Menší problém, snad možné zranění, prosím o radu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Menší problém, snad možné zranění, prosím o radu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Menší problém, snad možné zranění, prosím o radu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Cvičit nadále nehledě na bolest?
ano
10%
 10%  [ 3 ]
ne
78%
 78%  [ 22 ]
ano, ale třeba s 50% intenzitou, tak, aby nebyla cítit bolest-některé cviky vynechat
10%
 10%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 28

Autor Zpráva
amadeusman

PříspěvekZaslal: po květen 17, 2010 6:11 pm    Předmět: Menší problém, snad možné zranění, prosím o radu Odpovědět s citátem

Zdravím, mám takový problém. Před 10 dny jsem dělal tlaky v leže na rovné lavici s jednoručkama- úchop jako benchpress ( osy jednoruček rovnoběžné a bylo to 2*34kg, pro mě dost, tak na 5-6 opak ). Jenže chvíli mi vypadly myšlenky a levá ruka mi ve spodní poloze začala ujíždět mírně dozadu a doleva, takový ten nepříjemný pocit bez kontroly a když ještě nevíte, že to nepůjde vytočit zpět a než stihnete pustit JČ, tak to zabolí. Nevím, co se stalo, asi se tam něco natáhlo, necítím to jak sval, ale někde uvnitř ruky jakby- ten den jsem normálně docvičil, šlo to- ale bolet tu pak byla. Nu jezdil jsem tedy jen na kole, volněji+ jednou nohy, a po 7 dnech opět posilovna záda a prsa. Vše ok, shyby ok, hyperextenze ok, přítahy JČ v předklonu 38kg a tehdy se to ozvalo (stačilo JČ jen zhoupnout dopředu v tom předklonu trochu), tak pak jsem dojel jen na multipressu, tam to skoro šlo, ale pak velká bolest.

Po dalších dvou dnech jsem zkoušel doma rozpažky 2*11kg ok, ale předpažky, tam ta levá ruka nebere...fakt bolest někde uprostřed z vnější strany paže. Fakt nevím, co s tím, takže počkat a dát si klid úplně nebo jet zlehka nebo to nechat a jet dál a neohlížet se na bolest?

Tohle se mi ještě nestalo nikdy právě. Vždy se dost koncentruju, abych to technicky udělal tak, aby to nedopadlo nějak blbě, tak ani neplaším, jen nevím, jak je to korektní řešit. Samo o sobě když nic nedělám to je v pohodě, jen občas pocítím uvnitř té ruky takové trochu cuknutí nebo lehké napnutí, prostě jen, že cítím, že to není úplně ok (chvílema zas je to normální). Jinak jen při předpažování je problém.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Medek

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi 3 roky zpátky jsem měl popraskaný vazy v ramenu z těžkého benche. Měl jsem pauzu pár měsíců, pak jsem se rok na fitko vykašlal.
Do dneška rameno cejtim, už mi ten pocit ,že neni vše ok zůstal. Lečení jsem neuspěchal. Stejně jako když jsem si přetrhl achylovku. Taky cítim, že je to s ní naprd. Oboje zranění měli svoje následky na který si musim zvykat.

Snad tě to časem přejde jen chci říct, že občas se už něco nevrátí tak jak to bylo :) ale asi bych si dal voraz a zkusil doktora.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
YUD

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 9:55 am    Předmět: Re: Menší problém, snad možné zranění, prosím o radu Odpovědět s citátem

amadeusman napsal:
Zdravím, mám takový problém. Před 10 dny jsem dělal tlaky v leže na rovné lavici s jednoručkama- úchop jako benchpress ( osy jednoruček rovnoběžné a bylo to 2*34kg, pro mě dost, tak na 5-6 opak ). Jenže chvíli mi vypadly myšlenky a levá ruka mi ve spodní poloze začala ujíždět mírně dozadu a doleva, takový ten nepříjemný pocit bez kontroly a když ještě nevíte, že to nepůjde vytočit zpět a než stihnete pustit JČ, tak to zabolí. Nevím, co se stalo, asi se tam něco natáhlo, necítím to jak sval, ale někde uvnitř ruky jakby- ten den jsem normálně docvičil, šlo to- ale bolet tu pak byla. Nu jezdil jsem tedy jen na kole, volněji+ jednou nohy, a po 7 dnech opět posilovna záda a prsa. Vše ok, shyby ok, hyperextenze ok, přítahy JČ v předklonu 38kg a tehdy se to ozvalo (stačilo JČ jen zhoupnout dopředu v tom předklonu trochu), tak pak jsem dojel jen na multipressu, tam to skoro šlo, ale pak velká bolest.

Po dalších dvou dnech jsem zkoušel doma rozpažky 2*11kg ok, ale předpažky, tam ta levá ruka nebere...fakt bolest někde uprostřed z vnější strany paže. Fakt nevím, co s tím, takže počkat a dát si klid úplně nebo jet zlehka nebo to nechat a jet dál a neohlížet se na bolest? Tohle se mi ještě nestalo nikdy právě. Vždy se dost koncentruju, abych to technicky udělal tak, aby to nedopadlo nějak blbě, tak ani neplaším, jen nevím, jak je to korektní řešit. Samo o sobě když nic nedělám to je v pohodě, jen občas pocítím uvnitř té ruky takové trochu cuknutí nebo lehké napnutí, prostě jen, že cítím, že to není úplně ok (chvílema zas je to normální). Jinak jen při předpažování je problém.

Řekni si nahlas, co sem ti zvýraznil a myslím, že sám poznáš, co je správně
Nech to v klidu, případně rehab ramen (izolované cviky jako upažování o hodně opakováních a hodně sériích na prokrvení oblasyi), nějakou mast a když to bude pořád bolet, jdi za doktorem. Pokud to bolí hodně už teď, běž rovnou. Nic jinýho ti přes internet nikdo neporadí.
amadeusman

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No právě nevím jak bolí natržený sval, těžko říct. Moc to nebolí...nyní je stav takový, že to přestávám cítit, ale jak se teď víc sedí u stolu, občas to lehce vytuhne a pocítím. Strašně nerad si dávám pauzu...musím to asi vydržet, zkusím spíš běhat a tak...

Jak se to stalo vám s těmi natrženími? Stačí fakt tak málo? Hodně věci mám hlavně z internetu, kámoši takové věci nedělají a zkušeností tedy i z doslechu je málo v tomhle ohledu.

Zkusím tak za týden nějaké lehké váhy a uvidím, co to udělá... je to hnus, cvičení jediné mě poslední dobou drželo slušně psychicky...
amadeusman

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takové věci mají za následek těžké váhy na krev? Kupříkladu

1) bench (nebo tlaky jč vodorovně) s váhou, se kterou udělá člověk 5-6 opak uplně nakrev

2) to samé ale s váhou, se kterou udělá 10 opak na krev

3) zas to samé, váha třeba na 10-12 opak kdy už cítí slabost, ale rezerva by byla na 1-2 opak

Tzn větší riziko je u možnosti které? Dá se to tak brát nebo to je prostě náhoda? Posilování mě moc baví...jen železo a já a na žádnou sebedůležitější myšlenku není čas...ta zůstane pěkně v šatně. Takhle teď necvičit je ubíjející, ale jasně no, lepší než se ztrhat a pak být troska.

Kdybyste měli o tom nějaké info, odkazy nebo tak, budu za ně rád. Začínal jsem zlehka, neuvědomoval si to, pak přidával no a teď skoro 70kg jč tlaky vleže no a pak se to jednou posmolí...jak tohle nejlépe eliminovat?
YUD

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pořádná rozcvička, držet techniku, nepřetrénovávat se a nejezdit pořád na krev .
CIZO

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

moc to resis, nejspis je to trochu pretazeny ramenni rotator, takze si dej tyden volno, v mezicase si vygoogli cviky na ramenni rotatory, lip se rozcvicuj a nakladej si jen tolik, kolik bezpecne zvednes

Derek Poundstone
Markisha

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

amadeusman napsal:
No právě nevím jak bolí natržený sval, těžko říct. Moc to nebolí...nyní je stav takový, že to přestávám cítit, ale jak se teď víc sedí u stolu, občas to lehce vytuhne a pocítím. Strašně nerad si dávám pauzu...musím to asi vydržet, zkusím spíš běhat a tak...

Jak se to stalo vám s těmi natrženími? Stačí fakt tak málo? Hodně věci mám hlavně z internetu, kámoši takové věci nedělají a zkušeností tedy i z doslechu je málo v tomhle ohledu.

Zkusím tak za týden nějaké lehké váhy a uvidím, co to udělá... je to hnus, cvičení jediné mě poslední dobou drželo slušně psychicky...

ty bláho natažený nebo dokonce utržený sval bolí jako svině, ale pauzu bych se dalo.
amadeusman

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To jste mě uklidnili :-). No nebolí to tak moc...tak snad má CIZOPASNIK pravdu.

Tak jestli to moc řeším, poprvé určitě...asi přehodnotím trénink. Nejspíše by bylo asi nejlepší třeba udělat kolem 8 opakování s krapet rezervou...

Na ty cviky se mrknu, díky za tip.

Jako rozcvičku považuju svižnou chůzi do fitka cca 10 minut, potom v šatně mrštně ať nechladnu, pak kolo dám tak až ze mě párkrát zkápne pot což už je pak tak 4-5-6 minut, potom různě orotuju ruce jak se jen dá, protáhnu trochu střed těla (to trvá tak ty 2 minuty cca), což by mohlo být ok ni?
Synthetic

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To že se projedeš na kole neznamená, že sval kterej se chystáš cvičit je zahřátej na provozní teplotu. Já vždycky před "pracovníma" sériema dám 1-3 série s nižší váhou, abych opravdu cejtil že můžu bezpečně zabrat s tou větší váhou.
amadeusman

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo tak to dělám, nikdy neberu hned to těžké...vezmu něco, s čím si udělám rychlejší serii tak s 12 opakováními, potom přidám, a pak zase přidám- to už je pracovní a s tím jedu tak 4 serie a pak zase uberu jednou či dvakrát, dle pocitu a nálady

Když už jsem tady, napadlo mě, bo nedávno mi kamarádka říkala, že hyperextenze není moc fajn věc...nedala mi k tomu pádný argument, ale přecejen, jaký na to máte názor vy? Nijak jinak se ty spodní záda nepocvičí asi...
Synthetic

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

amadeusman napsal:
Jo tak to dělám, nikdy neberu hned to těžké...vezmu něco, s čím si udělám rychlejší serii tak s 12 opakováními, potom přidám, a pak zase přidám- to už je pracovní a s tím jedu tak 4 serie a pak zase uberu jednou či dvakrát, dle pocitu a nálady

Když už jsem tady, napadlo mě, bo nedávno mi kamarádka říkala, že hyperextenze není moc fajn věc...nedala mi k tomu pádný argument, ale přecejen, jaký na to máte názor vy? Nijak jinak se ty spodní záda nepocvičí asi...

A k čemu je podle tebe mrtvej tah?
I.N.G.

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

amadeusman napsal:
Takové věci mají za následek těžké váhy na krev? Kupříkladu

1) bench (nebo tlaky jč vodorovně) s váhou, se kterou udělá člověk 5-6 opak uplně nakrev

2) to samé ale s váhou, se kterou udělá 10 opak na krev?

10 opáček na krev? Co to je? Nějak si to nedokážu představit. Pod pojmem na krev si představuji 1, max. 2 opakování bez dopomoci před selháním.
amadeusman

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No ten nedělám, kámoš si na tom uplně dojebal záda...doslova...docela se toho bojím, kde jsem o tom jen cosi četl na forech, tak si na tom lidi pravidelně krypli zada.
amadeusman

PříspěvekZaslal: út květen 18, 2010 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

"na krev" to znamená že poslední opakování jsou fakt sotva zvládnutelné, ale ještě se dotlačí, třepeš se a tak, ale dotlačíš a všude z tebe stříká pot...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Menší problém, snad možné zranění, prosím o radu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: