|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: pá červenec 25, 2014 6:28 pm Předmět: |
|
|
Povrch turistických cest je různý, ale s hůlkama tedy nevím, v létě tam s nima chodí jen důchodci z NDR. Polky dávají Sněžku v balerinkách a žabkách;-).
Ehm....waterbag....nespletl sis hory....i zemi  ?
V K co 2-3 km hospa, a pít vodu nad 800 mnm není zdravý _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Freimen

|
Zaslal: so červenec 26, 2014 8:48 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Povrch turistických cest je různý, ale s hůlkama tedy nevím, v létě tam s nima chodí jen důchodci z NDR. Polky dávají Sněžku v balerinkách a žabkách;-).
Ehm....waterbag....nespletl sis hory....i zemi ?
V K co 2-3 km hospa, a pít vodu nad 800 mnm není zdravý |
já si rád nechám poradit, jak je to správně
ad hůlky - mě by to v životě nenapadlo, kdybychom neměli loni od práce velkou akci na Pálavě, kde jsme všichni dostali NW hůlky a přes počáteční rozpaky musím říct, že ačkoliv jsem to nečekal, neskutečně se mi to líbilo a bavilo, prochodili jsme celou Pálavu, resp. pálavské vrchy, všechny stezky atd., člověk jde rychleji s těmi hůlkami a přijde mi to jako něco mezi chůzí a cyklistikou, prostě jako v zimě běžky, z čehož to vzešlo :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: so červenec 26, 2014 9:20 am Předmět: |
|
|
Camelbak proč ne, aspoň člověk nemusí pořád sundavat batoh a zastavovat se, já ho nosím všude a pořád :)
Hůlky bych si nevzal už jen kvůli tomu, že bych nechtěl vypadat jak důchodce, tady to opravdu smysl nemá bych řekl, pro mě to teda nemá smysl nikde. To si už radši vezmu do ruky klacek
Jen doufej, že ti zrovna při výstupu na Sněžku vyjde počasí, já když jsem tam byl naposledy tak celý týden bylo zataženo, což by mi nevadilo, ale Kozí hřbety a Sněžka byly večně v mzle, takže viditelnost tak na 3 metry a žádný výhled
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt červenec 31, 2014 6:39 pm Předmět: . |
|
|
Tak chlapi moc děkuju za rady, je to pro mě velice cenné. Zároveň kompletuji vybavení, turistický batoh a k tomu teleskopické hole na nordic walking :) Ještě tedy nevím, kde budu bydlet, rozhoduji se mezi tím Špindlem, který mi nedoporučuje více lidí a tou Pecí.
Vzpomněl jsem si, že ve Špindlu pracuje ten usměvavý kondičák (jak cuktuje na pikau) Martin Háze, tak jsem mu zavolal a pozval mě do Vojenské zotavovny Velký Šišák nad Špindlem, nevypadá to špatně. Ale asi bych nakonec fakt preferoval tu Pec :)
Zároveň bych se chtěl zeptat na jeden tip : nenapadá Vás nějaké doporučení na jednodenní výlet klidně tady ve středočeském kraji takhle si udělat túru cca 10 km? Nakonec se mi tenhle víkend udělal volný a budu zrovna v Praze, tak přemýšlím třeba Říp, ale prý tam není tolik vidět, stromy...co by se dalo takového fakt hezkého na túru? (Na karlštejně jsem byl v sobotu) Chtěl by se klidně někdo přidat :) ?
PS: vidím to na jeden na Křivoklátsko a jeden den na Říp, kdyby se někdo chtěl přidat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt červenec 31, 2014 7:14 pm Předmět: |
|
|
Kokořínsko nikdy nezklame.
Nebo Posázaví .... klasika je třeba Kamenný přívoz-Pikovice, i podél Vltavy je to pěkné .... Štěchovice - Slapy.
Nebo si půjč loď a jeď na ten den na Sázavu. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 3:27 pm Předmět: . |
|
|
Tak finišuji s přípravou, mám vybrané 2 chaty v Peci v lyžeřském žlebu a jednu přímo v KRNAPu mezi Pecí a Špindlerovým mlýnem, zítra budu obvolávat. Těžko říci, co zvolit, v KRNAPu bude absolutní klid, ale zase kdyby pršelo, tak je asi lepší větší chata, kde jsou různé krby, společné místnosti, větší restaurace apod.
Máte ještě nějaké tipy na MUST SEE, které jsou hezké a nejsou třeba tak známé? Moc se na to těším :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 4:59 pm Předmět: |
|
|
Kdyby pršelo, tak je v Krkonoších potřeba mít provaz:-).
Nebo fajn společnici:-).
A já bych jel do Horizontu, romantika je fajn, ale pohodlí je pohodlí:-))). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 6:42 pm Předmět: . |
|
|
To je samozřejmě vtipné, mě by spíše zajímalo, co by bylo pro "must see" vhodnější lokalita na 6 nocí:
Renerovky - jede se ze strážného, lokalita mezi P a Š
lyžařský žleb - jede se z Pece
Špindlerovka - Špindlerův mlýn
Zítra objednám a dám s tím už pokoj  Jinak já bych rád zažil horskou boudu, na hotel nemusím jezdit do Krkonoš
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 7:36 pm Předmět: |
|
|
Špindlerovka je vcelku luxus a ne horská bouda:-), ale místo je na hřebenovky ideál.
Rennerovky jsou v Malé Úpě, což je ok na Rýchory, Sněžka i Pec jsou taky blízko, stejně jako Černá hora .... a do všeho ti jede cyklobus, byť tedy myslím že do/z MÚ jede jen jeden ráno a jeden odpoledne, ale to stačí. Jen je dobré ten zpátky neprošvihnout:-). Taky se odtamtud dá jet do Polska do Karpacze. Kdyby v K lilo a jinde ne, tak i Adršpach je celkem dojetelně.
Kde je ten Žleb tedy netuším a ani gůgl se moc nechytá ....
Osobně bych se nerozhodoval buď a nebo, ale dal půlku času na jednom místě a pak se přesunul na místo druhé.
EDIT ..... jo moment...že ty myslíš Přední/Zadní Rennerovky? Ony jsou v K totiž troje! Nicméně i tak bych na týden turistiky spíš dal dvě místa. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 8:14 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Špindlerovka je vcelku luxus a ne horská bouda:-), ale místo je na hřebenovky ideál.
Rennerovky jsou v Malé Úpě, což je ok na Rýchory, Sněžka i Pec jsou taky blízko, stejně jako Černá hora .... a do všeho ti jede cyklobus, byť tedy myslím že do/z MÚ jede jen jeden ráno a jeden odpoledne, ale to stačí. Jen je dobré ten zpátky neprošvihnout:-). Taky se odtamtud dá jet do Polska do Karpacze. Kdyby v K lilo a jinde ne, tak i Adršpach je celkem dojetelně.
Kde je ten Žleb tedy netuším a ani gůgl se moc nechytá ....
Osobně bych se nerozhodoval buď a nebo, ale dal půlku času na jednom místě a pak se přesunul na místo druhé.
EDIT ..... jo moment...že ty myslíš Přední/Zadní Rennerovky? Ony jsou v K totiž troje! Nicméně i tak bych na týden turistiky spíš dal dvě místa. |
Ano, máš pravdu, tyhle uprostřed KRNAPu myslím
Chci být určitě na jednom místě, jasně, že budu autem, ale nechci se přesouvat, znovu balit, vybalovat atd., to si spíš nastuduji, že půjdu někam jedním směrem a vrátím se nějakým cyklobusem...ale ten KRNAP mi přijde zajímavě uprostřed, je to 1200 vysoko, taky dobré
ten lyžařský žleb vidím na mapách.cz jako celou tu oblast, je tam např. Svornost nebo Lyžařská bouda
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 10:17 pm Předmět: |
|
|
Pokud to chceš takto, tak bych jel na Špindlerovku, je to sice dražší, ale kvalita velmi slušná, vybavení a podobně, poloha také.
Ten Žleb .... tedy, kde je Svornost (mimochodem ta je fest hnusná:-) nebo Lyžařská vím, to ostatně skoro každý, ale tenhle místopisný název fakt slyším poprvé .... nebo dokonce P/Z Rennerovky .... místo ok, ale spíš na výlety okolo, jak se odtamtud hrabeš někam z/do Pece či Špindlu na bus bych tedy chtěl vidět. Ale zažít ne:-).
Jako ne že by tam všude nebylo hezky, ale pokud to chceš takto pojmout, tak osobně bych bydlel někde cca v centru Pece/Špindlu a odtamtud dělal výlety. A držel se toho, že K jsou Západní a Východní, a pokud chceš bydlet na jednom fleku a současně vidět co nejvíc z obou částí, tak se buď kua nacestuješ, nebo fest nachodíš, a rozhodně se nedá počítat s nějakýma procházkama okolo 10-15km/den. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 10:31 pm Předmět: . |
|
|
Svornost je ošklivá? To byla jedna za variant. Webové stránky mají šílené, posuďte sami, to je něco strašidelného: http://boudasvornost.sweb.cz/
Ale fotky pokojíčků vypadaly OK - on tam pracuje cca 20 let strejda přes zimu, tak jsem to zvažoval, že bych dostal asi cenu atd., ale ty stránky mě vyděsily. Pokud už tady, tak se mi líbila chata Purkyně, krásné stránky, útulné fotky pokojů. Ono vše je s polopenzí v těchto chatách pohodových 500 Kč za den.
V těch Renerovkách je zajímavá meditační horská chata Rozhled, já na tyhle věci jsem, ale ty fotky jsou dost divoké, takový ten nábytek 1970. No a nebo nad tím Špindlem a možnost na obě strany, jak prameny Labe, tak Sněžka oboje do 10 km, to je celkem rozumné.
S chozením počítám, proto jsem si koupil hůlky a turistický batoh, chci dát nejméně 20-30 km denně, vyrazit hned po snídani a dorazit až na večeři.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 10:52 pm Předmět: |
|
|
No....hezká moc není, ale já ji znám akorát v zimě, když člověk jezdí na Zahrádkách. V nouzi se tam najíst dá. Je fakt, že za 500 na den a osobu s PP to je tak nějak všude stejné.
Špindlerovka je někde jinde. Ale samozřejmě s výjimkou nějakých akcí/slev i cenou.
No, pokud nemáš fakt nachozeno, tak je to vcelku dost ambiciózní představa:-) ... i s hůlkama:-))) ... ale kdo ví, třeba v sobě objevíš skrytý trekový talent.
Na druhou stranu....uvidíš a vždycky nějak bude. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|