Sušena srvatka



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sušena srvatka  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Sušena srvatka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
swager


PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2012 9:32 am    Předmět: Sušena srvatka Odpovědět s citátem

Zdravim.
Nikde som tu nevidel nieco o tomto tak sa chcem spytať.
Ma niekto skusenosti so sušenou srvatkou? Čo som tak sledoval na webe tak to ma celkom slušne nutrične hodnoty. No na jednom fore som zbadal ze viacero ludi pisalo ze sa im pri jej uzivani objavili problemy s travenim. Tak by som sa chcel spytat, čo je natom pravdy.

Priemerné nutričné hodnoty v 100g prášku:
tuky max. 0.5g
bielkoviny min. 12.7 g
sacharidy min. 75.8 g
energetická hodnota 363 kcal / 1523 kJ

Myslim že dosť slušne ked si vezmem že 500g stoji cca 2€.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
duke.dukem


PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2012 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kazdy drive ci pozdeji zatouzi po nejakem levnem proteinu a skonci s vybiranim u susene syrovatky, poe si mysli, ze je to neco jako syrovatkovy protein, ale jen x-krat levnejsi.

A kazdy drive ci pozdeji prijde na to, ze to tak neni, prestane delat kraviny a koupi si protein ci ganier.

EDIT: Jo pardon, nevsiml jsem si, ze je tento topic v sekci Kuchařka, tudiz nepredpokladam, ze to chces pouzivat jako nahradu proteinu/gaineru


Naposledy upravil duke.dukem dne po listopad 26, 2012 2:24 pm, celkově upraveno 1 krát
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid


PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2012 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Syrovátka je buď vhodná jako žrádlo pro dobytek (přidávala se prasatům) a nebo jako surovina pro další zpracování, ne pro přímou spotřebu ve větším množství.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
duke.dukem


PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2012 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V reci cisel - susena syrovatka je tvorena z cca 75-77% laktozou (mlecnym cukrem). Vic snad netreba dodavat.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sušena srvatka
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: