|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Eros
|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 11:40 am Předmět: Sacharidy GI |
|
|
Ahoj chcu se zeptat jaky druh ryze pouzivate a nebo jake volite prilohy (testoviny, brambory atd......) chci nabirat kvalitne a pouzivam jasminovou ryzi ktera ma GI snad 90 takze chci urcite zmenu a davat kvalitnejsi sachry diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Merrao

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 11:48 am Předmět: |
|
|
No...
Jsi na to GI citlivý?
Jinak rýže natural, semolinové těstoviny, luštěniny (konkr. červená čočka doporučuji), quinoa, pohanka, sója, kuskus, bulgur, brambory, ječmen, polenta.
Další příloha celozrnné chleby např. z Kauflandu, žitné...atd.
Pokud na to nejsi citlivý, normální bílá rýže je naprosto normální ...záleží kolik máš peněz :) Nabrat kvalitně se dá i se semolinovými těstovinami za 12kč a rýží kilo za 25kč.
Říká se, že pečené brambory mají vysoké GI, ale na mě se to neprojevilo. Dále nerozvařuj :) Těstoviny aldente a rýže akorát.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 1:50 pm Předmět: |
|
|
Co se tyka ryze, tak basmati ma nizke GI a je to chutove asi nejlepsi ryze, co znam. Nizke GI ma i natural, jak pise Merrao, ale na te si uz asi tolik nepochutnas. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelito

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 2:23 pm Předmět: |
|
|
Basmati je good a když se umí udělat třeba v papiňáku, tak je to fakt bezva _________________ Ať to roste
|
|
| nahoru |
|
 |
Eros
|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 3:42 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Co se tyka ryze, tak basmati ma nizke GI a je to chutove asi nejlepsi ryze, co znam. Nizke GI ma i natural, jak pise Merrao, ale na te si uz asi tolik nepochutnas. |
jj ted jsem se dival a basmati ma snad 50GI a jasminova 109 chutove jsou podobne ale v tom GI jsou teda opravdu nekde jinde....... jeste cena se bude muset najit prijatelna
|
|
| nahoru |
|
 |
Eros
|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 3:47 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | No...
Jsi na to GI citlivý?
Jinak rýže natural, semolinové těstoviny, luštěniny (konkr. červená čočka doporučuji), quinoa, pohanka, sója, kuskus, bulgur, brambory, ječmen, polenta.
Další příloha celozrnné chleby např. z Kauflandu, žitné...atd.
Pokud na to nejsi citlivý, normální bílá rýže je naprosto normální ...záleží kolik máš peněz :) Nabrat kvalitně se dá i se semolinovými těstovinami za 12kč a rýží kilo za 25kč.
Říká se, že pečené brambory mají vysoké GI, ale na mě se to neprojevilo. Dále nerozvařuj :) Těstoviny aldente a rýže akorát. |
citlivy no nevim jako samotyp jsem asi ektomorf ale kdyz se prubezne divam tak se mi dela docela pneumatika a docela bych to prisuzoval te jasminove ryzi ptze GI 109 je docela hruza jinak dekuju za radu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 3:53 pm Předmět: |
|
|
Cena Basmati jak ktera. Vitana, Lagris atd jsou trochu drazsi (4x125g myslim okolo 50kc) v Lidlu maji sypanou 500g za nejakych 25kc nebo tak nejak a je chutove velmi dobra. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 4:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 4:33 pm Předmět: |
|
|
Vsak rikam, jak ktera znacka, ale da se koupit za pakatel. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 5:12 pm Předmět: |
|
|
Eros: No já nevím, pneumatika z rýže...jaký máš jídelníček?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 5:29 pm Předmět: |
|
|
Jasmínová GI 109? Tak to těžko. Máme doma 5kg pytel a příznaky, které nastávají půl hoďky po snězení potraviny, či vypití nápoje s takovým GI, rozhodně nepřicházejí. Jsi si stoprocentně jistý, že se ti tvoří pneumatika z rýže? Pokud ji jíš samotnou bez masa 3x denně, tak bych tomu možná ještě věřil, ale podle mě bude zakopaný pes někde jinde. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 6:25 pm Předmět: |
|
|
Dost to záleží na tom, jak dlouho tu rýži nebo těstoviny, nebo jakýkoliv zdroj sachrů tepelně upravuješ. Když to hrozně rozvaříš, tak to GI může být docela vysoké. Proto se snažím těstoviny al dente a rýži také trochu tvrdší. A to s těmi bramborami je také pravda. Teplé pečené brambory mají GI docela vysoké. Po vychladnutí už mají GI nižší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 7:10 pm Předmět: |
|
|
No osobně se mi zdá také trochu..jak to říct..."směšné?" že když sním brambory teplé, budu mít hlad za hodinu. KDyž studené tak za dvě :)
Minimálně je to zajímavé.
Chápu řešení GI u různých potravin. Resp. chápu řešení cukrů u ovoce (že banán je lepší ráno a večer nějaké jiné...)
Ale jak jsem řekla, a jak řekl Esko, pochybuji, že pneumatika naroste z rýže...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne listopad 20, 2011 7:24 pm Předmět: |
|
|
Laicky je GI o tom, jak rychle se ti uvolňuje glukóza z trávicího traktu do krve. Jde o to, že tepelnou úpravou se ty chemické vazby mezi jednotkami glukózy naruší, a tím pádem mají amylázy v tenkém střevě méně práce a štěpení probíhá rychleji. Takže když na to přijde, banán si můžeš dát jak ráno, tak večer, pokud máš místo ve svalovém nebo jaterním glykogenu a dobrou citlivost na glukózu v krvi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Eros
|
Zaslal: po listopad 21, 2011 12:32 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Jasmínová GI 109? Tak to těžko. Máme doma 5kg pytel a příznaky, které nastávají půl hoďky po snězení potraviny, či vypití nápoje s takovým GI, rozhodně nepřicházejí. Jsi si stoprocentně jistý, že se ti tvoří pneumatika z rýže? Pokud ji jíš samotnou bez masa 3x denně, tak bych tomu možná ještě věřil, ale podle mě bude zakopaný pes někde jinde. |
snidane : 100g musli + michana vajicka 4bilky 2 cela vejce jen tak na sucho
svacina: 2 banany + protein
svacina2: ovesne vlocky + velky bily jogurt hollandia
obed: 100g hoveziho + 300g jasminove ryze
vecere1: 100g hoveziho + 300g jasminove ryze
vecere2: tvaroh nizkotucny + hrst rozinek
jako potreninkovy napoj mam hydro 30g + 50g glukozy
nevim kde jinde by byl zakopanej pes nez vte ryzi.......
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|