syrová vejce

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - syrová vejce  Úvodní stránka -> Kuchařka -> syrová vejce
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
enemec

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

darKane napsal:
Slysel jsi o tom z filmu o Rockym, fajne, tady mas rozumne lidi co ti rekli jak moc absurdni ptakovina a filmova drsnarna to je... Ted muzes spokojene odejit a neurazet ostatni, ahoj.

tak zrovna o Rockym sem to slyšel akorát tady..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bara

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Když vejce uvaříš, pořád to bude to samý vejce, který bys vypil syrový ... naopak bude zbavený možnejch zárodků salmonely a světe div se, bude i chutnější :) ... tak nedělej zagorku, že jsi se prostě zeptal na qíčovinu a uznej, že je lepší syrový vejce vážně nepít

PS.: Líbí se mi, jak dokážou bejt lidi hardcore a pít syrový vejce jako to dělal rocky, ale vstát o 15 minut dřív a pořádně se nažrat nejde :)

Schválně jestli tohle řekneš do očí třeba Pavlu Butorovi,který pije denně i 12 syrových vajec V případě domácích vajec bych se nebál vůbec a pil je,ale je to sliz a to mi nechutná,takže radši udělám např volská oka na toust se šunkou a sýrem.Jinak má pravdu enemec v jedný věci, a to,že vždy padne otázka např. MÁM KÝLU...JAK UŽÍT MAGNEZKO,,SPRÁVNÝ BP..atd---a odpovědi typu VLOČKY K SNÍDANI A KDO JE JAKEJ VŮL,ŽE SE NEUMÍ NAJÍST ZA PĚT MINUT. Člověk pak má strach se na cokoliv zeptat.pak se sejdeme a já marně hledám ty zkušený ranaře a korby upsss
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Grimley

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavlu Butorovi bych to asi neříkal , ale ten to asi nemá tak, že by ráno měl problém se nasnídat a radši vypil panáka se syrovým vejcem ... řekl jsem na to svůj názor, že si dovedu představit rozhodně vhodnější snídani, než pít syrový vejce (to mi přijde trochu postavený na hlavu) .... naťuknul jsem, že já třeba snídám vločky a stíhám to za deset minut a asi mám pravdu, když řeknu, že 0.5l mlíka, 150g vloček a proteinák má lepší výživovou hodnotu, než sklenička se syrovým vejcem.... toť vše :)) že se to zvrhlo k debatě o přípravě vloček je tak trochu místní neduh ....

Btw ono se nejen v kulturistice najde spousta lidí, kteří dělají kontroverzní věci, jako je třeba pití platíčka vajec (rozhodně ale nemůžem přeci říkat, že vypít syrový vejce je jako snídaně adekvátní)
Riku

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Že má velký svaly neznamená, že se nemůže nakazit salmonelozou A jestli to má v hlavě v pořádku tak mu to rád řeknu do očí když budu mít příležitost, nevím co je na tom říct někomu že riskuje salmonelozu když pije syrový vejce
CIZO

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neexistuje jediný rozumný důvod, proč do sebe cpát syrová vajíčka. Naopak existuje řada rozumných důvodů, proč to nedělat, takže odpověď je myslím si dost jasná.

Derek Poundstone
Novic

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

enemec napsal:
Novic napsal:
Konzumace syrovejch vajec byla jedna z nejhorších chyb trenéra Mickeyho, kterej to doporučil Rockymu... Když jsem před lety odebíral Máskl, dočetl jsem se, že na růst svalů ti vypití syrovýho vejce nic nepřidá + rozhodně je tam víc záporů, než kladů (pokud vůbec nějaký jsou ...).

O Rockym jsem četl že je pil. konečně někdo s věcnou radou názorem,, díky.

Děkuji a není zač . Salmonelu může člověk chytit i z jogurtu, nedovařenýho masa apod. Pokud konzumuješ vejce z domácího chovu a ne kupovaná, riziko je menší, ale stále tam je... Doporučil bych ti zcela jinou a mnohem výživnější snídani, ale ptal ses na syrová vejce - určitě ti to něco dá (lepší než odejít bez snídaně), ale téměř každá alternativa je lepší...
EDIT: A když se bavíme o Rockym, třeba hned po vypití vajec utíkal na záchod a tejden ležel v horečkách . Myslím, že díky syrovým vejcím nevypadá tak dobře, jak vypadal/vypadá.
Radekak47

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já je taky piju, každej nemá čas pořád něco každou chvíli jíst a připravovat. Někdy i 6 denně, ale to pak oddělávám žloudky a s výsledky jsem spokojen. Tu chut ani nějak nevnímam opravdu mi to nevadí a jsem pořád zdráv jako řípa.
Bara

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Že má velký svaly neznamená, že se nemůže nakazit salmonelozou A jestli to má v hlavě v pořádku tak mu to rád řeknu do očí když budu mít příležitost, nevím co je na tom říct někomu že riskuje salmonelozu když pije syrový vejce

Hoši,salmonela je ukryta v e stovce jiných běžných produktů a jen lidová slovesnost ji přisoudila vejcím..i když to byla kachní to,že jsou vejce za syrova ne moc chutná a nejím je a nedoporučuji ze stejného důvodu ale neznamená,že je budu někomu vymlouvat a strašit ho nemocemi.Dvakrát jsem zažil salmonelu osobně blízko a nebyla ani jednou z vajec
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kid

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavním důvodem, proč nepít syrový vejce je avidin. Deaktivizuje se varem nebo našleháním.
Riku

PříspěvekZaslal: po září 16, 2013 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Riku napsal:

Hoši,salmonela je ukryta v e stovce jiných běžných produktů a jen lidová slovesnost ji přisoudila vejcím..i když to byla kachní

A je tu snad nějaký expert co by jedl stovky jiných produktů za syrova? To je to samé jako maso apod., kuřecí nebo vepřový taky nikdo nejí syrový. Můžeš se nakazit i nemusíš, ale proč to riskovat? To je to samé
FAMOUS

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Bara napsal:
Riku napsal:

Hoši,salmonela je ukryta v e stovce jiných běžných produktů a jen lidová slovesnost ji přisoudila vejcím..i když to byla kachní

A je tu snad nějaký expert co by jedl stovky jiných produktů za syrova? To je to samé jako maso apod., kuřecí nebo vepřový taky nikdo nejí syrový. Můžeš se nakazit i nemusíš, ale proč to riskovat? To je to samé

S tímhle souhlasím, proč tomu chodit ještě naproti. Známý salmonelu měl a je to teda nic moc, vyléčit se to teda dá, ale je to teda dost na dlouho
FAMOUS

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FAMOUS napsal:
Riku napsal:
Bara napsal:
Riku napsal:

S tímhle souhlasím, proč tomu chodit ještě naproti. Známý salmonelu měl a je to teda nic moc, vyléčit se to teda dá, ale je to teda dost na dlouho

Upřesňuji, že s tou salmonelou bojoval přes rok, takže bych zvážil, jestli ty vajíčka stojí za to
jachym

PříspěvekZaslal: st říjen 23, 2013 4:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

většinou dávám vajca 1:3 celý:bílky, nějaký tipy co s těma žloutkama? Je mi líto to jen tak vyhodit.
Spam

PříspěvekZaslal: st říjen 23, 2013 4:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
většinou dávám vajca 1:3 celý:bílky, nějaký tipy co s těma žloutkama? Je mi líto to jen tak vyhodit.

A proč je vyhazuješ?
yura

PříspěvekZaslal: st říjen 23, 2013 6:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
jachym napsal:

A proč je vyhazuješ?

Nemej mu to za zle, kazdej byl jednou takhle hloupej a vyhazoval to nejlepsi z vajicek, protoze se bal toho tuku a kcal v nich...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - syrová vejce Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: