Učení cizím řečem

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Učení cizím řečem  Úvodní stránka -> Ostatní -> Učení cizím řečem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bombay

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sockou nejezdím, bud pěšky, nebo autem. Všude to mám do 10 minut
O cvičení mozku vím, i z toho důvodu chci na nějaký jazyk najet.

Na lyže nejezdím, ale jednou, dvakrát za rok je Itálie reálná. Týden dovča s děckama, víkend, nebo pár dnů v týdnu na otočku s manželkou taky reálné.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen se zeptám, to má být další jazyk po angličtině? protože, ač to zní smutně, krom angličtiny skoro nemá smysl se učit nic jiného. s angličtinou se domluvíš ve Španělsku, Itálii i na Borneu...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
jen se zeptám, to má být další jazyk po angličtině? protože, ač to zní smutně, krom angličtiny skoro nemá smysl se učit nic jiného. s angličtinou se domluvíš ve Španělsku, Itálii i na Borneu...

Skoro přemýšlím, že jsem udělal chybu se tu zeptat a že se dostáváme někam jinam od původního dotazu:)

Anglinu jsem měl asi 12 let ve škole, takže s ní nemám problém. A souhlasím, že je to univerzál. Další jazyk se chci učit "pro radost" a i proto jsem volil italštinu, i přes...viz první příspěvek v topicu.
Mablung

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Záleží na tom, co děláš. Pokud cestuješ rád jako já, má španělština velkou důležitost. Otevře se ti skoro celá centrální a jižní Amerika. Mohu tě ubezpečit, že tam angličtina stojí za houby a to často i v těch levnějších hostelech. Navíc, jedním pokecem s domorodcem se o dané zemi dozvíš více než za týden cestování.
A jak jsem psal, trénuješ tím mozek.
ygg

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Pro řadu oborů je němčina skoro užitečnější ... i když je fakt, že alespoň základní znalost Aj je dnes prostě standard. Ale když jde o kšeft, tak germáni anglicky mluvit umí, ale ... když něco chceš a potřebuješ ty od nich, a ne oni od tebe, tak máš a anglinou velmi často smůlu.

Bombay napsal:

Na lyže nejezdím, ale jednou, dvakrát za rok je Itálie reálná. Týden dovča s děckama, víkend, nebo pár dnů v týdnu na otočku s manželkou taky reálné.

Tak pokud se ti ten jazyk líbí, tak to prostě zkus .. uvidíš zda to k něčemu bude. Jde o prd, tak co.
Hulkie

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Hulkie napsal:

Skoro přemýšlím, že jsem udělal chybu se tu zeptat a že se dostáváme někam jinam od původního dotazu:)

Anglinu jsem měl asi 12 let ve škole, takže s ní nemám problém. A souhlasím, že je to univerzál. Další jazyk se chci učit "pro radost" a i proto jsem volil italštinu, i přes...viz první příspěvek v topicu.

to nebylo z původního dotazu jasné, takže se omlouvám.
Grimley

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bejvalka jela dělat "společnici" do Itálie... samozřejmě s nikým nepíchala a jen se bavila s hosty... a po půl roce ovládala italštinu pěkně... dokonce si přivezla i pěkný šperky a dokonce uměla i spoustu sprostých slov (je to blondýna, tak ji nedošlo, že si to dám to souvislostí :D), takže sice byla prachatá, ale přijela asi i pěkně obohacená o nějaký ty brebery :D

Z toho vyplývá, že buď pojedeš dělat společnici, nebo že italština není tak složitá :D
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Italština jo ... Mafie nabírá nové lidi?
AHOLA

PříspěvekZaslal: so únor 06, 2016 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Dufal som, ze nam poreferujes, ako bolo na tej masazi :)
2. Uplne ta chapem, mne sa taliancina tiez velmi paci. Raz, ked budem mat cas a budem aspon ako tak spokojny so svojou anglictinou a nemcinou (kedy to bude ?), tiez sa mozno dam na ucenie pre zabavu - taliancina, alebo rustina. Poznam ludi, co sa tak ucia svoj 4-5 jazyk.
3. Samostudium bytostne zavisi na silnej voli a motivacii. Plus ucenie v kolektive, alebo aspon dvojici prinasa aj urcitu zabavu, o ktoru tak prides. Ak by si do toho chcel ist a nacerpat aj nejaku inspiraciu, tato kniha ti moze pomoct, cita sa dobre, pisal ju v podstate taky mini-polyglot: http://www.martinus.sk/?uItem=40325
4. Nusuhlasim s Hulkiem, anglictina je sice najuniverzalnejsia, ale nie vsezahrnajuca. Mne nepomohla ani v Bruseli na stanici :) Mnoho pozicii si ziada aj druhy jazyk, talianske firmy vratane bank operuju aj u nas.
5. O pocestnosti pobytu Grimleyho bejvalky v Taliansku si myslim svoje
Bombay

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jen pro zajímavost, jak jsem pokročil:)

Staženy nějaké kurzy a knihy, slepě drilluju základní obraty. Místní jazykovka je schopna zařídit lektora italštiny, ale za 450Kč/45minut. Na dlouhodobé studování finanční sebevražda. Každopádně možná zkusím domluvit vstupní 3-4 lekce, at si s "odborníkem" překontroluju základy a návyky a pak si dát třeba nějakou placenou opakovačku co měsíc.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:

Staženy nějaké kurzy a knihy, slepě drilluju základní obraty. Místní jazykovka je schopna zařídit lektora italštiny, ale za 450Kč/45minut. Na dlouhodobé studování finanční sebevražda. Každopádně možná zkusím domluvit vstupní 3-4 lekce, at si s "odborníkem" překontroluju základy a návyky a pak si dát třeba nějakou placenou opakovačku co měsíc.

Já v Praze platím 350 Kč/90 min. Španělštinu.
Být tebou se vykašlu na agenturu a zkusím internet. Např.
http://www.naucim.cz/vyuka-italstina/-/okres-zlin/
Spazik

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2016 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim, podle mě se učit nějakej minoritní jazyk, který se používá v 1 zemi, kam jedou jednou za rok mi přijde dost slabá motivace. Možná tak naučit se pár frází, jak si objednat jídlo v restauraci a na prolomení ledů...

Samozřejmě je to velmi silný prolamovač ledů s domorodcem začít pár vět v místním jazyce, než hned vysypat angličtinu (byť ji třeba většina domorodců nějak ovládá). Zejména v silně nacionálních zemích jako je třeba Francie. Italové, Španělé nebo Němci sice tu angličtinu většinou tak nějak taky umí, ale umět pár vět po jejich je vždycky výhoda.

Ale učit se naplno cizí jazyk aniž bych ho nějak pravidelně využíval v práci, obchodě, volném čase apod. mi přijde dost málo motivační. Anglicky jsem se hodně naučil přes filmy, seriály a hry, takže touhle cestou bych šel i na jiný jazyk souběžně s nějakým základním kursem gramatiky.

Podle využitelnosti bych řekl pro ČR - angličtina > němčina > španělština > francouzština ...
Bombay

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2016 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Nevim, podle mě se učit nějakej minoritní jazyk, který se používá v 1 zemi, kam jedou jednou za rok mi přijde dost slabá motivace. Možná tak naučit se pár frází, jak si objednat jídlo v restauraci a na prolomení ledů...
...

Proč koupit motorku, když jezdíš jen v létě, furt jednou nohou na krchově, zmokneš na ní, nic v ní neuvezeš, není lepší auto?
Proč si koupit boty za 3000 Kč, když stejnou službu udělají boty za 1000 Kč?

Jak jsem psal výše, italština se mi roky líbí, s italama jsem vždy rychle navázal dobrý vztah, líbí se mi jejich mentalita...a teprve nyní mám čas a prostředky se na věci s tím spojené zaměřit
Bombay

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2016 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Bombay napsal:

Luxus, mám poblíž učitele čínštiny a japonštiny
Mablung

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2016 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Mablung napsal:
Bombay napsal:

Luxus, mám poblíž učitele čínštiny a japonštiny

Dej si sám inzerát. Dost možná se ti někdo ozve. Já nevím, v jaké díře bydlíš. Možná se ti ozve nějaká studentka vysoké školy, blondýna, 90-60-90, která studuje italštinu a na víkendy jezdí domů

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Učení cizím řečem Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: