|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
M.o.K
|
Zaslal: čt listopad 17, 2011 8:03 pm Předmět: tuky a sacharidy |
|
|
dobry vecer,
je pravda ze kdyz mam v jednom jidle sacharidy a tuky tak se mi zvysuje ten *spatny*inzulin?ptam se z toho duvodu ze se skoro v kazdym mojim jidle potkavaji tuky a sacharidy tak by me zajimalo jestli je to spatne.diky za odpovedi.
jestli to tady je nekde napsane tak se omlouvam ale nikde jsem to tady nenasel.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
blazen
|
Zaslal: čt listopad 17, 2011 8:13 pm Předmět: |
|
|
kolik je podle tebe inzulinů?
|
|
nahoru |
|
|
Merrao
|
Zaslal: čt listopad 17, 2011 8:19 pm Předmět: |
|
|
Osobně si myslím, že kombinace bílkovin, sacharidů a tuků v jednom jídle je naprosto normální, jelikož takové zastoupení by mělo mít každé hlavní jídlo.
Samozřejmě sejde na kvalitě těchto makroživin.
|
|
nahoru |
|
|
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt listopad 17, 2011 8:32 pm Předmět: |
|
|
Tn inzulín mě taky zajímá:o)
Jak píše Merrao. Já osobně mám tendence ukládat tuk, takže pro mě je optimální kombinace bílkoviny - tuk nebo bílkoviny a zelenina s tím, že sacharidy bez tuků a s malou příměsí bílkovin jen ráno a po tréninku.
|
|
nahoru |
|
|
M.o.K
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 2:07 pm Předmět: |
|
|
bylo mi receno ze kdyz budu mit v 1 jidle sacharidy a tuky tak se mi zvysuje inzulin citlivy na tuk.tak se ptam jestli je to pravda
|
|
nahoru |
|
|
Draper
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 2:16 pm Předmět: |
|
|
To jsi mozna spatne pochopil nebo nevim, ale je to presne, jak pise Deadlift. Pokud mas pomaly metabolizmus a skolony k rychlemu nabirani, mel by ses vyhybat kombinaci tuky a sacharidy, predevsim rychle sachry a idelani bude kombinace tuky + bilkoviny, sachry pak hlavne po treninku pripadne rano. Takove typy jedincu prave vice profituji z diet typu CKD, TKD (to je imho velmi dobry zpusob stravovani, ktery lze praktikovat i dlouhodobe narozdil treba od CKD), atkinson... _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
nahoru |
|
|
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 3:01 pm Předmět: |
|
|
existuje vůbec nějaký vyšetření, který by podle něčeho řeklo, jaký typ potravin je pro koho vhodnej a jakej ne?
|
|
nahoru |
|
|
Merrao
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 5:15 pm Předmět: |
|
|
Guru: Praxe :)
Předpokládám totiž, že vyšetření typu alergií na laktozu nebo podobně nemáš na mysli.
Myslíš jako, vyšetření "vy můžete tuto potravinu nebo podobného složení" apod?
A pro autora topicu...
No pro ty co jsou na to citlivé jak řekl Deadlift a Draper to dobré není, ale rychlé cukry se například tuky dají zpomalit.
Nicméně pak mě ještě napadá, jeslti sis to nespletl s cholesterolem nebo něčím podobným.
|
|
nahoru |
|
|
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 5:22 pm Předmět: |
|
|
myslím spíš "těstoviny spracuju líp než rýži, která se uloží líp do tuku" "kuřecí maso je nevhodný pro můj typ" apodobně...
|
|
nahoru |
|
|
Merrao
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 5:30 pm Předmět: |
|
|
Tak s tímhle by mě totaky zajímalo, nicméně nevěřím tomu. Věřím v tu praxi. Já mám praxi ne v ukládání tuků:D ale v trávení. Já třeba rýži trávím líp.
Bylo mi řečno, že těstoviny mě se uloží do tuků, kvůli krevní skupině. Pro mojí krevní skupinu to prý platí. Moc jsem tomu nevěřila a ani nevěřím. Lidské tělo se totiž uzpůsobuje, aby mohlo žít.
Ještě co se týče těch krevních skupin, možná na tom pravdy něco je, možná je to náhoda, nicméně zdá se mi to jako horoskopy: "...veříš? Jsi." Když budeš přesvědčený o tom, že jsi alergický na buráky tak budeš :D (Ale to je filosofie :D)
Btw. Vím o vyšetření, které ti řekne co trávíš líp:) Jeslti tuky, sacharidy atd. Třeba kulíšek tvrdila, že zpracuje lépe sacharidy. apod.
|
|
nahoru |
|
|
Pr!nc
|
Zaslal: pá listopad 18, 2011 7:11 pm Předmět: |
|
|
Existují diety podle krevních skupin, ale jestli to má nějaké racionální vysvětlení, to nevím. Zkusím se na to zeptat ve škole.
|
|
nahoru |
|
|
Shadoww
|
Zaslal: so listopad 19, 2011 10:52 am Předmět: |
|
|
Jenom jestli si autor vlákna nespletl "špatný" a "hodný" cholesterol, inzulín je samozřejmě jen jeden a ten samozřejmě ovlivňuje hospdoaření s cukry. Žádný inzulín citlivý na tuk není, nicméně při nadbytku cukrů či energie vůbec budou přijaté cukry spíš uskladněny na tuk (což se samozřejmě může stát spíš u kombinace cukrů s tukem)...
Takže nejlépe držet se běžných zásad stravy dle cíle, pač jak tu bylo řečeno, kombinace sacharidů a tuků v jídle je naprosto normální a typická. Jen je rozdíl jestli je jejich původce hovězí s rýží nebo kus čokolády
|
|
nahoru |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|