Zaslal: út duben 16, 2019 5:37 pm Předmět: příprava
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká tepelná úprava je nejlepší pro zachování nejvíce potřebných látek v mražené zelenině. Mám na mysli jestli je nejlepší to uvařit normálně v hrnci, nebo to hodit na pánev a usmažit to na másle, nebo cokoliv jiného.
To záleží jakou, v některých potravinách se využitelnsot obsažených látek tepelnou úpravou snižuje, v některých zvyšuje.
Obecně zeleninu asi tepelně upravovat co nejšetrněji - tzn. krátce zpařit párou, ve vodě nebo krátce orestovat na pánvi. Pochopitelně pára je trochu šetrnější/zdravější než smažení...
Některá mražená zelenina už bývá i nějak předpřipravená (párou), takže stačí opravdu 2-3 min na pánvi nebo v hrnci.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru