Skolioza



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Skolioza  Úvodní stránka -> Ostatní -> Skolioza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dasdas


PříspěvekZaslal: so prosinec 12, 2015 9:56 am    Předmět: Skolioza Odpovědět s citátem

Zdravím Je mi 16 let, nosil jsem strašně dlouho tašku na jednom rameni a jedno rameno mám výše než t odruhé, asi před rokem jsem s tím chodil na rehabilitace, ale flákal jsem to. Tak jsem to chtěl po roce změnit a šel za lékařem, ten mi diagnostikoval M4104 Dětská idiopatická skolioza, hrudní krajina. na papíře mám napsaný lehčí sinkonv vychýlení Th páteře, při předklonu není paravertebrální asymetrie. Nevím jak tomu mám rozumět. Chtěl bych zjistit jestli se dá páteř při skolioze ještě srovnat, spravit atd. / Mám předepsané rehabilitace, ale lekář mi k tomu prakticky nic neřekl/
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poman


PříspěvekZaslal: so prosinec 12, 2015 10:26 am    Předmět: Re: Skolioza Odpovědět s citátem

1. Lékař je ******

2. Špatná diagnoza, skoliotické držení (tj. asymetrické postavení páteře v levopravém a rotačním směru) ještě není idiopatická skolioza- té ani neodpovídá to, co ti udělaly záda při předklonu a pak se třeba hodí si to povrdit RTG. Takže se nemusíš děsit té strašně znějící "diagnozy", jsi v pohodě:)


3. Uplně v klidu se to postavení upravit dá, jen to nesmíš flákat. Já jsem teď trápil jednoho 13 letého hokejistu, který došel celý stočený, prohnutý a propadlý, jedno rameno bylo oproti druhému asi o 4/5cm jinak a tak. Za 3 měsíce už je skoro jak pravítko :D Ale makal na tom každý den.
_________________
Nikoho nemasíruju...
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
dasdas


PříspěvekZaslal: so prosinec 12, 2015 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makat na tom chci každý den, netrpělivě čekám až se dostavím na rehabku a řeknou mi cviky. Furt jsem si připadal křivě, ted nevím jestli kvuli ramenům nebo páteři, když se překloním, všichni mi říkají že páteř má rovnou, že nevidí nic etc, ale to že mám jednu lopatku níž zaroven s tím nižším ramenem vidět jde, poslední měsíc se nutím stát a sedět furt rovně a mít ramena ve stejné vyšce i když je to ráno docela bolestivé kolem krku.. jak když je nějaký sval ztuhlý a snažíš se ho protáhnout.. ale odezní to do hodinky..., zašel jsem s tím za doktorem abych se dostal na rehabku kvuli těm ramenům, ale to že mi řekl že mám skoliozu mě vyděsilo, hlavně mi k tomu doslova nic neřekl, pozdavil mě, já mu řekl že mám jedno rameno výše než druhé, že si připadám křivě on řekl at se ohnu, prstem mi projel po páteři.. jen asi po kousíčku na vrchu, nic mi neřekl, dal mi zprávu a šel jsem s tím se objednat na rehabilitaci.A to že mi k tomu nic neřekl, ani kde a jak to mám křivě + že mám v diagnoze lehké vychýlení páteře mě docela vyděsilo, hlavně že jsem ani nebyl poslán na RTG. Hlavně posledních 6-7 měsícu jsem proseděl kvuli operovanému kolenu.. Kdybych dostal alespon nějaké informace k tomu.. :D Jinak díky za odpověd trochu mě to uklidnilo
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik


PříspěvekZaslal: po prosinec 14, 2015 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak proto nám rodiče i ve škole vždycky říkali - nenoste tašku na 1 rameni, budete mít křivá záda
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ShDW


PříspěvekZaslal: pá červen 16, 2017 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám skoliozu v bederní části páteře.. Dřív jsem dělal různé rehabilitační cviky atp. a bylo to uplně k ničemu. Ale pomohl mě až silový trénink. Nejdřív jsem se trochu bál, ale dnes už normálně dřepuju a tahám mrtvoly (strečink samozřejmostí). Záda mě nebolí. Je mě 30, tak uvidíme co se bude dít dál :D Ortopeda už jsem 16 let neviděl.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cratach


PříspěvekZaslal: pá červen 16, 2017 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já sem jako dítě taky nosil tašku na jednom rameni a ve 13 mi zjistil doktor skoliózu - dostal jsem na to protahovací cviky od L. Mojžíšové. Po měsící, kdy jsem je dělal denně, mi na prohlídce řekli, že se to viditelně zlepšilo. Pak už jsem je nedělal - přišly letní prázdniny :) Během následujícího roku sem vyrost do vejsky o 22 cm a asi se se z toho vytáh, protože pak už bylo na kontrole všechno OK.
_________________
"A vy jste jako kdo?"
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Skolioza
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: