Spánek

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Spánek  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Spánek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Slayter

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2007 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spim okolo 8hodin,ale bohuzel ne vcelku a to proto.ze se vetsinou hodku pred vstavanim probudim a jdu na wc (nevim,jak se tohoto zlozvyku zbavit) a pak uz to prerusovany spani,stejne jako prerusovana souloz neni to pravy orechovy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poman

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2007 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak kdy ted uz jsem se premluvim a nekdy i tech 8 hodin jindy treba 3
ItachiUchiha
(ban)

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Caute,nechtel sem zakladat novej TOPIC tak se zeptam tady:

Kdyz spite v noci treba ,dejme tomu 6h a pres den dospite 2h,je to stejny jako byste spaly v noci 8h?Jeden muj kamarad ,nevim jak moc se mu da verit ale zatim nezklamal,mi rikal ze nektery regeneracni a ostani procesy se aktivujou az po nekolika hodinach spanku ,je to pravda nebo jak to je ?

Dikec!
As a God,what i say,what i think,becomes the LAW OF A GOD.
Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ItachiUchiha napsal:
Caute,nechtel sem zakladat novej TOPIC tak se zeptam tady:

Kdyz spite v noci treba ,dejme tomu 6h a pres den dospite 2h,je to stejny jako byste spaly v noci 8h?Jeden muj kamarad ,nevim jak moc se mu da verit ale zatim nezklamal,mi rikal ze nektery regeneracni a ostani procesy se aktivujou az po nekolika hodinach spanku ,je to pravda nebo jak to je ?

Dikec!

Aby byl spánek kvalitní, měl bys projít všemi fázemi spánku.Alespoň tak jsem to zaslechla v nějakém pořadu v rádiu.
Tady máš jeden odkaz, třeba tam najdeš odpověď.

http://www.zdravyspanek.cz/

Jinak 6hod. denně je celkem OK, ne?

ještě jeden odkaz na fáze spánku

http://zdravi.doktorka.cz/faze-spanku/

Naposledy upravil Diana dne út říjen 16, 2007 5:47 pm, celkově upraveno 1 krát
ItachiUchiha
(ban)

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nevim,ja treba z 6h nevyziju ani nahodou a sem NEPOUZITELNEJ!

Spavam 7.5h +1.5h odpoledne!
To je pro me optimalni stav!

Jak vecer spim min nez 7 tak nezabiram ale je to spis otazka zvyku nez cehokoliv jinyho!

Byla to spis teoreticka otazka nez prakticka pro ME!Utridit si vedomosti
Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ItachiUchiha napsal:

Jak vecer spim min nez 7 tak nezabiram ale je to spis otazka zvyku nez cehokoliv jinyho!

Ještě jsem tam poslala odkaz na fáze spánku.
Trvání spánku je asi věc individuální. V osmnácti jsem ho také potřebovala daleko víc než dne, resp. dnes jsem si asi zvykla. A jak tam psal jeden MUDr., starci potřebují ještě dalaeko méně 4-6hod. To se máme na co těšit, co?
ItachiUchiha
(ban)

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
ItachiUchiha napsal:

Ještě jsem tam poslala odkaz na fáze spánku.
Trvání spánku je asi věc individuální. V osmnácti jsem ho také potřebovala daleko víc než dne, resp. dnes jsem si asi zvykla. A jak tam psal jeden MUDr., starci potřebují ještě dalaeko méně 4-6hod. To se máme na co těšit, co ?

Nechci byt drzy pani Diano,ale vy do toho jeste nespadate? sranda...

Drsny:podle Guinnessovy knihy rekordů vydržela nejdéle nespát Angličanka Maureen Westonová - 449 hodin, tedy 18 dní a 17 hodin. Stalo se tak v roce 1977.
keba

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevim kde sem to slyšel asi v dr.housovy ale prej po 10 dnech totálně bez spánku nevydrží mozek a nastává smrt
ItachiUchiha
(ban)

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

keba napsal:
No nevim kde sem to slyšel asi v dr.housovy ale prej po 10 dnech totálně bez spánku nevydrží mozek a nastává smrt

Taky na nej koukam,dycky me zajimalo jestli to co se v nem vsecko rika,vsecky diagnozi atd sou pravda nebo jen nakej vymysl,ale koukal bych se na to tak i tak,libi se mi jakej je to haj*l
kid

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud spíš alespoň 6 hodin v kuse, tak by velký problém nastat neměl. Někdy se tvrdí, že spánkový deficit lze nahradit další den a stačí náhrada v délce jedné poloviny deficitu.

Spát přes den 2 hodiny se moc nedoporučuje, dostaneš se do hodně velkého útlumu. Naopak přes den je výhodný spánek cca 20 až 30 min, kdy se dostáváš jen do spánkové fáze nazývané např. alfa pásmo a která působí velmi dobře na regenerační pochody (asi proto se odjakživa říká spánku přes den "dát si dvacet").

Spíše než délka spánku je důležitá jeho kvalita - opravdu je třeba projít všemi jeho fázemi. Kdysi jsem někde četl, že je lepší spát lichý počet hodin - tzn. buď 7 nebo 9 hodin a musím říct že mně to tak osobně opravdu vyhovuje. Ale se vší pravděpodobností to nebude absolutně platit pro všechny - jako ostatně vše...
wescoast

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

keba napsal:

Jo jo v Housovi, včera to bylo napínavý a ještě bude.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
John Chipsa

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

House je u mě jeden z nejlepších serialů, Greg je prostě borec :-) , jinak naspim něco kolem 8-9 hodin. Pač Pondělí-pátek trénuju (muay thai - ve čtvrtek oficial trenal, jinak vše ve své trenalové místnosti "pytel,bench atd...), a vejkendy mám volný, ale je to děs mám děsnej pocit, že nic nedělám, a proto už začínám trenovat v neděli, bych to nevydržel do pondělí, trénuju 3 hodiny, což je namáhavý, ale dobrá strava,spaní vše vyřeší a tělo je v pohodě........

PS: akorát mě chytli včera, když jsem šel do auta zádá a nějak ne ne se uvolnit, jakoby křeč :' (
Seva98

PříspěvekZaslal: st červen 25, 2008 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci zakladat novy topic tak pisu tady,

mohl by mi nekdo popsat co se pri spani vlastne deje z pohledu stravy? Za jak dlouho vlastne telo spali "posledni jidlo" a co se pak dale deje? Jen tak me to napadlo, protoze jsem myslel, ze musim byt rano vzdy o neco lehci nez jdu spat a tak jsem se zvazil vecer i dalsi den rano (hned po vylezeni z postele) a mel jsem o 300g vic tak by me zajmalo kde se to vzalo a co se s v tom tele vlastne stalo?
Peter77

PříspěvekZaslal: st červen 25, 2008 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Nechci zakladat novy topic tak pisu tady,

mohl by mi nekdo popsat co se pri spani vlastne deje z pohledu stravy? Za jak dlouho vlastne telo spali "posledni jidlo" a co se pak dale deje? Jen tak me to napadlo, protoze jsem myslel, ze musim byt rano vzdy o neco lehci nez jdu spat a tak jsem se zvazil vecer i dalsi den rano (hned po vylezeni z postele) a mel jsem o 300g vic tak by me zajmalo kde se to vzalo a co se s v tom tele vlastne stalo?

Tak máš asi blbou váhu. Měl bys být o něco lehčí vypotíš vydejcháš vodu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Seva98

PříspěvekZaslal: st červen 25, 2008 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prave ze uz jsem se parkrat vazil vzdy byl vysledek rano mensi ale tentokrat vyssi o neco to nepochopim ,mozna to fakt byla jen chyba vahy

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Spánek Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: