redukované série-účinný tréning?

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - redukované série-účinný tréning?  Úvodní stránka -> Trénink -> redukované série-účinný tréning?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

používam v tréningu aspoň niekedy redukované série?
áno, pravidelne
10%
 10%  [ 4 ]
občas
50%
 50%  [ 19 ]
nikdy
39%
 39%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 38

Autor Zpráva
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:03 pm    Předmět: redukované série-účinný tréning? Odpovědět s citátem

niečo na premýšľanie:
často si hlavne začiatočníci kladú otázku:aký je účinný spôsob tréningu, prinášajúci rýchle výsledky?
mnoho odborníkov sa zhoduje, že sú to redukované, uberané, zhadzované série
metóda je založená na intervalových sériach s redukovaní záťažou, ideálne trojnásobné zníženie váhy,ale aj štvor, doporučené množstvo 10%, ale vyhovuje aj 20%

číslo závisí od sily,vytrvalosti, energie a tiež od počtu plánovaných opakovaní
metódu používal napr.prvý viťaz Mr.Plympia Larry Scott pri tréningu deltových svalov s jednoručkami,začínal s najťažšou váhou 6 opak., postupne zhadzoval s počtom opak.6 x, až do 36 opak.
pauzy ideálne medzi odložením a uchopením činiek 5 sekúnd
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DrLift

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:12 pm    Předmět: Re: redukované série-účinný tréning? Odpovědět s citátem

V hlasovani mi chybi moznost nikdy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:16 pm    Předmět: Re: redukované série-účinný tréning? Odpovědět s citátem

DrLift napsal:

bola, jasné, neviem prečo sa mi neznázornila

ja sama som mala aj tento typ tréningu písaný, robil mi ho človek, ktorého si cením pre vedomosti z kulturistiky, cvičila som necelé 2 mesiace, výsledok bola vačšia sila
neobraňujem, preto tá otázka v nadpise
ygg

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:16 pm    Předmět: Re: redukované série-účinný tréning? Odpovědět s citátem

DrLift napsal:

Jak to tak čtu, tak nebudeme sami, komu tato možnost chybí
BigOne

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

? takova hromada čísel a procent pro začátečníka? 5 vteřin? proč zrovna 5? a ne 6 nebo 10?
jmenuj mi ty odborníky, pls.

začátečníkům bych spíš doporučil striktní techniku, vysokou intezitu treninku a adekvátní objem tréninkové jednotky, hehe schválně jestli nějakej začátečník ví co znamenej ty termíny, pochybuju... pak stravu regeneraci atd.

sorry že pičuju ale nějak mě nebaví pasivně sledovat jak tohle forum upadá... pravda tohle je aspoň příspěvek který ma hlavu a patu a nějakou myšlenku, jinak 90 procent tady jsou takovy hovadiny že kolikrát ani nevim co na to napsat.
YUD

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BigOne napsal:
? takova hromada čísel a procent pro začátečníka? 5 vteřin? proč zrovna 5? a ne 6 nebo 10?
jmenuj mi ty odborníky, pls.

začátečníkům bych spíš doporučil striktní techniku, vysokou intezitu treninku a adekvátní objem tréninkové jednotky, hehe schválně jestli nějakej začátečník ví co znamenej ty termíny, pochybuju... pak stravu regeneraci atd.

sorry že pičuju ale nějak mě nebaví pasivně sledovat jak tohle forum upadá... pravda tohle je aspoň příspěvek který ma hlavu a patu a nějakou myšlenku, jinak 90 procent tady jsou takovy hovadiny že kolikrát ani nevim co na to napsat.

tak nepiš nic, když se ti to nelíbí, snadná pomoc.
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nič náročné v tom nie je, zober si klasický príklad bench s počiatočnou váhou 90kg, ak zhadzuješ 10%, ďalšie série budú s 80kg,70kg,60kg
ak 20% 90kg,70kg,50kg,30kg
tých 5 sekúnd bude možno pri jednoručkách biceps.zdvih, jasné pri benchi bude sparing, lebo sám by to človek nezvládal
je to intenzívna a veľmi namáhavá metóda
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na doplkny ako biceps, zadne/bocne ramena, lytka atd... preco nie. Ale na zakladne cviky nikdy v zivote.

edit: z pohladu naturala...
johny40

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tento tréning by som začiatočníkom v žiadnom prípade neodporúčal.
Je to masaker na svaly a ak nemáte aspoň trošku vybudovanú svalovú vytrvalosť,tak po každom tréningu by ste trpeli svalovkami.Ďalšia vec ktorá by musela byť ,tak super jedálniček,pretože ak by nebol skoro by došla fáza pretrénovania.
Čo sa týka prínosu z hľadiska naberania svalovej hmoty je to super tréning,len málo ľudí je ochotná znášať bolesť ,takže to je hlavný dôvod-prečo nechcú takýto tréning cvičiť.
jakuzza

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BigOne mozno keby si chodil do skoly a ucil sa matiku vedel by si si tp vyratat ako kazdy zaciatocnik...a ked podla teba forum upada, tak ho skus povzniest ty...ale to by si musel preto nieco urobit ze?
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tiež si osobne myslí, že pre začiatočníkov nie naj
ináč , že to to masaker potvrdzujem, keď človek zhodí poslednú činku má chuť zabíjať
Petey

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

maria napsal:
tiež si osobne myslí, že pre začiatočníkov nie naj
ináč , že to to masaker potvrdzujem, keď človek zhodí poslednú činku má chuť zabíjať

Mne to teraz nasadil trener,a zabijal by som po tom niekedy aj ja
SCHWACA

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

shazované serie, v diete hodne dobrá věc, pokud jde tedy o závěrečnou přípravu nebo zřídka na zpestření tréninku.
Poman

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můj slabě odborný názor je:
Spíš skoro kontraproduktivní...
maria

PříspěvekZaslal: čt listopad 06, 2008 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Můj slabě odborný názor je:
Spíš skoro kontraproduktivní...

názor je ok, ak vieš podlož to niečím možno vlastnou skúsenosťou

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - redukované série-účinný tréning? Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: