pomoc s úpravou jedálnička

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pomoc s úpravou jedálnička  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> pomoc s úpravou jedálnička
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jarusik29

PříspěvekZaslal: so září 13, 2014 10:01 am    Předmět: pomoc s úpravou jedálnička Odpovědět s citátem

Ahojte, dúfam, že som založila novú tému na správnom mieste a ak nie tak sa ospravedlňujem, pretože som tu nová.... najprv by som Vám chcela povedať niečo o sebe :) Som dievča, mám 18 rokov, výška: 165 cm, hmotnosť: 59kg ... Som študentka a chcela by som schudnúť na 55 kg samozrejme váha až tak nie je podstatná keďže neviem koľko % tuku v sebe mám :) ale v podstate potrebovala by som ho odstrániť z brucha, bokov a stehien ale zároveň nabrať trocha svalov ...

Takže trocha vám rozoberiem svoj tréning.... Najprv som sa venovala rekreačne cyklistike, no v decembri som dostala stacionárny bike, na ktorom som začala makať a dostala som sa na tých 60 minút ... potom vo februári som pridala trocha aj posilňovania. Keďže máme doma menšiu posilku tak som začala cvičiť trocha fullbody , ale moje stravovanie bolo nezdravé, tak som ho v máji zmenila na zdravšie a s tým som aj zamenila full body na split 2+1, s ktorým mi pomohol môj otec ... cvičila som ho štyri mesiace a už ma aj nudil tak som ho zmenila na split 3+1 ... takže teraz cvičím asi nejak takto :
1. deň - 20 minút cardio , prsia, triceps, brucho (60minút), 40 minút cardio
2. deň - 20 min. cardio, chrbát, biceps, brucho, 40 min. cardio
3. deň - 20 min. cardio, nohy, ramená, brucho
4. deň voľno
a potom opakujem..

no a teraz sa dostávam k podstatnej časti a tou je strava. Môj jedálniček vyzerá asi takto
Raňajky 6:30 - 50 g ovsené vločky s jablkom alebo banánom , polkou bieleho jogurtu a 1 pl arašidového masla // tri knackebroty s trochou arašidového masla , biely jogurt a trocha ovsených vločiek plus 1 ks ovocia
1. desiata 9:30 - celozrná žemľa s horčicou a šunkou
2. desiata 12:15 - celozrná žemľa s horčicou a šunkou
Obed - 14:40 - to čo je doma navarené /polievka + ryža a mäso , halušky, cestoviny s tvarohom a pod.)
pred tréningom káva 15:30
16:30 - 18:30 tréning
19: 30 hodinu po tréningu polka cottage cheese ( asi 100g) zo zeleninou a ak som ešte hladná tak si urobím praženicu z dvoch vajec samozrejme na olivovom oleji (1 čl)
21:30 pred spaním si dávam polku jemného odtučneného tvarohu (125g) so sladidlom a k tomu 3dcl mlieka

Takže tak to nejako vyzerá môj jedálniček, preto by som chcela vedieť Váš názor na takúto stravu, či mám niečo obmedziť poprípade niečo pridať :) budem veľmi rada za každú odpoveď :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
arkan

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2014 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink je dobrej, ale zbytečně kombinuješ dohromady aerobku a silovku , kardio stačí 15 minut po tréninku na uvolnění a odplavení katabolitů (zbytkový laktát využije srdce jako palivo- coriho cyklus)

Jídelák co do kvality vypadá celkem dobře ,ale denní energetický příjem musí být menší ne výdej.

Takže bych přidal 3x aerobku týdně jako samostanej trénink+3x silový trénink ,tím navýšíš výdej a uber něco na kcal ve stravě.

Naposledy upravil arkan dne so září 20, 2014 6:52 am, celkově upraveno 1 krát
Jarusik29

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2014 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže by som mala napr. zmenšiť porcie alebo niečo vyradiť?
arkan

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2014 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarusik29 napsal:

Tak většinou se počítá při hubnutí takový přibližný nástřel v gramech na kg osobní váhy
bílkoviny asi 2g/kg ,sacharidy, sacharidy 3g /kg a tuky 0,5g /kg,chce to sočítat kolik ti to vychází kcal /den .
Je to ale všechno individuální , hlavně bys ses neměla dostat kaloricky pod hodnotu bazálního metabolismu.
Složení stravy mi přijde ok ,tak zkus zmenšit porce, celé jídlo nevyřazuj.
Jarusik29

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže som si vypočítala svoj bazálny metabolizmus a mám ho okolo 1477 takže v podstate by som ho mala zmenšiť ak chcem mať 55 kg na 1401 :) aj som si spočítala kalorie, koľko príjmem denne a musím povedať že to bolo 1500 nuž zmenším porcie tak som zvedavá, len mám jeden problém a to v tom že ja som do hodiny zas hladná ... no nič telo si musí zvyknúť :) ďakujem za odpoveď
RoPaK

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

arkan napsal:
Jarusik29 napsal:

Tak většinou se počítá při hubnutí takový přibližný nástřel v gramech na kg osobní váhy
bílkoviny asi 2g/kg ,sacharidy, sacharidy 3g /kg a tuky 0,5g /kg,chce to sočítat kolik ti to vychází kcal /den .
Je to ale všechno individuální , hlavně bys ses neměla dostat kaloricky pod hodnotu bazálního metabolismu.

přečti si ještě jednou co napsal Arkan!!!
arkan

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RoPaK napsal:
arkan napsal:
Jarusik29 napsal:

přečti si ještě jednou co napsal Arkan!!!

Ona to špatně napsala nejedná se o bazální metabolismus Hodnota BMRp

Hodnota BMRp je Vaše optimální denní spotřeba energie (BMR) zvýšená o přibližný výdej energie na základě odhadnuté pohybové aktivity.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so září 20, 2014 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyhle "optimální spotřeby denní energie" jsou tak nepřesný a přibližný, že nemá smysl to řešit.
arkan

PříspěvekZaslal: ne září 21, 2014 6:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Tyhle "optimální spotřeby denní energie" jsou tak nepřesný a přibližný, že nemá smysl to řešit.

Tak z nějakých hodnot musí vycházet, alespon' zpočátku.
Pokud jsou to ,ale hodnoty spočítané pod BM tak do toho bych nešel.

Rychle na stránku:

Přejdi na: