Sacharidy po treninku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sacharidy po treninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sacharidy po treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Merrao

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Cvicim vetsinou v 9:00 a po cviceni si davam banan nebo hrusku. Potom obed v 12:00, 180g ryze+maso+zelenina. Delam neco spatne? Diky za odpoved.

Ano. Po cvičení si můžeš dát ovoce, nicméně do hodiny mít komplexní sacharidy, takže doporučuji si dát oběd buď dřív, nebo svačinu a oběd posunout třeba na 1h odpoledne, nebo na 2h...

Máš moc velkou mezeru a žádné komplení sacharidy.

citace:
Vazim 77kg, merim 188 cm, je mi 21 let a snazim se nabrat.

citace:
pro hubnutí je důležitý udržovat metabolismus ve vysokých obrátkách a to zajistíš kromě jiného právě i větším množstvím menších jídel v průběhu celého dne.. snídaně - oběd - večeře je málo.
musíš jíst aspon 6x denně mensi porce.. tzn snídaně - tréning - svačina - oběd -svačina ....

Takže tak :) Snaží se nabrat, ne zhubnout.
NEMUSÍŠ jíst 6x denně, ale většině lidem to vyhovuje a je to mimochodem asi nejchytřejší řešení...z toho 6. jídlo počítej jako tvaroh na noc nebo protein na noc.
Stačí jíst třeba 4x denně DŮLEŽITÁ JE PRAVIDELNOST.

citace:
nevím, kolik vážíš,ale 16g bílkovin po tréningu je málo.. dej jich 25-30 a k tomu klidně tu hrušku nebo zralej banán..

Bezprostředně po tréninku to málo není, pokud to je jednoduché jídlo...pokud si pak dá ještě oběd s těmi komplex.sacharidy tak je to dostačující podle mě.

Důležitá po tréninku je kombinace komplexních sacharidů a bílkovin...bílkoviny bezprostředně po tréninku si myslím tak důležité nejsou, ty bílkoviny se dají vynechat, ale musí být v tom hlavní jídlepo tréninku.

Možná se mýlím, ale po cvičení je důležité dobít svaly...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ChickenEater

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MERRAO: odpovídal jsem na dotaz FATMANOVI, kterej HUBNE, na nabírání se ptal DUSHA, na kterého jsem já NEreagoval

citace:
citace (Já chickeneater):
nevím, kolik vážíš,ale 16g bílkovin po tréningu je málo.. dej jich 25-30 a k tomu klidně tu hrušku nebo zralej banán..

Bezprostředně po tréninku to málo není, pokud to je jednoduché jídlo...pokud si pak dá ještě oběd s těmi komplex.sacharidy tak je to dostačující podle mě.

SOUHLÁSÍM, ale oběd má ted po dvou hodinách,což je pozdě

Důležitá po tréninku je kombinace komplexních sacharidů a bílkovin...bílkoviny bezprostředně po tréninku si myslím tak důležité nejsou, ty bílkoviny se dají vynechat, ale musí být v tom hlavní jídlepo tréninku.

množství bílkovin po tréningu je věc názoru a taky to dost závisí na hmotnosti cvičence, kterou neznáme,ale pro ochranu svalů před spálením je lepší jich dát víc.., se sacharidama v případě hubnutí bych to po tréningu nepřeháněl.. tam jde pak o to ochránit svaly a zároveň pálit tuky..
FatMan

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji za vase reakce. Vazim 90kg. Jim 5-6x za den.
Co mi teda doporucite za jidlo po cviceni? Obed ma dohromady 32g bilkovin, mam 180g ryze a 160g tunaka. Co jsem se docetl, tak telo vic jak 30g naraz nezpracuje a dalsi bilkovina by mela prijit az po 3 hodinach. Pokud bych dal v 10:40 protein, tak obed odsunu na druhou odpoledne a tou dobou uz budu mit po rozvodu a rozmlacenej byt, nevim proc, ale 12:00 poznam i kdybych byl zavrenej ve tmave mistnosti, zaludek zacne rvat....
Mablung

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FatMan napsal:
Dekuji za vase reakce. Vazim 90kg. Jim 5-6x za den.
Co mi teda doporucite za jidlo po cviceni? Obed ma dohromady 32g bilkovin, mam 180g ryze a 160g tunaka. Co jsem se docetl, tak telo vic jak 30g naraz nezpracuje a dalsi bilkovina by mela prijit az po 3 hodinach. Pokud bych dal v 10:40 protein, tak obed odsunu na druhou odpoledne a tou dobou uz budu mit po rozvodu a rozmlacenej byt, nevim proc, ale 12:00 poznam i kdybych byl zavrenej ve tmave mistnosti, zaludek zacne rvat....

Vycházíš ze špatných předpokladů
1) Tělo tráví kontinuálně, tudíž když si dáš jídlo po hodině, dost velká část jídla už bude strávená. Jinými slovy, dogma o třech hodinách je blbost
2) Průměrné tělo stráví odhadem 40 g bílkovin. Záleží na trávení, tělesné váze a stravě. Tipl bych si že třeba dělená strava dokáže využitelné množství zvýšit. Taktéž protein by měl být narozdíl od klasického jídla stravitelnější.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sacharidy po treninku Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: