda vhodna v pripade, ze by prisla stagnace.
Kazdopadne chci si koupit nejaky protein a nejaka BCAA.
Jaky doporucujete? Spise s vyssim obsahem bilkovin?
Nejaky konkretni produkt?
Co se tyce cviceni, tak jak dobre kolega vyse poznamenal, mam strach z jeste vetsiho nabrani do stehen (uz tak se tezko vlezu do kalhot :-D). Ale na druhou stranu asi tam ten energeticky vydej je.
pokud mas strach z nabrani, vol jeste vyssi pocty opakovani, klidne 20-50
ale nohy rozhodne cvic!
proc protein a proc BCAA?
BCAA jsou vhodne zejmena do kulturisticke diety, jako ochrana svalove hmoty
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
BCAA - svalova regenerace, ne? Pamatuji si to jeste dobre? Navic pokud budu zahrnovat cim dal vice aerobni aktivity, tak ochrana pred ztratou svalove hmoty.
Protein - nahrada treba ze veceri.
Ne!
Nenahrazuj pevnou stravu doplňky, proto jsou to doplňky stravy, aby doplňovaly jídelníček složený z pevné stravy.
Nerikam nahradit absolutne. Ale misto svaciny, nebo rychle vecere si myslim, ze to spatna volba neni. Kdysi jsem tak fungoval. Misto vecere jsem si casto daval protein.
Ne!
Nenahrazuj pevnou stravu doplňky, proto jsou to doplňky stravy, aby doplňovaly jídelníček složený z pevné stravy.
Nerikam nahradit absolutne. Ale misto svaciny, nebo rychle vecere si myslim, ze to spatna volba neni. Kdysi jsem tak fungoval. Misto vecere jsem si casto daval protein.
Stejně NE! Sakra prostě si dej pořádné jídlo a protein pij akorát po tréninku.
- Trocha inspirace a jednoduchosti...
_________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
Ne!
Stejně NE! Sakra prostě si dej pořádné jídlo a protein pij akorát po tréninku.
- Trocha inspirace a jednoduchosti...
souhlas, dej si klidně 3 velká (a kvalitní) jídla za den + protein po cvičení a máš to vyřešený... i když můj osobní názor je ten, že pokud nemáš závodní ambice, tak se po tréninku jen umyj, proteinak/sacharidak je dle mýho osobního názoru zbytečnej...
To se dá pojmout všelijak když člověk nemá závodní ambice. Třeba taky tak že si půjde pro radost zacvičit a na večeři si dá třeba s dětma krupičnou kaši... A život je veselej.
Záleží co kdo chce a podle toho dělá.
_________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
Zavodni ambice nemam, ale chci byt zase na sve telo alespon pysny. Ted vypadam jako chodici zelatina. :-) Zdrave sportovni telo, to je muj cil. Rozhodne nechci byt cely zivot na diete. Jde o to, dostat se do zdrave formy a pak uz si treba povolit trochu oteze, jen pro udrzeni. Zpocatku ale musim jit trochu drastictejsi metodou, jestli chci dat dolu 20kilo.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru