|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: st březen 11, 2015 5:55 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | 15g denne? tak to by si svojmu telu teda solidne nakladal |
Jak píše jachym, sůl je fakt ve všem, dává se např. i do sladkého pečiva Neznamená to, že těch 15g si nasype člověk na vajíčka.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: st březen 11, 2015 6:12 pm Předmět: |
|
|
To by me teda vazne zaimalo, kolik soli prijmu denne ja. Jen v tvrdych syrech, kterych denne snim celkem velke mnozstvi, je ji pomerne hodne, k tomu 6x denne slana ryze a maso, sojove omacky, kecupy a ja nevim co jeste. To cislo bude urcite o hodne vyssi nez nejakych 15g _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st březen 11, 2015 6:39 pm Předmět: |
|
|
Drapere asi jak píše Spazik, ty to radši nepočítej...
jen pro info.... 5g - tedy doporučená denní dávka dle WHO - pardon maximální ... doporučená dávka, jinak člověk denně opravdu "potřebuje" cca 1g... čili maxium těch 5g je jedna čajová lžička... a třeba ta sojovka, to bych tak tipoval, jedno stříknutí možná gram... ne, fakt radši nepočítat, ale je to bohužel dnešní dobou, i kdyby člověk sebe víc chtěl, musel by omezit snad uplně všechno
edit: čili jen co se těch sýrů týče.... cca 2.5g/100g :D Takže deset deka tvrdýho sýra s 2 houskama a nějakou pomazánkou k snídani a sme na horní doporučené hranici :D
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st březen 11, 2015 6:45 pm Předmět: |
|
|
Nechci vám rušit solnou párty, ale 5 g je DDD pro fyzicky neaktivní populaci. To jen tak na okraj. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st březen 11, 2015 7:01 pm Předmět: |
|
|
Spazik:
Kdyz si to tak v hlave prejedu, kolik ceho snim , kde se vsude pouziva sul + kolik ji pouziju extra a kazdy den jim uplne stejne, tak ok , radej nepocitat _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt březen 12, 2015 1:52 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: so říjen 03, 2015 6:29 pm Předmět: |
|
|
Teď jsem na toto téma četl článek a co mě teda dorazilo je fakt, že (skutečně jsem si to ověřil) Bonavita corn flaky mají víc soli než Bohemia Chips... na 100g
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so říjen 03, 2015 7:52 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | Teď jsem na toto téma četl článek a co mě teda dorazilo je fakt, že (skutečně jsem si to ověřil) Bonavita corn flaky mají víc soli než Bohemia Chips... na 100g |
To je zajímavá informace, díky (bez ironie)
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne říjen 04, 2015 12:13 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | jachym napsal: | | Teď jsem na toto téma četl článek a co mě teda dorazilo je fakt, že (skutečně jsem si to ověřil) Bonavita corn flaky mají víc soli než Bohemia Chips... na 100g |
To je zajímavá informace, díky (bez ironie) | ,
Oni tu sůl cpou všude a zrovna v cereáliích je jí hodně. Je to čistě proto, že sůl slouží jako zvýrazňovač chuti. O to horší to pak ale je, protože hlavně u těch dětských cereálií, nejen že je to plný soli, ale ještě o to víc tam musí nacpat cukru, aby nebyla slanost cítit...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|