silový trénink a regenerace CNS

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - silový trénink a regenerace CNS  Úvodní stránka -> Trénink -> silový trénink a regenerace CNS
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dio Cassius

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 2:13 pm    Předmět: silový trénink a regenerace CNS Odpovědět s citátem

Ahoj,

máte někdo nějaké zkušenosti a pozitivní výsledky s třítýdenním tréninkem s vysokou intenzitou ( 3RM až 1RM) u vícekloubních cviků ( bench, mrtvola, dřep, silové přemístění, pushpress, těžké tlakové cviky) a následným zařazením týdenního odpočinku sloužícího k regeneraci? Jde mi o to, že trénovat dlouho s těžkými vahami asi nejde ( bez AS) a CNS asi dostává pěkně na prdel.

Nevím, jestli je vhodné zařadit další těžký trénink, když jsem silově "na vrcholu" a mohl bych se potencionálně dál zlepšovat, ale cítím již trochu mírnou únavu nebo týden vynechat a pořádně se zregenerovat?...Na druhou stranu mi není zrovna příjemné ty tréninky ukončovat, když mi to docela jde a představa, že se týden se budu jen tak "flákat" taky není moc OK.

Vím, že něco podobného doporučoval CIZO v jednom ze svých článků, ale chtěl bych znát, jestli někdo nemá nějaké konkrétní zkušenosti v nárůstu síly v rámci např. 2 - 3 měsíců při tomto cyklování.

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Novic

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hloupej dotaz, pokud si dáš tejden pauzu, síla bude přinejmenším stejná, ne-li větší...
ikski

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po mesici pauzy vetsinou prvni trenink nasekas PRka.... Klidne si dej tejden off nic tim nezkazis
shooter

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi unavenej dal bych týden deload fázi a pak týden pauzu. Deload znamená více sval zatížit jet na 110% třeba GVT, hodit tu pauzu a pořádně se nadlábnout. To je osvědčenej recept.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Arantir

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

shooter napsal:
Pokud jsi unavenej dal bych týden deload fázi a pak týden pauzu. Deload znamená více sval zatížit jet na 110% třeba GVT, hodit tu pauzu a pořádně se nadlábnout. To je osvědčenej recept.

Co to radis? deload = ubrat,nie pridat! deload week je tyzden (kludne aj dva) kedy si maju svaly oddychnut,zregenerovat, nie tam sekat dalsiu vahu navyse
shooter

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arantir napsal:
shooter napsal:

Co to radis? deload = ubrat,nie pridat! deload week je tyzden (kludne aj dva) kedy si maju svaly oddychnut,zregenerovat, nie tam sekat dalsiu vahu navyse

jako já to myslel jako zařadit na týden GVT podle feimena jak píše...blbě jsem to napsal
Edit: pro upřesnění, jedeš ještě intenzivněji (na 110%) s menší váhou

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Luster

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 10:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nemuzu si pomoc, ale taky mi to pride uplne nevhodny (a to i po editu)
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: so březen 30, 2013 11:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deload je strategické zhoršenie, teda zaradenie ľahkých tréningov, tzv.na pol plynu
Inak takéto veci treba zaradzovať do tréningu pocitovo, telo si oň samo povie. Nemá zmysel trénovať naplno, ak som dlhodobejšie unavený. Niečo iné je lenivosť
Magumi

PříspěvekZaslal: ne březen 31, 2013 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě záleží na okolnostech - jak jsi trénovaný, jak regeneruješ, atd. Mě osobně víc vyhovují delší cykly, tak tříměsíční, týdenní přestávka mě vždycky vykolejí a pomalu se dostávám zpátky. Nejspíš to budeš muset zkusit a uvidíš.
seeya

PříspěvekZaslal: ne březen 31, 2013 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ked uz chces nejaku rutinu tak by som riesil nejaku osvedcenu. Napriklad wendler 531. Preriodizacia je tam vyriesena a je tam aj strategicke zhorsenie kazdy stvrty tyzden. Wendler k tomu pise ze deload nezaradovat resp. Odlozit jedine v pripade ze sa vezies na velmi uspesnej vlne osobakov a bola by skoda to nevyuzit. Inak vzdy zaradovat aj ked necitis unavu. Poculi sme slovo wendlerovo. Amen
Dio Cassius

PříspěvekZaslal: ne březen 31, 2013 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Odlozit jedine v pripade ze sa vezies na velmi uspesnej vlne osobakov a bola by skoda to nevyuzit. Inak vzdy zaradovat aj ked necitis unavu

Díky za smysluplnou odpověď., tohle mě zaujalo

O Wendlerově principu 5/3/1 jsem už něco četl na t nation. Z těch různých rutin se mi zamlouvá asi nejvíc, budu si to ale muset pravděpodobně trochu poupravit

Rychle na stránku:

Přejdi na: