Ahoj všem
Je to poprvé co píšu na nějáké fórum o rady a tak.
Je mi 21 let a bude to asi 4-5 let, co jsem začal chodit do posilky. První 2 -3 roky cvičení (split tréninky 3-4x týdně) jsem pozoroval obrovské zlepšení a z nějákých 75 kg jsem se dostal az na 95 kg. Pak jsem cca půl roku až rok roku cvičil nepravidelně, ale pak jsem se vrátil zpět k pravidelnému cvičení, kde jsem usoudil, že chci trošku rýsovat. V létě 2010 jsem teda držel sacharydové
vlny 4 týdny a zhubnul solidních 7 kg na cca 86. Na to jsem začal tancoval a od roku 2011 jsem cvičil a tancoval zároveň, kde jsem spíše dával přednost tancování a s posilováním jsem na cca 3/4 roku skončil.
Nyní už se tancování nevěnuji a posilování mě opět velice chytlo a chci to tentokrát opravdu dotáhnout daleko a vypracovat si postavu, jakou jsem si vždy snil i když vím, že to bude hodně práce. Nechci mít postavu jako kulturista, ale líbilo by se mi mít cca 80-85 kg svalnatou a vyrýsovanou postavu.
Je to asi měsíc a půl co zase cvičím 3x týdně pravidelně v posilovně na černém mostě pondělí ,čtvrtek, sobota (split tréninky) a začal jsem také po každém tréninku pravidelně běhat 20-30 minut (před tím jsem kardio skoro nikdy nezařazoval)
Současná moje váha je 92 kg a výška 181 cm. Plánuju sacharydové
vlny od příštího ponděli (4 tydny) Snažím se jíst zase pravidelně a a co zdravě (poslední rok byl pravý opak, kfc, mcdonald a same prejidani), váhu si udržuji i když po tom nově zařazeném kardiu jsem šel asi kilo dolu, což jsem rád.
Také plánuju se sacharydovými vlnamy koupit WPC
protein 80 s kterým jsem měl dobré zkušenosti
-mějte na vědomí, že jsem si vždy trénínk sestavoval sám a možná nebude nejlepší : ( (
takže můj současný trénink vypadá nyní takto:
(většinou každou partii/cvik/sérii jedu do vyčerpání - obvykle jeden cvik = 4 serie 8 -12x opakování)
pondělí: záda, triceps, břicho, kardio - - záda: shyby, stahovaní kladky a cviky s čínkami, někdy mrtvý tah
- triceps cviky jsou klasika s čínkami a pak také stahování kladky a s vlatní vahou (nikdy jsem bohužel neznal přesné názvy cviků

)
- břicho jedu do vyčerpání většinou, dokud můžu
čtvrtek: prsa, biceps, břicho, kardio - prsa: nejradši cvičím s čínkami (tlaky, motýlka,atd), benchpress a pak stroje, kladky (moje max co dávam ted je:
jednoručky 40kg 2 serie po 8 bez dopomoci a bench jsem dával s dopomocí dříve 100kg 6-8)
- biceps:• bicepsové zdvihy s jednoručkami vestoje,střídavé bicepsové zdvihy s jednoručkami vestoje,jednadvacítka“ s EZ činkou
- břicho zase to samé
Sobota: Nohy + lítka, ramena (vím, že je špatné cvičit je s další velkou svalovou partií) + někdy triceps, biceps (někdy svalové partie zařadím jiné dny než jsem uvedl)
-Nohy: dřepy + stroje
-ramena + trapézy: čínky, tlaky, pak zvedaní čínek (zase nevím jak se jmenuje) a někdy zařadím stroje
- břícho zase
Takhle vypadá můj aktuální trénink. Rád bych kdybyste mi pomohli se sestavením nějákého nového, lepšího. Budu rád za každou radu. Do posilky chodím už celkem dlouho, tak snad to se mnou nebude tak těžké.
Hodlám se posilovně věnovat pořádně, chci nasadit trénink a vše možné k co nejlepším možným výsledkům !! :)
Pro ilustraci tady vkládám svoje aktuálni fotky (hezky jsem příbral za ten rok) + rok staré a prosím o objektivní kritiku a rady všeho druhu !!!!
ROK A PŮL STARÉ FOTO
AKTUÁLNÍ FOTO (v den bez tréninku)
Děkuju předem všem za rady.