Draper: no jo, ale tys měl těžký zranění kolene, takže je to malilinko něco jinýho . To je ale všem jasný, takže k tréninku:
Trénink 22 - posilovna (22.7.) TRÉNINK A
DŘEP
18xOsa
12x50 kg
8x70 kg
5x80 kg
5x80 kg
5x80 kg
5x80 kg
5x80 kg
Už se mi to zdálo těžký, 6x6 by asi bylo docela na krev.
BENCH (lehká ohnutá osa)
12x50 kg
5x70 kg
5x70 kg
5x70 kg
5x70 kg
5x70 kg
Dnes s úplně nejlehčí osou co tam je, takže z těch vah ubrat hodně kg. Byla totiž naložená akorát pro mě a nechtělo se mi to sundávat, měnit osy atd... Šlo to v klidu, až na to, že jsem s tím mlátil o stojan, jak to bylo křivý .
MT
8x50 kg
6x75 kg
6x75 kg
6x75 kg
6x75 kg
6x75 kg
6x75 kg docela peklo
BICEPS S EZ-tou
10x15 kg
10x25 kg
10x25 kg
10x25 kg
10x25 kg (pořád nevím, kolik váží tyhle "bicepsový" osy, tak počítám s 5 kg)
Možná by mi to sem mohl Draper nebo někdo jinej z BG napsat. V podstatě na tom nezáleží, ale díky, jestli mi to někdo napíše.
TRICEPS - TĚŽŠÍ KLADKA
10x25 kg
10x25 kg
9x25 kg
10x20 kg
10x20 kg
břicho - dnes jsem to s břichem rozhodně nepřeháněl, už jsem byl zničenej
Bylo to náročný, jednak jsem všude přidal, jednak to bylo poslední cvičení v mým "tréninkovým týdnu", takže se kumulovala únava. Teď mě ale čekaj 2 dny volna.
Během nich popřemýšlím o nějakých změnách v tréninku, protože jsem v podstatě v půlce svýho logu.
Určitě by to zas bylo nějaké fullbody, protože víc než 3 návštěvy posilovny týdně bych (mj. finančně) nezvládal. Podívám se po netu a jestli to tu někdo čte, tak si klidně taky nechám poradit. Při nejhorším zůstanu u toho svýho, což je sice ksindl, ale unavenej z toho bývám dost a zároveň mi to díky těm úpravám umožňuje v netréninkový dny celkem v klidu zvládat brusle, protože nemám tak odepsanej střed a spodní záda, jak bych měl při "normálním" Korte.
Možná by mi to sem mohl Draper nebo někdo jinej z BG napsat. V podstatě na tom nezáleží, ale díky, jestli mi to někdo napíše.
Pocital bych cca 7,5kg i s uzaverama.
Jinak k tem osam, kdyz pises ze s nejlehci a nejmeksi, tak ta ma max 14-15kg, olymijska (ta silna pevna), ke ktere patri i ty tezke uzavery ma 20 (s uzaverama 25) a ta posledni, take pevna jeste celkem neohnuta ma asi 17kg.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Díky moc, to bylo vyčerpávající. MT a dřepy cvičím s tou nejsilnější, ale na benchi na mě při prvním tréninku zbyla nějaká lehčí, tak už to s lehčíma cvičím vždycky . V těchto zápisech to sice nezohledňuju v tom smyslu, že napíšu např. 70 kg, když by tam ve skutečnosti mělo být např. 65 kg, ale zase vždycky udělám poznámku o lehčí ose.
Nekdy si vem olympijskou osu a naloz si na ni ty novejsi kotouce s otvory po stranach, co jsou ve stojanu vedle stroje na pritahy spodni kladky. Proc si myslis, ze jsou porad tam na jednom miste div ne prolezle pavucinama a nikdo s nema nechce cvicit?
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
A nebo jsou tam, protože se líp upevňujou na řetěz od opasku a jsou u stanic na shyby a kliky na bradlech.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Podle mě jde o psychologii - ty koutouče s dírama jsou malinký, tak je nikdo nepoužívá, protože to nevypadá dost hardcore.
Někdy to ale určitě vyzkouším a umím si představit, že bych to používal jako "mezistupeň". Když bych se někde třeba bál přidat rovnou 2,5ky na každou stranu, tak bych začal tím, že bych tam pověsil místo hardcore kotoučů děravý kotouče
Ty brusle včera nevyšly, něco mě teď doma zaměstnává, tak těch aerobek asi bude ubývat .
Trénink 23 - posilovna (25.7.) TRÉNINK B
SHYBY
7x
5x
4x
3x
3x
o necelý 2 shyby víc než minule
KLIKY NA BRADLECH
8x
7x
5x
4x
4x
zas něco přibylo, ale je vidět, že s touto tendencí bych klikoval a shyboval to co "normální člověk" tak za 20 let
PŘÍTAHY JČ V PŘEDKLONU s oporou o lavičku
10x20 kg
10x22,5 kg
10x22,5 kg
9x22,5 kg
levačkou to zas šlo hrozně divně
TLAKY S JČ na rovné
10x20 kg
10x20 kg
9x20 kg
9x20 kg
HACKDŘEPY nebo co to je
10x67,5 kg
10x75 kg
10x75 kg
10x75 kg
10x75 kg
dolů jsem to pouštěl co nejníž a nahoře nepropínal nohy
Vzpěračská varianta čelních dřepů nešla, protože ramena u ní byla sice v pohodě, ale nezvládal jsem vykroutit zápěstí tak, abych tu činku zespoda přidržoval. Neumím si představit, jak to dělají vzpěrači, kteří mají na ruce x-krát víc svalů než já.
MT S JČ natažené nohy
10x22,5 kg
10x22,5 kg
10x22,5 kg
10x22,5 kg
TLAKY NA RAMENA S JČ v sedě
10x12,5 kg
10x15 kg
10x15 kg
10x15 kg
10x15 kg
VÝPONY NA LÝTKA V SEDĚ
25x35 kg
25x35 kg
25x35 kg
22x35 kg
břicho jen na stroji
Stálo to za prd, fakt už to chce komplet změnit trénink.
To asi myslis ten horizontalni legpress (hroznej stroj a jeste k tomu celej rozvrzanej )
Jinak k tem celnim drepum. Zkousis oba uchopy, jak krizovy, tak vzperacsky? Kdyz jsem mohl cvicit nohy, tak jsem tenhle cvik samozrejme miloval, ale nedokazal bych si predstavit cvicit ho se vzperacskym uchopem, ovsem krizovy mne nikdy problem nedelal a naopak bych si nedokazal predstavit, ze by mne to z tech rukou vypadlo :) Mel jsem na to takovy filg, jak to tam pevne ukotvit na ramenou a jeste to jakoby pojisti povnym sevrenim osy do prstu, ale to ti nekdy ukazu (dle nalady ) .
Co se tyka zmeny treninku, mas neco konkretniho v planu, pokud uz jsi o tom premyslel? Znam ten pocit, kdy stavajici trenink prestava bavit, trapis se u nej a prerusta to casto az v nechut cvicit.
U čelních dřepů vzpěračským úchopem to málokdo drží v celých rukách. Většina lidí si to přidržuje jen konečkama prstů.
Důležitý je si to správně posadit do "důlků" na ramena, který ti tam vzniknou, když předpažuješ ruce. Činka ti tam bude držet prakticky i sama, jak bylo video třeba u rippera v logu. Důležitý je držet lokty nahoru a nepředklánět se. Samozřejmě pomůže i zapracovat na flexibilitě tricepsů a předloktí.
U vzpěračkýho úchopu mi připadá, že se dá líp zpevnit vršek zad. Momentálně ale sám používám taky křížovej, protože je to přece jenom malinko jednodušší.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Draper: Ok, od teď budu psát horizontální legpress, pokud to teda ještě budu cvičit.
TTeDy napsal:
... ale čelní dřepy nezvládám. Jsem totiž strašně hypermobilní a jakmile překřižím ruce a ramenama zvednu osu ze stojanu, tak mi i ta prázdná osa jako by tlačí ramena ven z kloubu, což je strašně nepříjemný a pro mě i nezdravý.
Takže ano, křížový úchop jsem zkoušel, ale taky jsem s ním měl problém. Je paradox, že jsem hypermobilní, ale pro vzpěračský provedení nemám dostatečně ohebná zápěstí.
Ohledně tréninku: Zatím vůbec nevím, jsem totiž co se posilování týče hroznej ignorant (log tu mám proto, abych se vůbec donutil něco dělat), takže ani nemám představu, co se cvičí . Takže se tady zavážu, že během dneška to fakt promyslím, navečer sem napíšu, k čemu jsem dospěl, a zítra to vyzkouším.
madball: před tréninkem jsem se na ty čelní dřepy hodně díval na youtube a přidržování konečkama prstů jsem zkoušel. Bohužel i při něm moje zápěstí (hlavně to sešroubované - měl jsem úraz ) hrozně bolela.
Posazený jsem to snad měl dobře, na techniku jsem si dával pozor, prostě nebyl problém s ničím než se zápěstíma. Ještě to někdy zkusím, třeba se to zlepší.
Tak jsem se tu dnes celej den probíral stránkama skrz na skrz, na 5 minut přínosnýho čtení mi připadla asi hodina čtení věcí pro mě nepotřebných (prostě asi neumím vyhledávat informace), až mě to přestalo bavit a řekl jsem si, že prostě pojedu to, co kdysi postnul CIZO ohledně tréninku pro začátečníky.
Případně to později změním, ale dnes už na to fakt kácím.
Po (ozn. "trénink A"):
Šikmý bench s JČ
Rozpažování
Čelní dřepy
Zakopávání
Přítahy spodní kladky
Bicepsový zdvih
Franc. tlak
břicho
St (trénink B):
Dřep
MT s JČ natažené nohy
Kliky na bradlech
Přítahy JČ/VČ
Military press
Břicho
Pá (trénink C):
Shyby/Stahování horní kladky
MT
Bench
Výpady
Upažování/předpažování
Něco na lýtka
Břicho
Vůči tomu, co psal CIZO, jsem provedl drobné úpravy, snad nejsou příliš nešťastné. Kdesi v tom rozpisu se mi objevují čelní dřepy - sice mi pořád nějak nejdou, ale ještě to zkusím a případně nahradím...
Začnu asi všude na nějakých 12 opakováních a postupně budu ubírat opakování a přidávat zátěž. Nějaké deloady a podobné zlepšováky asi nebudu vymýšlet, když už mě čeká jen měsíc tréninku. Akorát dám možná občas nějaký lehký trénink s výrazně nižšími zátěžemi, pomalými neg. opakováními, stopkami na hrudi apod.
Stejně mě teď v srpnu čeká opravnej termín jedné zkoušky ve škole, tak kdo ví, jak to všechno bude.
Naposledy upravil TTeDy dne po červenec 29, 2013 3:15 pm, celkově upraveno 2 krát
Zkus si u těch čelních dřepů s nějakou hodně lehkou váhou pár dřepů bez držení činky, tak poznáš, že máš činku správně usazenou na ramenech, a že se nepředkláníš. Když se začneš předklánět, tak se ti začne činka rolovat a skončíš u nějakýho zercher dřepu.
Mohlo by to vypadat asi nějak takhle:
U tohoto způsobu se naučíš držet trup vzpřímeně a držet ruce nahoře. Ale znovu opakuju, abys měl lehkou váhu.
Se špatným zápěstím se toho moc nenadělá, ale mohla by pomoct varianta s trhačkama.
A tady v dalším videu je to, jak jsem mluvil o držení horních zad. Proč považuju vzpěračský držení za lepší než křížovej úchop. Zhruba od 7:40.
madball: Díky za instruktáž, vyzkouším. Varianta s trhačkama je lákavá, samotnýho mě něco podobnýho napadlo (nezávisle na videu), jenže trhačky nemám, ale ještě popřemýšlím a videa prohlédnu.
Trénink 24 - posilovna (27.7.) trénink B
DŘEP
18xOsa
12x50 kg
12x60 kg
12x65 kg
12x65 kg
12x60 kg
11x60 kg
10x60 kg Vzhledem k vysokýmu počtu opáček a šílenýmu vedru to bylo už dost na hraně, takže jsem pak těch 12 v posledních 2 sériích nedal. Cítit to ale bylo fantasticky, protože jsem tolik opakování hrozně dlouho nejel, navíc jsem měl hrozně krátký přestávky (Asi od 2. série se na mě hrozně škaredě díval mladý ruský pár kvůli olympijské ose .
MT S JČ natažené nohy
12x20 kg
12x20 kg
12x20 kg
12x20 kg
12x20 kg
Nic mi tak dobře neničí hamstringy jak tohle. Dnes to navíc ničilo i laty, takže super.
KLIKY NA BRADLECH
8x
7x
6x
5x
4x
Výjimečně tento cvik dnes bavil
MILITARY PRESS lehčí osa
12x30 kg
12x30 kg
12x30 kg
12x30 kg (dvanáctý "pushpressově")
10x30 kg
PŘÍTAHY SPODNÍ KLADKY
12x45 kg
12x45 kg
12x45 kg
10x45 kg
Nejdřív hrozně striktně se stopkama na břichu, pak úplně odešla levá ruka a nechal jsem toho. Kladka v tréninku byla vítanou změnou
břicho
Velmi povedený trénink, od začátku do konce jsem byl komplet mokrej a dřel jsem, jak to jen šlo. Hodně mi prospěla ta změna - trénink se (oproti tomu mému výmyslu, co jsem cvičil doteď) zkrátil minimálně o půl hodiny, při čemž by mě ale nenapadlo, jak budu po těch 5 cvicích zničenej. Zdálo se mi to variabilní, zábavný a účinný.
edit: V šatně jsem se zrovna chystal před sprchou sundat si trenky, když do šatny vlítl Draper - jaká náhoda . Tak mě to vyvedlo z míry, že jsem si do sprchy zapomněl vzít sprcháč
Naposledy upravil TTeDy dne pá říjen 18, 2013 10:51 am, celkově upraveno 3 krát
Trhacky mam a jsou mne uplne k hovnu- Koupil jsem si je a zjistil jsem, ze je neumim pouzivat, jsou uplne nove, tak ti je klidne venuju nebo abych nebyl tak hodnej, coz by kazilo moji reputaci , tak mne za to koupis jontaka na baru :D
Jinak to s tim mym prichodem do satny, zrovna kdyz jsi se chystal "prevlict" do roucha Adamova, byla fakt jen pouha nahoda
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru