Sacharidy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sacharidy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sacharidy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Peter Ustinov napsal:
vlkisekk napsal:

prazdna energie je co? ja myslel, ze energie je porad energie :-)

energie, ktera ti nic jineho neda
slouzi jenom jako doplneni energie vycerpane treba po treningu
priklad cokolada
ale uz nepomuze obnovit svaly, jako treba bilkoviny

aha, takze spagety mi nic nedaji a celozrnne mi daji tu energii, to snad nemyslite vazne.

ale houby, nectes co pisu
energii ti doda i decovka oleje nebo lzice sadla
lepsi je jist kvalitne
druha vec jsou treba ty zminovane rohliky, ano neco daji, ale jsou veci, ktere muzou dat vic
yura

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aneb proc je většina bachratých amiku podvyzivenych (chodici kostry obalene tukem). Protože zerou hlavne prave ty prazdne kalorie v podobe kobliku, fastfoodu atd..?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Aneb proc je většina bachratých amiku podvyzivenych (chodici kostry obalene tukem). Protože zerou hlavne prave ty prazdne kalorie v podobe kobliku, fastfoodu atd..?

tak nejak

ale zase vyslovene proti nejsem
pokud mas dostatecny vydej (CFkari, maratonsti bezci, strongmani, tvrde manualne pracujici) a pokryvas potreby bilkovin a sachru a stejne ti chybi energie, tak proc si nedat?
yura

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je jasny, ale to plati u kolika lidi? Mozna tak u jednoho ze 100 000 Takovej cyklista co jezdi 5-8 hodin denne na kole si da celej medovnik a za pul hodiny jeho telo zapomene, ze něco snedlo...
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
To je jasny, ale to plati u kolika lidi? Mozna tak u jednoho ze 100 000 Takovej cyklista co jezdi 5-8 hodin denne na kole si da celej medovnik a za pul hodiny jeho telo zapomene, ze něco snedlo...

myslis ty velke vydeje?
rekl bych, ze takovych lidi je hodne
Riku

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:

Děkuji bohu za rychlej metabolismus.. já když sežeru bůček s knedlíkama tak za půl hodiny nevím že bych jedl
yura

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
yura napsal:

Děkuji bohu za rychlej metabolismus.. já když sežeru bůček s knedlíkama tak za půl hodiny nevím že bych jedl

Aj hubenej Franta muze met vysokej cholesterol, raka tlustého streva atd.. To je jen takova babickovska pověra, ze když budes hubenej, tak budes aj zdravej.
Riku

PříspěvekZaslal: so říjen 26, 2013 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Riku napsal:
yura napsal:

Aj hubenej Franta muze met vysokej cholesterol, raka tlustého streva atd.. To je jen takova babickovska pověra, ze když budes hubenej, tak budes aj zdravej.

Já neříkám, že to žeru
jachym

PříspěvekZaslal: ne říjen 27, 2013 5:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale to jsem přesně psal. To že se v dietách ve všech časácích pro baby doporučuje celozrnný apod. je právě proto, že vzhledem ke sníženému příjmu kalorií je potřeba, aby to z čeho ty kalorie mám, pokrylo i vlákninu, vitamíny, minerály atd. - čili v dietě ano, ale pokud někdo tohle neřeší a nemusí počítat každou kcal, pak pro něj může být bílý rohlík naprosto v pohodě.
madball

PříspěvekZaslal: ne říjen 27, 2013 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych neřekl, že se v dietě doporučuje celozrnný pečivo kvůli vitamínům a minerálům. Z mýho pohledu je to spíš kvůli tomu, že se dýl tráví, nezaskáče ti tak krevní cukr a díky tomu je menší pocit hladu.
O vitamíny a minerály bych se v dietě zas až tak nebál, protože bych tam cpal víc zeleniny a bílkovin.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 12:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na oběd si dávám rýži nebo těstoviny, na večeři pak tohle.
http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/quinoa-je-vzacny-poklad-inku
Moocha

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Já bych neřekl, že se v dietě doporučuje celozrnný pečivo kvůli vitamínům a minerálům. Z mýho pohledu je to spíš kvůli tomu, že se dýl tráví, nezaskáče ti tak krevní cukr a díky tomu je menší pocit hladu.
O vitamíny a minerály bych se v dietě zas až tak nebál, protože bych tam cpal víc zeleniny a bílkovin.

A hlavně se spousta vitamínů vyfláká právě na zpracování sacharidů, kterých je v dietě také méně. Proto třeba lovci a sběrači kdysi nemuseli papat doplňky výživy :D

A s tím hubeným Frantou: čím je člověk obéznější, tím má větší šanci na rakovinu. Čím je obéznější od pasu nahoru, tím má větší šanci, že bude mít arteriosklerózu nebo cholesterol usazený v cévách okolo srdíčka a v něm. A zase, není cholesterol jako cholesterol. Je tu cholesterol navázaný na HDL a LDL, no ale zase není LDL jako LDL. Protože LDL není sám o sobě nezdravý, jde hodně o velikost. Čím menší, tím snáz se usadí v cévách. A zase se zmenšuje za pomocí insulinu, ale nerad bych vyvolal flame

Takže se nebojte sádla, sádlo je kámoš. To ten chleba, na který si ho namažete, vás zabije
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zmenšuje za pomoci inzulinu?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Zmenšuje za pomoci inzulinu?

K tomu bych taky rád vysvětlení.

Moocha: Hezky tu píšeš o věcech z výživy, ale připadá mi, že máš najeto strašně moc populárních videí (knih) od jednoho či dvou autorů, kteří se snaží jít proti proudu, ale nedokážeš si sám některé věci dát do správných souvislostí z fyziologického hlediska a pak jen papouškuješ ty informace dále, aniž by sis je nějak snažil ověřit, protože některé tvrzení se mi zdají jako nesmysl (viz inzulin). Navíc není tu jen HDL a LDL, ale i VLDL, IDL a chylomikrony. To jsou všechno látky, které transportují cholesterol. A kdyby záviselo na velikosti lipoproteinové částice, tak by ti v cévách nejvíce cholesterol usazoval právě HDL.
A to s těmi vitamíny a vyflákání jich na zpracování sacharidů... to je opět nějaká teze někoho, koho sleduješ, nebo to sis tak nějak odhadl sám? Protože tohle tvrzení je sakra odvážné, pokud ho nemáš podložené důkazy. To s těmi lovci a sběrači beru jako menší vtípek, nikdo z nás v té době nežil a je to pouze zase jenom nějaký populární odhad ze sbírky "co všechno dřívější obyvatelé Země nepotřebovali" :)
kid

PříspěvekZaslal: čt listopad 07, 2013 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
To s těmi lovci a sběrači beru jako menší vtípek, nikdo z nás v té době nežil a je to pouze zase jenom nějaký populární odhad ze sbírky "co všechno dřívější obyvatelé Země nepotřebovali" :)

Ale huš, i dneska máme na zemi etnika žijící na úrovni pravěku, takže udělat nějaký kvalifikovaný rozbor stravy sběrače a lovce není až takový problém.

Pokud to někoho zajímá, čtení i v češtině:

Josef Wolf: Poslední svědkové pravěku - Nakladatelsví Svoboda 1970

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sacharidy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: