Jak natrenovat silu?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak natrenovat silu?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jak natrenovat silu?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaka je podle vas cesta k sile?
Korte
31%
 31%  [ 15 ]
Ivanov
6%
 6%  [ 3 ]
Fomin
6%
 6%  [ 3 ]
Sheiko
14%
 14%  [ 7 ]
Coen
0%
 0%  [ 0 ]
5x5
25%
 25%  [ 12 ]
3x3
16%
 16%  [ 8 ]
Celkem hlasů : 48

Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 3:55 pm    Předmět: Jak natrenovat silu? Odpovědět s citátem

ahoj lidi

nudim se a procitam clanky na foru, nekdy i hodne stare a hledam odpoved, jak nejlip natrenovat maximalni silu a jestli to jde skloubit s vytrvalosti. tak treba maximalni sila na mrtvy tah a opakovani ve shybech?
a proc nekdo cvici pyramidu a silove se zlepsuje (treba CIZOPASNIK) a nekdo jede silove rutiny (Ivanova, Sheika, Korteho...). v cem to vezi?
Je lepsi pokazde vylezt skoro navrchol a nebo budovat zakladni tabory a pokazde vylezt jenom o kousicek dal (cyklicke treningy s prvotnim strategickym zhorsenim?)
Rachela

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.t-nation.com/strength-training-topics/707
Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora MSN Messenger
Wesker

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jedno je iste.. na každeho plati niečo ine, je to velmi individualne
podla mna najlepšia varianta je korte 3x3
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dal bych 3x5op.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rachela napsal:
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/707

+1

"Thibaudeauovi principy" a celkově věci z tohodle webu nejspíš fungují. Kamarád udělal neskutečnej progress nějakým tréningem založeným na třech opakování u každého cviku (oni tomu nějak říkají, ale já si to fakt nepamatuju) .... a poslední serie byla pumpovací (12 opakování cca) po schození váhy na cca 70%

Osobně plánuju na podzim do objemovky vyzkoušet pár věcí z tohodle webu.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rutiny jsem vyzkoušel všechny možné, abych se nakonec vrátil k ,,pocitovýmu" tréninku, protože v rutinách jsou přesně dané váhy pro jednotlivé tréninky a nikdo mě nepřesvědčí o tom, že když se prostě necítím, že musím odjet těžkej trénink, protože to mám na papíře. Z toho už jsem fakt vyrost.

Osobně si myslím, že to je hodně o tom, kolikrát v týdnu trénuješ.

Když jsem dřepoval dvakrát týdně, chodil jsem 5 x 6 opak v lehčí den a 3 x 3 opak v těžký den. U benčů to bylo podobně a MT jsem cvičil jen jednou týdně a spíš jen po 3 opáčkách k 90-95% maxima. Podobným stylem jako to jede Cizo.

Teď když cvičím jen jednou týdně potřebuju odcvičit pořádněj objem, mám 5-6 dní na regeneraci, takže nějaký 3 série nepřipadaj v úvahu, protože už v úterý bych byl odpočatej. Takže např. v mým tréninku budu dál pokračovat 6 x 8 opak. až kam to půjde, pak přejdu na 8 x 6 opak. a v závěru před soutěží půjdu 10 x 3 opak.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom.K. napsal:

...
Když jsem dřepoval dvakrát týdně, chodil jsem 5 x 6 opak v lehčí den a 3 x 3 opak v těžký den. U benčů to bylo podobně a MT jsem cvičil jen jednou týdně a spíš jen po 3 opáčkách k 90-95% maxima. Podobným stylem jako to jede Cizo.
...

jako by jsi popsal ivanova co mi sepsal Kulisek
Po drep a bench tezce
St DL
Pa drep a bench lehce
a kazdej den nejakej en doplnek
a myslim ze to nebylo spatne
ale Sheiko mi dal asi vic, tam se stridaly tezke alehke cele tydny
mozna je to tim, ze nemma dost natrenovano a proto je pro me lehci drzet se rozpisu
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidíš to a zrovna Ivanova jsem nikdy nejel.

Asi jsme se soudruhem Ivanovem dlouhodobým zkoušením zjistili co je nejlepší.

Scheiko mi nedal víceméně nic a ještě jsem se u toho strašně nadřel a nakonec i přetrénoval.

Každýmu sedí něco.
Tomas.11

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja by som povedal ze pre kazdy cvik a kazdu vykonnost je to individualne. Napr. ist tazko bench 3x tyzdenne sa este da, ale ist tazko MT 3x tyzdenne je dost zahul.
To iste pri vykonnosti, je rozdiel ist intenzivne drepy s max 100kg a s max 200kg. Tiez ak si zaciatocnik ktory sa zlepsuje z treningu na trening, alebo pokrocily ktoremu treba mesic na 5kg zlepsenie.
Mne osobne najviac vyhovovalo cyklovanie intenzity pocas tyzdna - fomin (tazky, stredny, lahky den) alebo Texas method (volume, recovery, intensity den).
Inak, trener nam na treningoch dava robit nieco takeho: drepy, ist do max na 2-3op, ubrat vahu a zas ist do max na 2-3op, ubrat vahu a do max. ... taketo 3-4 vlny. (3op x 130,140,150,160...140,150,160....140,150,160)
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov mas v tom hlasovani nejak malo moznosti :) Treba v tvojim pripade je nejlepsi jidlo :) Muzes jezdit korte sheiko a vsechno mozny, ale kdyz nebudes jist, tak budes zvedat furt hovno. Ty mas urcite rychle spalovani, takze musis zrat kyble sachru a masa, bez toho to nejde. Nechapu proc furt hledate nejakej zazracnej trening, v tom to vubec neni.
seeya

PříspěvekZaslal: po duben 25, 2011 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomas.11 napsal:
...alebo pokrocily ktoremu treba mesic na 5kg zlepsenie.
)

+60 kg rocne? To berem :)

Co sa tyka mna (a len mna) ako tak mi funguje toto:
1. trening tej istej partie viac krat tyzdenne je uplny zaklad. Prejdem na split a do mesiaca vsade -20kg :))
2. Vzdy si nechat nejaku rezervu, nechodit do zlyhania a hlavne to neprepalit s objemom tj max 1 tazky cvik na partiu. Prepalim a vratim sa o par mesiacov nazad.
3. Periodizacia. Podseknut vahu kludne o 30% a postupne pridavat. Tj ked dam 5x5x110 bench a uz sa neviem pohnut dalej tak zrazit vahu na 5x5x90 a kazdy trening pridavat par kileciek. Alternativa je stagnovat na rovnakej vahe do najblizsej choroby a potom aj tak padnut dole.
4. chodit viac serii ale menej opakovani. Ja mam rad cislo 5.
5. cielene sa prezierat - spolu s tukom sa na teba prilepia aj dake svaly = sila. Pozri kolko vazia borci o ktorych vies aspon ako sa volaju...

69. ked si uz zufaly tak pouzit zaprasku (substitucnu hormonalnu liecbu :) )
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 26, 2011 5:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
Peter Ustinov mas v tom hlasovani nejak malo moznosti :) Treba v tvojim pripade je nejlepsi jidlo :) Muzes jezdit korte sheiko a vsechno mozny, ale kdyz nebudes jist, tak budes zvedat furt hovno. Ty mas urcite rychle spalovani, takze musis zrat kyble sachru a masa, bez toho to nejde. Nechapu proc furt hledate nejakej zazracnej trening, v tom to vubec neni.

nerekl bych ze mam rychle spalovani, ale spis se dost hybu i bez toho, beh, plavani a podobne
kdyz se nehybu tak se hned zaluju tukama
me jde prave o silu bez zvyseni hmotnosti
kdyz se kouknu na trojbojare nebo vzperace, tak v moji vaze zvedaji zhruba dvakrat tolik co ja
takze nekde ten zakopanej pes bejt musi
drlift_

PříspěvekZaslal: út duben 26, 2011 6:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tezko rict co mi dalo nejvic. Kazdy trennk jsem jel v jinem obdobi a vzdy mi dal dost (Fomin, Sheiko, Ivanov). Prvni hodne velky zlom ve zpusobu treninku a progresu byl Fomin. Pak prisel Sheiko s jeho brutalnim treninkovym objemem, po kterem mel clovek nazvedanych tolik opakovani, ze pak zvedal jako stroj.

Nejaktualneji chodim zpravidla variace na Ivanovuv trenink (tenhle trenink mne dostal na vykonnost MVT) a to predevsim kvuli tomu, ze mi forma prijde opravdu presne na zavody.

P.S.: mimochodem, ze dva tydny se snad s Ivanovem uvidim, tak z nej snad neco novyho vymamim :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dekuju vsem za nazory
vsiml jsem si, ze stejne nikdo nejede originalni rozpisy kazdej si to nejak prizpusobuje
ale i tak je to podnetne
kulíšek

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2011 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro mě byl, je a myslím bude No1 Sheiko...
Jak psal drlift... člověk pak zvedá, jak stroj:) Mě ten brutální objem vyhovuje, no... já su takový činkový maratonec:))
Ale každý jsme jiný...

Ještě mě napadá bench killer... ten mi dal na ten jeden cvik opravdu hodně, ale musí se dávat majzla, protože se na tom dá docela pěkně přetrénovat...:)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak natrenovat silu? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: