Strava po aerobce

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Strava po aerobce  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Strava po aerobce
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 6:13 pm    Předmět: Strava po aerobce Odpovědět s citátem

Zdravím,
již delší dobu běhám, vždycky kolem hodiny a půl a chtěl bych se zeptat jak je to se stravou po běhu. Běhám povětšinou ráno, hodinu po snídaní a když doběhnu tak po půlhodině-3/4 hodině dávám 2 sojové rohlíky s kvalitnou šunkou a sýrem, mám to jako svačinu. Chtěl bych se zeptat jestli je to vhodné, popřípadě nějaké tipy na něco vhodnějšího.
teď na jaře začnu běhat v odpoledních hodinách- cca 5x týdně a 2x týdně fitko.
Četl jsem že maltóza neni vhodná po běhu, takže PTN ne. Tak jedině, dát tam protein a potom nějaké drobnější jídlo s odstupem.
Nejde mi až tak o redukci tuku, tooh mám málo, spíše o získání vytrvalosti a síly a celkové zpevnění.

Děkuji o odpovědi a názory.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi si myslel maltodextrin, maltózu nech pivařům. Pokud máš tuků málo a nejde ti o redukci, tak tam klidně nějakej menší potréninkový nápoj dej (gainer s menším podílem bílkovin - do těch 20 %), popřípadě tam nic nedávej a dělej to jako doteď. Hlavní je to, jak se stravuješ počas dne.
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasné, myslel jsem maltodextrin.
O redukci mi moc nejde, ale tuk si dovolit přibrat taky nemůžu. Takže vidímto tak, že to budu nechávat jako teď, nebo si začnu dělat těstoviny s vejcem. To by mohlo být ok ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne březen 03, 2013 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No moc nechápu smysl dělat si těstoviny s vejcem místo tvé svačiny, kterou si uvedl. Sice jsou vejce kvalitnější bílkovina, ale jak říkám, na tom jednom jídle po běhu se výsledky nestaví. Vše se odvíjí od toho, co jíš celý den, pak týdny, měsíc atd.
Nevím jestli mi rozumíš, tak ti uvedu příklad: hypotetická osoba bude jíst 5x denně - jedno jídlo z toho je potréninkové, na které si dá rohlík s paštikou. Pokud ale zbylá 4 jídla budou kvalitní a vyvážená, z dlouhodobohé hlediska se taková osoba pořád bude (do jisté míry) výkonnostně zlepšovat. Naopak, pokud první potréninkové jídlo bude mít "vyšperkované" a zbytek dne se bude stravovat lajdácky, tak ty výsledky budou chabé.

Tvá svačina po běhu je dostačující. Ale dej si nějaké žitné, či celozrnné pečivo, sójový rohlíky nejsou nic moc.

Rychle na stránku:

Přejdi na: