TKD..targeted ketogenic diet

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - TKD..targeted ketogenic diet  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> TKD..targeted ketogenic diet
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

O kolik se vam podarilo zkvalitnit na obvode pasu po 4 tydnech ketogenni diety?
zhola nic/nevim
53%
 53%  [ 8 ]
1-3 cm
13%
 13%  [ 2 ]
3-5 cm
33%
 33%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 15

Autor Zpráva
Shari

PříspěvekZaslal: po duben 30, 2007 6:11 pm    Předmět: Hladiny glykogenu Odpovědět s citátem

K lepsimu pochopeni TKD (ostatne i CKD) je nezbytny vedet neco o mnozstvi glykogenu za ruznych podminek a jelikoz jsem doposud nepodala na nekt. otazky tykajici se prave glykogenu zadnou fundovanou odpoved, jala jsem se to napravit a trochu zapatrala…doufam, ze to k necemu bude.

Mnozstvi sval. glykogenu je mereno v millimolech na kg svalu (mmol/kg).U bezne se stravujiciho dietare, cili jedince, ktery se zivi smisenou stravou, se tato hodnota pohybuje nekde kolem 80-100 mmol/kg hmoty (atleti 110-130 mmol/kg.). Pri ketogenni strave zahrnujici jen a pouze aerobni aktivitiezz glykogen osciluje nekde kolem hodnoty 70 mmol-premena tuku na energii zacina prave zde…a je jedno jestli clovek sedi, lezi, nebo funi na ortopedu. Pod 40 mmol/kg se výkonnost během cviceni rapidne zhorsuje a k totalnimu vycerpani dochází při 15-25 mmol/kg.
Když hladina glykogenu klesne prilis nizko, telo zacne ve vetsim meritku cerpat z bílkovin.
V CKD se resi ubytek svalovy hmoty superkompezaci, která nasleduje po poslednim vycerpani glykogenu ze svalu a při konzumu sacharidu po takovym trenalu, hodnoty glykogenu muzou dosahnout i vic nez 175 mmol/kg. Kvalitni superkompenzace, které muze byt dosazeno, zavisi od toho, jaky mnozstvi glykogenu jsme během treninku vycerpali. Tady plati cim vic, tim lip..ale i to ma hacek, když se dostaneme po treninku na hodnoty 25 mmol/kg, glykogenova superkompenzace se opozdi..asi neprifrcej enzymy potřebný pro glykogenovou syntezu nebo co.
I presto, ze po vycerpavajicim treninku telo nedostane davku sacharidu, je patrna nejaka ta synteza glykogenu (při konverzi mléčnanu na glukozu)…ale…glykogen doplneny timto zpusobem stezi vystaci na par dalších treninku…proto třeba není vhodny doplnovat klasickou ketogenni dietku siláckými vykony. Tento nedostatek se resi modifikaci TKD (jina obdoba je pak CKD). Zvednuti glukozy v krvi kolem treninku vede v konečným dusledku k mnohem vyssi opětovný synteze.
A o tom to cely je…přítomnost glukozy v krvi (dodali jsme před tréninkem male mnozstvi-uz i 5 g S umožňuje navrat krevniho cukru k normálni hodnote) nijak nezvyšuje vykon u lidi na smisene strave, ale znatelne zvýšuje silu a vytrvalost a schopnost udrzet vyssi intenzitu treninku u lidi na ketogenni diete.

To be continued....
Priste- kolik sacharidu pro jaky objem treninku
JPS

PříspěvekZaslal: po duben 30, 2007 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc pekny jen tak dal,sem na rozpacich Ckd nebo Tkd
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 5:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proč je maximum 5 cm za měsíc???....tohle shodím za dva týdny
babovka

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 5:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shari napsal:
Nez sem napisu zase neco moudryho, odpovim v kratkosti na dotazy..
Mimo, to by ses divil, jak se ti zmeni hladina, kdyz v low carb diete do sebe soupnes par gramu...na trenink to staci a tobe prece jde o to, abys nejel naprazdno a na ketony behem treninku..z dlouhodobych hlediska je tohle prinosnejsi nez CKD a obyc. KD.

Nepsala jsem ze se 50 g dava v kuse. Kdyz je dle objemu treninkovy jednotky zapotrebi dat vic, je lepsi to rozdelit na dve davky...30-60 min pred, zbytek po treninku.

Po treninku maso? Si myslim, ze po treninku telo potrebuje rychlejsi bilkoviny, extra protein, pak navazat na stravu, jak jste zvykli, lec potreninkovy jidlo by melo obsahovat min tuku. Takze to maso libovejsi ...nejaka ta brokolice, okurka atd...

Pozn. dalsi osveta brzy

sacharidy po tréninku určitě ne, tedy pokud ta dieta má být ketogenní. a určitě by ty sacharidy neměly být jednoduché, trénovat s insulínovým peakem není dobrý nápad, nejlíp vychází kupodivu fruktóza (což je sice jednoduchý cukr, ale bez insulinové odezvy).
Shari

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

pze se mi nepodarilo dat cvrtou moznost, zkousela jsem to vickrat
miso767

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 7:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shari napsal:
Deadlift napsal:

jj 5 cm je malo. Prave idem na CKD podla Deadlifta a zhodil som za 2 týždne zhruba 4,5cm v pase. Na zaciatku 3 týždňa som zaradil Clenbu a T3 v mensich mnozstvach, tak uvidime co to bude robit.

PS : otazocka

1. Ak som to spravne pochopil tak TKD a CKD su odlisne iba v prijme +-50g Sacharidov celkovo pred a po treningu?

Dik za odpoved

2. low carb mam od nedele do piatku a carb up piatok po obede a Sobota.
Tazky trening v Nedelu a pondelok. Ma vyznam dat este tazky trening aj v stredu , alebo od utorka do piatku len rotoped na lacno? Pytam sa preto, lebo po 2-och tazkych treningoch (Nedela, Ponelok) mi vyskoci Ketoza na 2. a dokonca aj vo stvrtok nie som malatny a citim sa fajn. Nemam hlad, zvladam premyslat a normalne fungovat.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

miso767 napsal:
Shari napsal:
Deadlift napsal:

jj 5 cm je malo. Prave idem na CKD podla Deadlifta a zhodil som za 2 týždne zhruba 4,5cm v pase. Na zaciatku 3 týždňa som zaradil Clenbu a T3 v mensich mnozstvach, tak uvidime co to bude robit.

PS : otazocka

1. Ak som to spravne pochopil tak TKD a CKD su odlisne iba v prijme +-50g Sacharidov celkovo pred a po treningu?

Dik za odpoved

2. low carb mam od nedele do piatku a carb up piatok po obede a Sobota.
Tazky trening v Nedelu a pondelok. Ma vyznam dat este tazky trening aj v stredu , alebo od utorka do piatku len rotoped na lacno? Pytam sa preto, lebo po 2-och tazkych treningoch (Nedela, Ponelok) mi vyskoci Ketoza na 2. a dokonca aj vo stvrtok nie som malatny a citim sa fajn. Nemam hlad, zvladam premyslat a normalne fungovat.

TKD svým malým množstvím sacharidů před tr. umožní odtrenovat líp.... ( i když první dva dny low carbu odtrénuješ i bez nich)...ten třetí den ve fitku je prospěšnej v tom, že Tvůj metabolismus bude rychlej ja\ko nikdy a taky zachováš ( udržíš ) svalovinu...třetí trenink v týdnu dávám lehčí...jinak ten low carb a carb up máme nastavenej stejně a koukám, že výsledky už taky jsou
miso767

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

TKD svým malým množstvím sacharidů před tr. umožní odtrenovat líp.... ( i když první dva dny low carbu odtrénuješ i bez nich)...ten třetí den ve fitku je prospěšnej v tom, že Tvůj metabolismus bude rychlej ja\ko nikdy a taky zachováš ( udržíš ) svalovinu...třetí trenink v týdnu dávám lehčí...jinak ten low carb a carb up máme nastavenej stejně a koukám, že výsledky už taky jsou

Ok takze:

nedela + pondelok bez sacharidov pred a po treningu - zasoba z carb up
streda - lahsi trening cele telo so sacharidmi pred a po treningu
piatok - lahsi trening cele telo so sacharidmi pred a po treningu s carb up

PS: low carb mame rovnako, lebo som vychdzal z tvojich uspechov ktore si prezentoval tu na fore . Rovnako som zaradil aj aerobku na lacno 40min a je to super. Citim sa pri CKD v pohode. Nie som nervozny, nemam hlad, nie som v praci OUT a dokonca nejak obzvlast nestracam Svalovu hmotu. Minule som zjedol o 16h hermelin a este o 21h som nemal hlad. No vajicka so slaninkou som do somarika natlacil.

Uvidime co urobi Clenbuterol a T3.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

miso767 napsal:
Deadlift napsal:

Ok takze:

nedela + pondelok bez sacharidov pred a po treningu - zasoba z carb up
streda - lahsi trening cele telo so sacharidmi pred a po treningu
piatok - lahsi trening cele telo so sacharidmi pred a po treningu s carb up

PS: low carb mame rovnako, lebo som vychdzal z tvojich uspechov ktore si prezentoval tu na fore . Rovnako som zaradil aj aerobku na lacno 40min a je to super. Citim sa pri CKD v pohode. Nie som nervozny, nemam hlad, nie som v praci OUT a dokonca nejak obzvlast nestracam Svalovu hmotu. Minule som zjedol o 16h hermelin a este o 21h som nemal hlad. No vajicka so slaninkou som do somarika natlacil.

Uvidime co urobi Clenbuterol a T3.
nooo...to je fajn. Právě to že není člověk nervozní a hladovej je velký plus...ty úbytky váhy jsou podobný jak při vlnách.....ten Tvůj návrh nevypadá zle...nezkoušel jsem, takže nevím....ale líbí se mi to....příští měsíc něco podobnýho zkusím.
miso767

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nezabudni sa zasa podelit o vysledky. Tiez ich sem supnem po ukonceni CKD.
h.a.n.c.a.

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

Kurnik chlapi,jak to děláte??? Já už jedu 4.týden CKD a myslím,že kdybych nedávala 6xtýdně trenink,tak jsem bez vysledků - a i tak to nestojí za moc . No a ještě dotaz- jak dlouho si pak takto sníženou váhu a objemy udržíte ??? Nenatáhnete to spátky s doplněním glykogenu po ukončení CKD?
Shari

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hurra, konecne nekdo s praktickymi zkusenostmi TKD..
Mam taky dotaz, resp. jsem dosla k zaveru, ze kdyz clovek rychle travi bilkoviny, tak ma lepsi vysledky v KDietach nez lid rychle travici sacharidy. Souvisi hlad po bilkovinach s jejich rychlym travenim? Pac ten ja mam porad a zadny vedlejsi produkt pri prebytecnym konzumu nespatruji, i kdyz do sebe hazim mimo dietu hory masa, tvarohu, o syru nemluve. Dalsi vec je, ze kdyz clovek ty bilkoviny blbe travi, tak musi produkovat nejakou extra energii na ten proces..tim padem benefituje vyssim vydejem............, coz zase nedava logiku, proc lidi s dobrym travenim B vic hubnou v ketodietach. AAAAAAAAAAACh joooooooo.
Mylim se ?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

h.a.n.c.a. napsal:
Deadlift napsal:

Kurnik chlapi,jak to děláte??? Já už jedu 4.týden CKD a myslím,že kdybych nedávala 6xtýdně trenink,tak jsem bez vysledků - a i tak to nestojí za moc . No a ještě dotaz- jak dlouho si pak takto sníženou váhu a objemy udržíte ??? Nenatáhnete to spátky s doplněním glykogenu po ukončení CKD?
...pokud člověk není prase a 14 dní po CKD jede nízkosacharidovou stravu...váha zůstane....jinak - osobně si myslím, že CKD je vhodnější pro hmotnější jedince...a spíš pro chlapy...důležitý jsou ty první dva treninky...ty musí být nadoraz....pak vyjede ketosa a metabolismus je rychlej jak čert...aerobkou udržuješ glukoneogenezi na rozumné úrovni a dalšíma lehčíma treninkama docílíš "udržení" svaloviny...tj. aktivní tuk pálící hmoty ....jo...a taky jsem asi 2 x těžší než ty ( myslím )...tj úbytky jsou taky takový
JPS

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na doraz myslis do uplnyho vycerpani?
h.a.n.c.a.

PříspěvekZaslal: st květen 02, 2007 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
h.a.n.c.a. napsal:
Deadlift napsal:

...pokud člověk není prase a 14 dní po CKD jede nízkosacharidovou stravu...váha zůstane....jinak - osobně si myslím, že CKD je vhodnější pro hmotnější jedince...a spíš pro chlapy...důležitý jsou ty první dva treninky...ty musí být nadoraz....pak vyjede ketosa a metabolismus je rychlej jak čert...aerobkou udržuješ glukoneogenezi na rozumné úrovni a dalšíma lehčíma treninkama docílíš "udržení" svaloviny...tj. aktivní tuk pálící hmoty ....jo...a taky jsem asi 2 x těžší než ty ( myslím )...tj úbytky jsou taky takový

Ď.Teoreticky je mi to jasný,praktický se snažím a realita je mimo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - TKD..targeted ketogenic diet Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: