|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 1:25 pm Předmět: POPREHADZOVANÉ OPAKOVANIA A SÉRIE U TBT (TotalBodyTraining) |
|
|
Ahojte.
Dllllllllllho predlho som "jazdil" celé telo tak :
Pondelok : 3 série po 10-12 opakovaní
Streda : 2 série po 20-25 opakovaní
Piatok : 4 série po 5 opakovaní
...z každého cviku... na celé telo každý tréning.
Napadla mi ale ZMENA.
Týmto tréningom čo som robieval, som precvičil každú motoricku svalovú jendotku (sú vraj tri) každý tréning... V pondelok jeden typ svalových vláken, stredu druhý, a v piatok tretí typ svalových vláken...
ALE...
...CHCEM UROBIŤ TAKÝ MIX, že v jednom tréningu precvičím každé svalové vlákno, a to takým spôsobom...
Za tréning mám 11 cvikov na celé telo...
V pondelok na prvý cvik použijem schému sérií a opakovaní ako som mal doteraz v pondelok na každý cvik , ALE druhý cvik už zo schémy sérií a opakovaní zo stredy, tretí cvik z piatka, atď ....až po jedenáctvy cvik - na striedačku...
Mám za sebou pevne nasledujúce cviky..., začínam prsiami, končím bruchom, a taký mŕtvy ťah je vždy u mňa ôsmym cvikom (energie mám dosť, a nohy mám lepšie ako vršok - mám ten dojem)...
V pondelok by som teda začínal prvý cvik 3 sériami po 10-12 opakovaní, ale v stredu by som už ten istý prvý cvik začínal 2 sériami po 20-25 opakovaní, a v piatok ten istý cvik 4 sériami po 5 opakovaní...
a tak by sa to striedalo
PONDELOK :
cviky :
1. 3x 10-12 (tlaky na prsia)
2. 2x 20-25 (príťahy na chrbát)
3. 4x 5 (superséria nejaké tlaky na ramená + biceps)
4. 3x 10-12 (izolované prsia - rôzne varianty)
5. 2x 20-25 (izolované ramená - bočné, zadné...podľa toho kedy ako)
6. 4x 5 (jednokĺbkový naraz na prsia a chrbát - pullover, sťahovanie kladky vystretými rukami - rôzne modifikácie)
7. 3x 10-12 (drepy - rôzne druhy)
8. 2x 20-25 (mŕtvy ťah - rôzne druhy)
9. 4x 5 (rôzne modifikácie legpresu alebo zakopávania)
10. 3x 10-12 (lýtka - rôzne druhy cvikov)
11. 2x 20-25 (brucho - priame, šikmé...)
STREDA :
cviky :
1. 2x 20-25
2. 4x 5
3. 3x 10-12
.......................
PIATOK :
cviky :
1. 4x 5
2. 3x 10-12
3. 2x 20-25
....................
Podľa toho by v jednom tréningu na každú svalovú partiu boli využité všetky tri motorické svalové jednotky, ALE ZÁROVEŇ by jeden a ten istý cvik (napr. mŕtvy ťah) bol v každom tréningu počas týždňa precvičený v inom rozsahu sérií a opakovaní...
Priaznivci TBT ............ čo vy na to ???
Ja sa do toho idem dnes pustiť, a časom uvidím, ako to vplýva na regeneráciu a rast svalov, lebo regeneráciu mám dobrú, tak dúfam, že sa nezhorší, a že to bude nový stimul pre svaly, lebo mi chýbala taká "šoková zmena" už 3 roky...
Naposledy upravil RANDO dne út květen 08, 2012 1:57 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 08, 2012 1:57 pm Předmět: Re: POPREHADZOVANÉ OPAKOVANIA A SÉRIE U TBT (TotalBodyTraini |
|
|
nezlob se, ale je to silene
pokud se v tom vyznas, tak to treba i cvic, ale pro me je to komplikovane jak svina
osobne bych ti rekl, at si vyberes max pet cviku an trening (aby jsi pokryl vsechny partie) a u tech blbnul s poctama opakovani
neni nutne jezdit na kazdou partii tolik
treba kdyz pojedes mrtvy tah a kliky na bradlech, procvicis najednou nohy, zada, ramena, prsa a tricepsy najednou
chapes co tim chci rici?
v pondeli pojedes spodek napriklad 5x5, streda 3x10 a v patek 2x20
nerekl jsi co je tvym hlavnim cilem, ale objem to asi nebude
jeste mi rekni, jak dlouho ti takovy trening trva
ale typuju, ze za hodku to nestihnes _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:01 pm Předmět: |
|
|
Peter Ustinov : Trvá mi to okolo 80 minút.
3x týždenne po 80 minút nie je veľa....
A sorry, ale 3 TBT tréningy týždenne si vyžadujú viac než 5 cvikov...
Ja nie som vzpierač, ani trojbojár. A objemovku nejdem, tá príde sama - do svalov, nie do tukov.
Možno to niekomu príde komplikované, ale v skutočnosti to nie je...
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:07 pm Předmět: |
|
|
OTÁZKA : Poznáte niekoho, kto išiel taký typ tréningu (myslím aj detaily...) ako začnem od dnes ja ? Myslím, že nie...
Treba to skúsiť, môžem to skúsiť ako prvý tu na fóre ja...
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:17 pm Předmět: |
|
|
zaprvé - ramena to nevydrží
zadruhé - moc cviků
zatřetí - proti opakováním nic nemám, naopak... kombinování 1-6reps s 15+ opakování považuju za parádní věc k tomu, aby tréning bavil a co se týče spodku těla a zad, tak s tím mám objemově super výsledky - ale opakování u tvejch cviků jsou mimo
|
|
| nahoru |
|
 |
Jan_Marcell

|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:30 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Ahojte.
Dllllllllllho predlho som "jazdil" celé telo tak :
Pondelok : 3 série po 10-12 opakovaní
Streda : 2 série po 20-25 opakovaní
Piatok : 4 série po 5 opakovaní |
No jestliže jsi to jezdil takto, tak tomu co jsi vymyslel se vůbec nedivím.
pondělí zatěžuješ svaly vytrvalostně
středa to je asi nějaká supervytrvalost bo co
pátek zase objem
????????????????????????????
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: út květen 08, 2012 2:41 pm Předmět: |
|
|
Ty se musíš za každou cenu odlišovat. Proč vymýšlíš takové ptákoviny?
Co třeba cvičit základní cviky a měniť počty opakování a rychlost pohybu.
Úvážim-li tvou teorii stravování a uvedený trénink tak pochybuju o tom, že jsi někdy vůbec zaznamenal nějaký pokrok.
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 3:45 pm Předmět: |
|
|
guruhonza : snáď žartuješ. Moje ramená to hravo vydržia... veď tak cvičím už tri roky... až na to, že som mal doteraz v jednom tréningu rovnaký počet opakovaní a sérií na všetky cviky
Jan Marcell : Skús dávať tri krát týždenne celé telo, tri krát týždenne MT a drepy, a nemeň počty opakovaní a sérií... a potom pochopíš, prečo mávam vždy iný počet opakovaní...
Rostiswlaw : Zaznamenal som pokrok. 7.5. som tu mal uverejniť fotky, ale také dva týždne by som ešte rád počkal... Totiž poslednú dobu som mal v priemere 2,4 (dva celá štyrii) jedál denne.... Ale síce som neschudol, no nenabral som tak, ako som chcel. Fotky dám do dvoch týždňov. Do albumu.
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 3:49 pm Předmět: |
|
|
guruhonza : Píšeš, že veľa cvikov.... Cvičíš ty celé telo v jednom tréningu ? Stoj čo stoj chcem za tréning dať izolovaný cvik minimálne ja brucho a biceps (pomohlo mi to)... keby som mal mať napr. 7 cvikov, z toho dve by som mal izolované, a len 5 základných... NIE.
Ja si dám radšej ako doplnok pekne izolované cviky aj na biceps, delty, lýtka, brucho, a sem-tam aj zakopávanie. Zvyšok kombinované cviky, kde je vždy aj MT a drepy...
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út květen 08, 2012 3:52 pm Předmět: |
|
|
Rando radí elitnímu sportovci, který se chystá na Olympijské hry... To je snad ještě lepší, než když tady na fóru působil popshoit _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 3:55 pm Předmět: |
|
|
rady si dostal, ale pravdu máš pořád svou... tak co vlastně chceš?:D
|
|
| nahoru |
|
 |
RANDO
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2012 4:01 pm Předmět: |
|
|
guruhonza : Rady si mi dal, ale ja mám aj tak výsledky, ktoré uvidíte za 10-14 dní. Ja netvrdím, že ra (n)díš zle, akurát mne to nevyhovuje. Nechcem len 5-7 cvikov. Chcem mojich 11 cvikov (ktoré samozrejme obmieňam), v ktorých má každý svoje pevné miesto a zmysel, aby som nemal slabiny (úzky hrudný kôš z boku sa nepočíta, kosť ťažko zmením...).
CIZO : no a ? :-) Ja mu neradím, ja mu len oponujem, neoponoval by som, keby tu konečne zavítal niekto, kto môj tréning pochváli...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út květen 08, 2012 4:01 pm Předmět: |
|
|
Rando, ty si přesně ten typ člověka, co nechce radit nikdy a v ničem, všechno víš nejlíp sám a potřebuješ akorát slyšet "jo chlape, ten trénink je luxusní" nebo "jo chlape, to stravování co jedeš je nejlepší co může být!". Jenže ono to tak není a jestli nejsi schopnej akceptovat názory a rady ostatních, tak si zas můžeš zpátky odcupitat někam k fotkám Míši.
EDIT: Přesně o tom tučným níže mluvím. Chocholoušek no...
| RANDO napsal: | guruhonza : Rady si mi dal, ale ja mám aj tak výsledky, ktoré uvidíte za 10-14 dní. Ja netvrdím, že ra (n)díš zle, akurát mne to nevyhovuje. Nechcem len 5-7 cvikov. Chcem mojich 11 cvikov (ktoré samozrejme obmieňam), v ktorých má každý svoje pevné miesto a zmysel, aby som nemal slabiny (úzky hrudný kôš z boku sa nepočíta, kosť ťažko zmením...).
CIZO : no a ? :-) Ja mu neradím, ja mu len oponujem, neoponoval by som, keby tu konečne zavítal niekto, kto môj tréning pochváli... | _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne út květen 08, 2012 4:02 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út květen 08, 2012 4:02 pm Předmět: |
|
|
| RANDO napsal: | | Chcem mojich 11 cvikov (ktoré samozrejme obmieňam), v ktorých má každý svoje pevné miesto a zmysel, aby som nemal slabiny (úzky hrudný kôš z boku sa nepočíta, kosť ťažko zmením...). | až budeš cvičit déle, než pár měsíců (vím, že píšeš něco o letech, ale není to pravda), tak pochopíš, že takto to vůbec nefunguje. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|