|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
tatarák |
nemohu bez něho žít |
|
11% |
[ 4 ] |
příležitostně si ho dám |
|
45% |
[ 16 ] |
nemůžu ani cítit |
|
20% |
[ 7 ] |
co to je |
|
22% |
[ 8 ] |
|
Celkem hlasů : 35 |
|
Autor |
Zpráva |
Douglas
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 5:25 am Předmět: Tataráček |
|
|
Tak, první uživatelský záznam do nové databáze bude o tatarském bifteku. Je mi jasné, že mnozí syrovým masem pohrdají, ale těch je mi, v tomto případě, upřímě líto.
Můj recept:
hov. zadní (ze svíčkové mi to přijde škoda), sůl, pepř, vorch. omáčka, jemný kečup, trocha plnotučné hořčice, česnek. cibule, žloutek.
Maso nakutruju na velejemno, smíchám přiměřeně s ingrediencemi a podávám s na domácím sádle osmaženýma topinkama, ultra česnekovanýma.
Je mi jasné, že k dokonalosti tomu dost chybí, kdysi jsem u známého jedl ze svíčkové, naškrábané atd., tak to byla jiná liga a ten pacholek nechtěl říct, jak to dělá. Tak jestli máte nějaké vlastní typy, tak se klidně vyjádřete. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
faye
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 12:29 pm Předmět: |
|
|
Pekny tema btw.
Tatarak je special treat. Moc uz ho nedelam (kvuli zdejsimu masu), ale jak prijedu dom, tak je stopro i s topinkama na domacim menu (dieta, nedieta).
Tatka ho do nedavna mlel na trikrat. Ted uz to hazi do nejakyho stroje. Jo a pridava zavarovanou okurku, coz tomu doda supr smrnc.
PS: Nejjemnejsi restauracni tatarak jsem zatim jedla v Praze u Zlatyho Tygra.
Naposledy upravil faye dne ne leden 14, 2007 2:39 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 1:20 pm Předmět: |
|
|
no tatarský biftek to je delikatesa, spousta lidí jím zavrhuje ale ze svých zkušeností vím že i spousta z techto lidí nakonec svůj názor po ochutnání změní. u mě v restauraci si dokonce někteří gurmáni do tataráku dávají např. whisky, nebo růžné jiné destiláty. Co se týče masa nejlepší je podle mě svíca ale čtyři stovky za kilo je celkem pálka. Já to dělám z roštěné (cca 170kč za kilo) , z vrchu roštěnky odtraním tuk, potom ji nakrájím a naložím do oleje na den. Díky tomu oleji nikdy nepozná jestli to je roštená nebo svíčková. najemno umelo na několikrát na nejjemnější šajbě no a pak pokračuji jak je napsáno výše. K tataráku miluji hodně cibule a nekonec si davám nějakýho pořádnýho panáka na vypálení červa _________________ Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
|
|
nahoru |
|
|
Douglas
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 7:14 pm Předmět: |
|
|
No to maso do oleje, je dobrý nápad (a ten panák taky)! To zkřehne i to zadní.
Faye ty se v Anglii bojíš hovězího, nebo jsem to špatně pochopil? _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
faye
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 8:51 pm Předmět: |
|
|
Douglas napsal: | Faye ty se v Anglii bojíš hovězího, nebo jsem to špatně pochopil? |
No strach z toho zrovna nemam, ale chut a cich mi slouzej az moc dobre na to abych jim dala takto zabrat.
Jehneci, hovezi, veprovy ani omylem. Je to fakt hnus.
Nebyt daru more a obcas kureciho, tak je ze me vegous jak fiiik.
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 8:56 pm Předmět: |
|
|
jo zkřehne, ještě vam prozradim takovej figl, jestli znáte tzn rychlo sůl. ta obsahuje látky co maso zkřehčí, to se dá použít na spousu druhů mas, třeba i na tuhý vepřový. Akorát se to na noc naloží do soli a je to celkem dost potom poznat...co se týče syrovýho masa to mám rád snad všechno teda krom drůbeže z drubežích žaludku jsem dostal kdysi takovou sracku že jsem se nemohl od wc dyl jak na hodinu týden vzdálit...BEST JSOU HOVEZI STEAKY, TUŇÁKOVÝ, lososa tak toho bych tepelne upravenýho už ani nesnědl! když je dobře naloženej tak je to užasnej zážitek...ústřice ale vedou _________________ Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
|
|
nahoru |
|
|
Douglas
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 9:14 pm Předmět: |
|
|
To Cooker: Takový tady má psát do kuchařky! To je samý tvaroh s grankem a kuř. prsa v mikrovlnce...
Já jsem kdysi od kamaráda dostal směs soli a papainu, stačila půlhodinka a taky to bylo znát. Ještě se hodně doporučuje namáčet maso v mlíku, tak na den, jednak to zkřehne a taky to dost zbaví zápachu (to by mohlo být řešení i pro Faye - ta "kvalita" masa v Anglii mš dost překvapila). _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 9:26 pm Předmět: |
|
|
douglas: heh dík tak někdo dělá to jiný zase ono, já jsem kuchař tekže to mám z oboru jasně papin, to je ono. je to prá látka která se do tela po smrti vylučuje aby zpusobila rozklad masa když si koupíš třeba maso na kterým je napsáno-zkřehčené tak je to s papinem, většínou je to hnus fialovej ryby se máčej v mlíku kvůli tomu zminovynýmu zápachu ale zase počítej s tím že všchny minerály a stopový prvky jdou do toho mlíka no kuřecí prsa v mikrošce - dobrej mazec _________________ Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
|
|
nahoru |
|
|
faye
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 9:28 pm Předmět: |
|
|
No je pravda ze mliko zbavuje toho nejhorsiho zapachu, ale ne toho ostatniho.
Nekdy kdyz to v kramu vidim, tak ani nemam chut a hledat nekde neco lepsiho se mi zrovna dvakrat nechce.
Uz jsem si to odvykla jist a vubec mi cerveny maso nechybi, vis.
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 9:32 pm Předmět: |
|
|
faye: a ty nejsi vezdejší nebo jak? _________________ Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
|
|
nahoru |
|
|
faye
Anonymní
|
|
nahoru |
|
|
Douglas
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 9:48 pm Předmět: |
|
|
Sakra neděs mě, mám pocit, že jsem četl, že je to z listů papaye. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
nahoru |
|
|
cooker
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 10:12 pm Předmět: |
|
|
faye: odkud si? zaslechl jsem cosi o anglii?
douglas: no asi máš pravdu, to o čem jsem mluvil bude asi jiná látka se stejným účinkem ale neboj není to nic jedovatýho _________________ Jak nezvedáš dvě sta na bench, nejsi chlap.
|
|
nahoru |
|
|
cha cha
|
Zaslal: ne leden 14, 2007 10:13 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
faye
Anonymní
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|