|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Hrozi pri nadmernym opalovani rakovina? |
| Ano |
|
75% |
[ 18 ] |
| Ne |
|
25% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 24 |
|
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Study
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:31 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | ...
P.S. dermatolog Tvojí mámy je kokot. |
Ja už to tady taky s*ru
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:36 pm Předmět: |
|
|
Deadlifte, ty jsi přece velmi inteligentní člověk. Takových vygooglených článků bez konkrétních odkazů najdu např. o škodlivém cholesterolu z vejcí spoustu. A přesto... Nově škodlivost selenu atd.
Na posrání to je. Proto končím, nikam to nevede. Dotaz byl cílený na lidi, kteří se o to cíleně zajímali .
Názor toho dermatologa pramení z jeho praxe a zkušenosti a těch má asi více něž my (pokud tu není jiný dermatolog). Přesto se ptám a hledám.
Každopádně děkuju za reakce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:43 pm Předmět: |
|
|
To byl článek z ČPZP. Takové shrnutí pro laiky. Pokud chceš studii z nějakého journalu, tak musíš obětovat trochu času a pohledat.
Pardon za můj pesimisus, ale dobrého doktora abys pohledal. Dva ze špičkových odborníků mohou za moje pozdě diagnostikované problémy s ramenem kdy jsem jim laik něco tvrdil a mezitím mi úlomek chrupavky za 1,5 roku vymlel rameno tak, že budu brzy čekatelem na endoprotézu. Byl to primář oddělení.
Dceru bolí záda a jde za obvoďákem - říkám ji, to je zbytečné - dá Ti aulin a dorsiflex a to je vše - no jasně, že jsem měl pravdu. Už ho nezajímalo proč ji bolí a jak jinak by s tím mohl něco dělat.
Podobný vztah mám k učitelům. Stejně jako mezi ostatními skupinami obyvatel se mezi lékaři a pedagogy najdou blbci, jen zrovna v těchto profesích se jim nějak nedá vyhnout. :o)
Tady k tomu něco máš:
http://www.cancer.gov/cancertopics/types/skin/moles-fact-sheet
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:59 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 9:04 pm Předmět: |
|
|
Na doktory mám názor podobný. Sám jsem až teď po několika doktorech (2 neurologové a 3 ortopedi, mimo mudr. sféru 1 fyzioterapeut) narazil na fyzioterapeuta, který mi pomohl od celkem banálního problému. Jinak nikam nevedoucí kolotoč obstřiků a léků proti bolesti + rady, které problém prohloubily.
Já to právě docela intenzivně hledám, ale zatím mě nic neuspokojilo  A do toho tady pořád vysvětluju, že bych rád, aby mi někdo pomohl s trochu lepším zdrojem informací. Nečekám, že to někdo bude hledat za mě, čekal jsem, že to někoho zajímalo taky a už našel.
Když si tuhle souvislost vygůglíš, tak je vidět, že ty články často čerpají ze sebe navzájem. Já se osobně jako rizikovější skupina na základě počtu znamínek celý život beru. Nepotřebuju ale, abyste mi to na základě znalostí, které mám taky a které jsou obecnější povahy, potvrzovali - to nikam nevede, jestli mi rozumíš.
Každopádně si vážím času všech, kteří ho na tuto debatu obětovali.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st duben 01, 2015 9:13 pm Předmět: |
|
|
| FrankSidebottom napsal: | Na doktory mám názor podobný. Sám jsem až teď po několika doktorech (2 neurologové a 3 ortopedi, mimo mudr. sféru 1 fyzioterapeut) narazil na fyzioterapeuta, který mi pomohl od celkem banálního problému. Jinak nikam nevedoucí kolotoč obstřiků a léků proti bolesti + rady, které problém prohloubily.
Já to právě docela intenzivně hledám, ale zatím mě nic neuspokojilo A do toho tady pořád vysvětluju, že bych rád, aby mi někdo pomohl s trochu lepším zdrojem informací. Nečekám, že to někdo bude hledat za mě, čekal jsem, že to někoho zajímalo taky a už našel.
Když si tuhle souvislost vygůglíš, tak je vidět, že ty články často čerpají ze sebe navzájem. Já se osobně jako rizikovější skupina na základě počtu znamínek celý život beru. Nepotřebuju ale, abyste mi to na základě znalostí, které mám taky a které jsou obecnější povahy, potvrzovali - to nikam nevede, jestli mi rozumíš.
Každopádně si vážím času všech, kteří ho na tuto debatu obětovali. |
Je mi líto, ale lepší zdroje, než National Cancer Institute a American Cancer Society nejspíš nenajdeš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st duben 01, 2015 9:21 pm Předmět: |
|
|
Že tu ztrácíte čas.. _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st duben 01, 2015 9:29 pm Předmět: |
|
|
Asi tak, původně to vypadalo že chce poradit, ale teď už je evidentní že je to troll. Všechno podstatné už tu bylo řečeno. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
|
|
| Maerlyn0 napsal: | http://www.cancer.gov/cancertopics/types/skin/moles-fact-sheet
Je mi líto, ale lepší zdroje, než National Cancer Institute a American Cancer Society nejspíš nenajdeš. |
Toto jsem už četl (děkuji oběma) je to hned druhý nebo třetí odkaz po vyhledávání a užitečné je zejména tohle:
| citace: | | Although common moles are not cancerous, people who have more than 50 common moles have an increased chance of developing melanoma |
A co mě zajímá je odkaz u výše uvedené citace na:
Tucker MA. Melanoma epidemiology. Hematology/Oncology Clinics of North America 2009; 23 (3):383–395.
K čemuž se ale asi snadno nedostanu
A taky ty zdroje beru. Jinak už jsem vše vysvětlil výše a už vážně končím.
| Peet napsal: | | Že tu ztrácíte čas.. |
Čas ztrácí ten, koho to nezajímá a u toho pak nechápu, proč reaguje.
Naposledy upravil FrankSidebottom dne st duben 01, 2015 9:34 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
|
|
Ja si proste obcas do solarka zajdu a hotovo. Zadny pozitivni zdravotni ani negativni apspekty me nezajimaji a neresim je, protoze tam nejsem nalozenej hodinu a pul tydne, ale jak tu nekdo psat vyse, je to spis pro ten psychicky pocit. Mam dojem, ze nekteri lide se casto zaobiraji upnyma hovadinama _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 9:35 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | Asi tak, původně to vypadalo že chce poradit, ale teď už je evidentní že je to troll. Všechno podstatné už tu bylo řečeno. |
Troll nejsem, jestli vyvolávám rozporuplné reakce, což evidentně jo, tak se omlouvám, ale není to můj záměr. V normálním životě s ničím takovým problém nemám a působím na více fórech, kde jsem taky problém nikdy neměl. Poradit jsem vážně chtěl. Přehršel informací někdy zahltí, kvalita zdrojů je různá. Takže ještě jednou sorry.
| Draper napsal: | | Ja si proste obcas do solarka zajdu a hotovo. Zadny pozitivni zdravotni ani negativni apspekty me nezajimaji a neresim je, protoze tam nejsem nalozenej hodinu a pul tydne, ale jak tu nekdo psat vyse, je to spis pro ten psychicky pocit. Mam dojem, ze nekteri lide se casto zaobiraji upnyma hovadinama |
Toto je pro mě rozumný přístup.
Zkonzultuju s doktorem, nechám prohlídnout znamínka a už to nechám být.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st duben 01, 2015 9:55 pm Předmět: |
|
|
Chodil bych do solárka, ale bojím se raka. A navíc opálení ze slunka
je daleko hezčí. Solárko opaluje tak nějak do oranžova.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st duben 01, 2015 10:16 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Chodil bych do solárka, ale bojím se raka. A navíc opálení ze slunka
je daleko hezčí. Solárko opaluje tak nějak do oranžova. |
JO to je svata pravda. Ono dost zalezi na pigmentu, ale u me tohle plati 100% a vypadat jak pomeranc fakt neni moc "cool" :D . Od slunka je to mnohem prirozenejsi a dele to vydrzi. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|