|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Casper21
|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 1:38 pm Předmět: Po nemoci navrat k posilovani |
|
|
Zdar chlapi! Cca pred 5 mesici mi zjistili Crohna, tedy zanet tlusteho streva. Nastesti nemam tu nejhorsi variantu, tudiz jsem nemusel podstupovat operaci. Dostal jsem leky a zatim se to lepsi a tak po konzultaci s doktorem chci opet zacit posilovat. Pres tohle obdobi jsem bohuzel shodil tech 8kg co jsem asi za pul roku nabral. Ale nevzdavam to a chtel bych se do toho opet oprit. Chtel bych se vas, tedy zkusenejsich zeptat o par rad jak zacit zase s treninkem, abych se neprepalil. Dnes chci jit do posilky po 5 mesicich a od pondelka chci zacit zase trikrat tydne PO, ST, PA. Poradil by mi nekdo nejaky lehci rozjizdeci trenink a pak i nejaky, podle ktereho bych se mohl udrzovat v dobre kondici a postupne pridavat vahy? Doktor rikal, ze se zase nesmim extremne pretahovat, takze nevim, zda bych mohl jet mrtvy tah a klasicke drepy. Co se tyce stravy, tak mi zatim problemy nedela nic, krome nektereho ovoce, ktere musim jist beze slupky. Uvitam radu jak na jidelnicek tak i na trenink. Vsem moc diky!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jake.daniels
|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 2:54 pm Předmět: |
|
|
Ahoj :)
Ja mam Crohna uz od roku 2007 a tiez mam dost lahku formu. Beriem iba Pentasu (mesalazin) a uz vyse roka imunosupresiva, avsak zhorsenu imunitu nejak nepozorujem. Ludia okolo mna maju anginu, ja si ficim tvrdy bear routine a som uplne v pohode :D
Ale to som troska odbehol.
Paci sa mi, ze sa nezvdavas, treba bojovat dalej, push it to the end...zobrat si svoje stratene kilogramy naspat ;)
Ono posilovanie ako take nema na chorobu vplyv (skor celkove zatazenie organizmu, kludne to moze byt vela akehokolvek sportu) Jedine ak by si mal aktivny zapal v crevach, tak brusaky mozu obcas boliet, ja som to mal len na zaciatku, posledne 4 roky vobec. Cvicil som od 2009 dva roky, potom som prestal a teraz som zacal znova. Davam mrtve tahy, drepy atd bez problemov, takze toho by som sa nebal, kazdopadne postupuj pomaly, opatrne. Kludne tieto "tazke" cviky rob, len si nakladaj mensie vahy a snaz sa dostat do fazy kedy si povies "hmm citim sa dobre, citim sa byt silny" a prikladaj kludne. Telo ti samo povie kedy je toho nanho moc.
Co sa tyka stravy - supky z ovocia ti vylozene robia zle, alebo len "teoreticky" by si nemal?
lebo toho, co by sme nemali jest je dost, mne konkretne vsak problemy robi len kapusta a strukoviny (zelí a luštěniny). Inak jem vsetko a vela :D
Moj jedalnicek vyzera asi takto:
(1) Ovsene vlocky s mliekom a protakom.
(2) Bebe dobre rano, piskoty, biely jogurt...
(3) Obed - klasika (maso + ryza / cestoviny / zemiaky)
(4) Pecivo, sunka, syr, zelenina
(5) Ryza na sladko (mlieko, rozne orechy, hrozienka...)
(6) Cestoviny s tuniakom alebo s cottage cheese
(7) Tvaroh s mliekom alebo protak.
Ak nemas intoleranciu na laktozu (vela ludi trpiacich Crohnom ju ma) tak by s takymto jedalnickom nemal byt problem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Casper21
|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 3:21 pm Předmět: |
|
|
Ok zkusim teda pomalu postupne vsechny cviky. Obcas jsem se setkal v posilce s tim, ze par lidi se na me divalo nejak divne a jakoby se posmivali. Ale z toho si nic nedelam, kazdy prece nejak zacinal:) K te strave, doktor mi rikal, ze mi ty slupky budou delat zle a od te doby sem si treba jablko jen oloupal, tak nevim jestli to je dobry zkouset a drazdit to. Obcas co sem mel klid me poboliva v oblasti bricha. Rikal, ze je to asi reakce leku na zaludek, beru pentasu a budenofalk, tak mi pridal jeste od bolesti zaludku, ze to na me asi bude silny. Po kapuste a tusim cocce me bricho dost bolelo a nedelalo mi to dobre. Ale jinak s nicim jinym sem problem zatim nevypozoroval. On rikal, ze mam zkouset jist vsechno a poznam co mi dela zle a co ne. Ze na kazdeho to pusobi jinak. Kdyz jsem zacinal posilovat byla moje vaha na 64kg pak jsem mel 68 a posledni stadium 78. Jenze pak to spadlo na 65 a pri posledni kontrole 68 tak snad to pujde zase nahoru:) Od te doby mi tu zustal gainer, ktery jsem braval vzdy po cviceni a vecer s tvarohem. Mam si jeste prikoupit i proteinak? Predtim jsem braval i BCAA, kreatin, ale do kreatinu uz se mi moc poustet nechce, jestli by to nenadelalo nejakou paseku. Popripade jeste si mam poridit nejake vitaminy? Diky moc za vselijakou radu, moc si toho cenim
|
|
| nahoru |
|
 |
jake.daniels
|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 3:37 pm Předmět: |
|
|
Co sa tyka cvicenia - kasli na ostatnych, cvicis pre seba ;)
Strava: Mas celkom dobreho lekara asi, pretoze mne moj prvy gastroenterolog povedal, ze nesmiem nic sladke, pikantne, takmer ziadne ovocie a zeleninu, nic mastne, iba maso ryzu zemiaky  Bolo mi to hned divne, tak som zmenil po polroku doktora a ten je fajn.
Tiez ma prvy polrok az rok bolievalo brucho, ale to su musi telo zvyknut na lieky. Odvtedy ani raz (iba ak som to prehnal s alkoholom  )
Proste tato choroba je dost individualna. Poznam cloveka s Crohnom, ktory uplne v pohode znasa kapustu a zasa vobec neznesie kukuricu :) Treba si postupne skusat, co mozes a co nie. Ono sa to totiz meni aj casom. Bolo obdobie, kedy mi sosovica nerobila problemy, potom zasa zacala a odvtedy som ju ani neskusal. Nechyba mi.
Suplementy: Nevidim dovod, preco by ti nieco z toho malo robil problem. Srvatkovy protein je velmi lahko stravitelny. BCAA takisto. Kreatin neviem, nikdy som neskusal, nie som moc velky fanusik kreatinu. Vseobecne ale plati, ze by si mal jest viac, kedze tvoje tenke crevo ma useky, na ktorych travi pomalsie a horsie. Teda vstrebatelnost potravy sa znizuje a ak chces nabrat, mal by si pridat na strave. Samozrejme pomaly, postupne ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Casper21
|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 3:42 pm Předmět: |
|
|
No ja sem mel snad prvnich 14 dni dietu pred tema vysetreni zaludku a streva. To byla moje smrt, nesmet nic z ovoce zeleniny, den stare pecivo apodobne. Nastesti zatim mi vetsina veci problem nedela. A jeste mi rikal, ze nesmim treba mandarinku a pomeranc, ze jenom vykrajet nebo vycucat stavu to same s hrozny. Tomas taky tak? nebo v pohode. A s alkoholem je to u teto nemoci jak? Ja si pivko dam jen obcas a tvrdy max na narozky a na silvestra, coz je dvakrat do roka, ale asi by se to moc nemelo ze? Se stravou jsem si vedom, chce to pomalu najet zase na jidelnicek, ale bude to tezky, hlavne financne  . Ale dam do toho maximum a uvidime casem, v jake to bude fazi:) Du se pomalu chystat a vzhuru na prvni trenink po 5 mesisich
|
|
| nahoru |
|
 |
jake.daniels
|
Zaslal: čt listopad 29, 2012 4:00 pm Předmět: |
|
|
Ja jem akekolvek ovocie uplne bez problemov. Samozrejme na zaciatku som sa tiez bal. Ono ide o to, ze by si nemal akukolvek stravu, ktora obsahuje vlakninu. Pretoze vlaknina je tak zlozity sacharid, ze ludske telo ho nedokaze stravit a vlastne prejde traviacim traktom natravena iba z casti. Tym vlastne drazdi stenu creva. Zatial co na zdravych ludi to posobi precistujuco, ak mas aktivny zapal, moze to boliet. Ako som vsak povedal. Mne vlaknina problem nerobi. Iba kapusta a strukoviny. Inak jem vsetko :D
Alkoholu moc neholdujem, boli ma z neho brucho (ale to skor zaludok, nez creva, takze to nebude chorobou, aj ked to moze mat isty vplyv). Pivo a vinko pijem bezne, tvrde tak raz za dva mesiace...
|
|
| nahoru |
|
 |
Casper21
|
Zaslal: po prosinec 03, 2012 9:12 pm Předmět: |
|
|
Tak dneska po 5 mesicich prsa,biceps. Dal jsem si bench, tlaky a pec dec. Vsecko opakovani 10,8,6,4 a mensi vahy, ale bench hruza. Predtim sem nejvice zveda l20 na kazde strane a ted sem tak tak daval 12,5, ale urcite se do toho dostanu. Navic ted nemam moc pevnou stravu, kazdej den bolesti zaludku, pry proto, ze jsou leky silny. Bohuzel ty leky co mam na bolest zaludku nezabiraji, tak nevim. Jinak u cviceni jsem se dost trepal, chce to maltodrexin nebo gluk. cukr? Maltu mam doma, tak jak dystak casto to brat?
|
|
| nahoru |
|
 |
Casper21
|
Zaslal: pá leden 25, 2013 11:08 am Předmět: |
|
|
Tak jsem tady zpatky. Povedlo se mi jit dvakrat do posilky a stav se zhorsil. Zatim premyslim nad tim, ze kdyby to konecne bylo chvili dobre, tak bych treba za mesic dva sel zase do posilky. Chci se zeptat jestli je lepsi to telo treba prvni mesic jen tak doma nejakymi cviky rozcvicit, aby si aspon trochu zvyklo? Nebo je to uplne jedno a zacit takhle rovnou v posilce. Popripade bych uvital cviky a pocet serii, jak pridavat abych si postupne zvykal a nejak to neprepalil. Diky:)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|