úprava jedálničku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - úprava jedálničku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> úprava jedálničku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ik897

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2014 7:53 pm    Předmět: úprava jedálničku Odpovědět s citátem

Čaute, mohol by mi niekto napísať či takýto jedálniček dáva zmysel ?

6:50 - aminokyseliny 5g
7:10 - cca 100g bieleho jogurtu + cca 120g ovsených vločiek + dve lyžičky olivového oleja
11:00 - 150g kur. prs + 100g ryže
14:00 - 150g kur. prs + 100g ryže
17:00 - 150g kur. prs + 100g ryže
18:30 - 19:30 tréning, po tréningu cca 60g gaineru
20:30 - vajíčka na tvrdo + zelenina+ ol. olej
23:00 - tvaroh alebo nočný proťák

pomedzi to si dám ovocie
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tezzy196

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2014 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Me se to libi. Sice bych nemel zaludek na olivovej olej k snidani ale budiz. Akorat po treninku bych tam hodil nejake komplexni sacharidy.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2014 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

libi jo :D no snad neni moc takovych

kdyz pominu hnusny stereotyp a zadnou zeleninu, tak ti to hazi od oka okolo 200g bilkovin - takze bud vazis aspon 130kg nebo jedes na asteroidech - v opacnem pripade tvoje telo dostava zahul a dochazi az k toxicite proteinu
jachym

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2014 4:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

líbí, možná bych jen prohodil ty jídla 17 a 20:30, po tréninku bych si dal něco vydatnějšího než jen zeleninu s vajcem
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2014 5:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Žádná zelenina ani zdravé tuky ... ke každému jídlu nejlépe dát zeleninu. Podiv se na YT na video od Martina Mestra, objemový jídelníček ... pro dobrou inspiraci.
MikTek

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 1:37 pm    Předmět: Re: úprava jedálničku Odpovědět s citátem

ik897 napsal:

11:00 - 150g kur. prs + 100g ryže
14:00 - 150g kur. prs + 100g ryže
17:00 - 150g kur. prs + 100g ryže

Nejdřív bych asi napsal, jestli ti jde o obejm, dietu nebo co, jak vypadáš, kolik ti je, kolik vážíš....

No ale když to opomeneme a budeme radit na slepo...tak je podle mě zbytečné si dávat to kuřecí jen 3x po sobě, dal bych to už od rána a hezky 6x do večera

Na mě osobně nejvíc zabírá strava pestrá...a nejen na objem, ale celkově na psychiku a regen...možná je to z části placebo, ale koho to sere, když to roste a cítím se fajn
Endo

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechcem zakladať nový topic. Tak to hodím sem. :)
-Chcel by som počuť názory na môj aktual jedálniček :)
Raňajky: 3ks celé vajíčka 3ks celozrnný toast
Desiata: nejaké ovocie a jogurt (občas vynechávam, ak vstanem neskôr a nevychádza načasovanie)
Obed: Kuracie mäso/ Ryba/ Tofu/ Tuniak ... 100g ryže/ pohánka/ cestoviny + zelenina
--Tréning--
Olovrant : -Pár ks Racia s kuracou/morčacou šunkou; nejaká zelenina
- alebo Jogurt s proteinom a pár ks piškot
Večera: To isté čo obed, občas ako príloha 200-300g zemiakov + zelenina
Druhá večera: 250g tvaroh + trochu mlieka a hrsť orechov

Jedálniček je to do objemu. Sacharidov tam je možno menej ako by sa patrilo (cca 3 až 3,5g na kilo) ale keďže nemám problém ľahko pribrať na tuku, tak si to musím strážiť aj v objeme. Nedávno sa mi podarilo trochu vysekať a dostať sa na cca 10% tuku a asi 70kg pri výške 170cm. Asi dve mesiace som to udržiaval a teraz chcem nabrať v čo najlepšej kvalite ako to pôjde.

Čo nato poviete? Za prípadne pripomienky či rady ďakujem. Som otvorený každej reálnej zmene ktorá by to vylepšila. :) Dik
yura

PříspěvekZaslal: čt červen 19, 2014 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrej jídelníček..
Endo

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Dobrej jídelníček..

Diky moc.
Ešte by som doplnil, že nejaké tie 4 roky už cvičím. :) No jedálniček som začal riešiť až posledný rok. Predtým som na začiatku trochu bezhlavo zhodil z 82 na 70kg a taká tá zavalitejšia postava mi vtedy vyhovovala a dokonca mi pomohla získať nejaké medaily z powerliftingu. No potom ako sa mi objavili problémy s platničkami som sa rozhodol to viac skvalitniť už poriadnym jedálničkom. A skúšal som rôzne typi diét/ stravovania a hoci niektoré boli márne, aspoň som sa naučil niečo nové. :)) No a teraz mám rovnako 70kg ako pred troma rokmi no v oveľa lepšej kvalite. :)

Tak ak je tento jedálniček dobrý tak v ňom budem pokračovať a prípadne pridávať sachry podľa pocitu, resp. podľa toho ako to bude postupovať. :) Díík
bolgi

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podla mna fajn, akurat potreningove jedlo mas slabe. Si v objeme, tak zrejme aj ten trening tomu odpoveda narocnostou a preto by som na tvojom mieste po nom nedaval sunku s raciom, ale poriadne jedlo, asi najvacsie z celeho dna - vela masa a ryze/zemiakov/cestovin. A potom na olovrant si daj chleba so sunkou ak chces, ale po treningu sa natlac kvalitou.
Endo

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak prehodim Olovrant a Večeru? :)
yura

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Endo napsal:

Ta sunka s par raciema ti moc stejne neda. Muzes po treningu ty racia nechat. Jsou to dobry cukry po treningu, ale ta sunka je tam zbytecna i ta zelenina. Vlakninu po treningu nedavej. Tu sunku nebo sejra muzes dat na tu svacinu po snidani. Jinak po treningu bych tam dal aspoň pulku baleni racii a k tomu protein. Je to dobrutka si do proteinu namáčet ty racie. to je dobre potreningove jidlo a veceri muzes nechat takovou jakou tam mas..
Endo

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Endo napsal:

Ta sunka s par raciema ti moc stejne neda. Muzes po treningu ty racia nechat. Jsou to dobry cukry po treningu, ale ta sunka je tam zbytecna i ta zelenina. Vlakninu po treningu nedavej. Tu sunku nebo sejra muzes dat na tu svacinu po snidani. Jinak po treningu bych tam dal aspoň pulku baleni racii a k tomu protein. Je to dobrutka si do proteinu namáčet ty racie. to je dobre potreningove jidlo a veceri muzes nechat takovou jakou tam mas..

Tak to som asi zabudol napísať (sorry), po tréningu dávam hneď protein. Tie ďalšie jedlá, čo sú tu uvedené sú už v pohodlí domova.
- Dám si po tréningu proteín, k tomu niekoľko ks racia. A pak doma vymením olovrant a večeru. To by malo byť už OK ne? :))

btw, ešte by som doplnil že raz za niekoľko dni si dám na desiatu tie mini racia s jogurtovou polevou z kaufu (60g), aby som trochu upokojil psychiku. :) Može byť nie?
yura

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Endo napsal:
yura napsal:
Endo napsal:

Tak to som asi zabudol napísať (sorry), po tréningu dávam hneď protein. Tie ďalšie jedlá, čo sú tu uvedené sú už v pohodlí domova.
- Dám si po tréningu proteín, k tomu niekoľko ks racia. A pak doma vymením olovrant a večeru. To by malo byť už OK ne? :))
Jak jsem psal ta sunka je tam uplne zbytecna. Jestli ti proste chutna a chces ji jist, tak to problém není, ale jinak ti moc neda. Protein muzes bez problemu dat az v klidu doma s raciema a pak veceri. Jestli si doma z fitka třeba do pul hodiny tak to není vůbec zadnej problém. Nemusis IHNED po treningu tam něco ladovat abys neprisel o svaly. Vetsina lidi prave resi jen co po treningu, ale to ze mají během dne stravu na prd je jim jedno. Pritom ta strava je dulezita po celej den, kdy to telo dostava prubezne ziviny. Plno lidi i kulturistu nedava po treningu nic, az třeba po hodine se normalne naji a nic se nedeje.
Endo

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2014 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Super. Takže záverečné rozhodnutie bude, že si až doma po tréningu (to učite stihnem do pol hodiny) dám proteín a raciami. A na večeru normálne to čo na obed.

Tak dik za rady Yura

Rychle na stránku:

Přejdi na: