|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Merrao

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 7:49 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Cvicim vetsinou v 9:00 a po cviceni si davam banan nebo hrusku. Potom obed v 12:00, 180g ryze+maso+zelenina. Delam neco spatne? Diky za odpoved. |
Ano. Po cvičení si můžeš dát ovoce, nicméně do hodiny mít komplexní sacharidy, takže doporučuji si dát oběd buď dřív, nebo svačinu a oběd posunout třeba na 1h odpoledne, nebo na 2h...
Máš moc velkou mezeru a žádné komplení sacharidy.
| citace: | | Vazim 77kg, merim 188 cm, je mi 21 let a snazim se nabrat. |
| citace: | pro hubnutí je důležitý udržovat metabolismus ve vysokých obrátkách a to zajistíš kromě jiného právě i větším množstvím menších jídel v průběhu celého dne.. snídaně - oběd - večeře je málo.
musíš jíst aspon 6x denně mensi porce.. tzn snídaně - tréning - svačina - oběd -svačina .... |
Takže tak :) Snaží se nabrat, ne zhubnout.
NEMUSÍŠ jíst 6x denně, ale většině lidem to vyhovuje a je to mimochodem asi nejchytřejší řešení...z toho 6. jídlo počítej jako tvaroh na noc nebo protein na noc.
Stačí jíst třeba 4x denně DŮLEŽITÁ JE PRAVIDELNOST.
| citace: | | nevím, kolik vážíš,ale 16g bílkovin po tréningu je málo.. dej jich 25-30 a k tomu klidně tu hrušku nebo zralej banán.. |
Bezprostředně po tréninku to málo není, pokud to je jednoduché jídlo...pokud si pak dá ještě oběd s těmi komplex.sacharidy tak je to dostačující podle mě.
Důležitá po tréninku je kombinace komplexních sacharidů a bílkovin...bílkoviny bezprostředně po tréninku si myslím tak důležité nejsou, ty bílkoviny se dají vynechat, ale musí být v tom hlavní jídlepo tréninku.
Možná se mýlím, ale po cvičení je důležité dobít svaly...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ChickenEater

|
Zaslal: ne květen 13, 2012 8:28 am Předmět: |
|
|
MERRAO: odpovídal jsem na dotaz FATMANOVI, kterej HUBNE, na nabírání se ptal DUSHA, na kterého jsem já NEreagoval
| citace: | citace (Já chickeneater):
nevím, kolik vážíš,ale 16g bílkovin po tréningu je málo.. dej jich 25-30 a k tomu klidně tu hrušku nebo zralej banán..
Bezprostředně po tréninku to málo není, pokud to je jednoduché jídlo...pokud si pak dá ještě oběd s těmi komplex.sacharidy tak je to dostačující podle mě.
SOUHLÁSÍM, ale oběd má ted po dvou hodinách,což je pozdě
Důležitá po tréninku je kombinace komplexních sacharidů a bílkovin...bílkoviny bezprostředně po tréninku si myslím tak důležité nejsou, ty bílkoviny se dají vynechat, ale musí být v tom hlavní jídlepo tréninku. |
množství bílkovin po tréningu je věc názoru a taky to dost závisí na hmotnosti cvičence, kterou neznáme,ale pro ochranu svalů před spálením je lepší jich dát víc.., se sacharidama v případě hubnutí bych to po tréningu nepřeháněl.. tam jde pak o to ochránit svaly a zároveň pálit tuky.. _________________ Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
|
|
| nahoru |
|
 |
FatMan
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 4:54 pm Předmět: |
|
|
Dekuji za vase reakce. Vazim 90kg. Jim 5-6x za den.
Co mi teda doporucite za jidlo po cviceni? Obed ma dohromady 32g bilkovin, mam 180g ryze a 160g tunaka. Co jsem se docetl, tak telo vic jak 30g naraz nezpracuje a dalsi bilkovina by mela prijit az po 3 hodinach. Pokud bych dal v 10:40 protein, tak obed odsunu na druhou odpoledne a tou dobou uz budu mit po rozvodu a rozmlacenej byt, nevim proc, ale 12:00 poznam i kdybych byl zavrenej ve tmave mistnosti, zaludek zacne rvat....
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne květen 13, 2012 5:42 pm Předmět: |
|
|
| FatMan napsal: | Dekuji za vase reakce. Vazim 90kg. Jim 5-6x za den.
Co mi teda doporucite za jidlo po cviceni? Obed ma dohromady 32g bilkovin, mam 180g ryze a 160g tunaka. Co jsem se docetl, tak telo vic jak 30g naraz nezpracuje a dalsi bilkovina by mela prijit az po 3 hodinach. Pokud bych dal v 10:40 protein, tak obed odsunu na druhou odpoledne a tou dobou uz budu mit po rozvodu a rozmlacenej byt, nevim proc, ale 12:00 poznam i kdybych byl zavrenej ve tmave mistnosti, zaludek zacne rvat.... |
Vycházíš ze špatných předpokladů
1) Tělo tráví kontinuálně, tudíž když si dáš jídlo po hodině, dost velká část jídla už bude strávená. Jinými slovy, dogma o třech hodinách je blbost
2) Průměrné tělo stráví odhadem 40 g bílkovin. Záleží na trávení, tělesné váze a stravě. Tipl bych si že třeba dělená strava dokáže využitelné množství zvýšit. Taktéž protein by měl být narozdíl od klasického jídla stravitelnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|