Vlastní forma treninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vlastní forma treninku  Úvodní stránka -> Trénink -> Vlastní forma treninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Woko_O

PříspěvekZaslal: st únor 22, 2012 10:33 pm    Předmět: Vlastní forma treninku Odpovědět s citátem

Ahoj.
Rád se vyhybám jakýmkoliv zasádám tréninku v posilovně. Neuznávám vyloženě metody sestatování treninku v jeden den,cviky na určitý partie (myslim že tomu říkaj split,nebo tak nějak). Nedává mi to "naplnění" pocitu dobře odvedené práce. Uznávám trenink kdy si prostě jen dám pořádně do těla. To s čim já cvičim by pro mnohý z vás byly váhy na rozehřatí..Holt mi příroda nedala 190 cm a genetiku na objem..Nicméně cvičení mě baví a dokážu při něm vypnout (probémy,uvolnění atd..) Cvičim tak cca 3x do týdne,plus se aktivně hejbu (hraju hokej) . Můj trenink se skládá z cviků na partie horní poloviny těla a dolní poloviny těla. V jednom treninku projedu celé tělo. Vyhovuje mi to tak nejlíp a citim se po tom dobře. Prvni otázkou je..vadi to něčemu když si treninky nerozděluju na určitý parite ale radši to odjedu takhle?
Trenink se skládá z rozehřatí (rotoped,schody,stínový box,skákaní přes švihadlo a rozcvičení s menšíma váhama) pak protažění a pak samotnej trenink..) Rád cvičim s vlastní váhou,stroje jako předkopávání,zakopávání nebo nějaký kladky neuznávám...nebaví mě.
Začíná to odjetím největších svalových partií.. Nohy námáhám na ledě,takže jen výpady s čínkama (dřepy s velkou čínkou ne),pokračuju mrtvým tahem,benchpress,shyby,kliky na podpěrách,zvedání ez tyče,nebo jednoručky na biceps a zkracovačky a zvedání nohou ve visu. Přídávám i tlaky s jednoručkama.
Cvičení teda obsahuje základ jako MT,Bench a cviky na menší svalové partie,plus komplexní cviky s vlastní váhou.. Druhá otázka tedy zní. Zkoušel jste někdo podobné cvičení s kladným výsledkem?

Jak sem řekl nečekám žádný mega objemy,na to nemám genetiku. Postačí mi vyrýsovanost a výsledek cvičení.. Po tomhle cvičení mám pocit že jsem si dobře protáhl tělo,pocituju efekt cvičení a mám dobrej pocit líp odvedený práce..Ale jestli je tohle spíš k horšímu než k užitku si moc jistej nejsem..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Merrao

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 7:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná si o mě spousta lidí řekne, jak nejsem chytrá, nicméně tvá otázka je hrozně obecná...ono totiž každé cvičení má nějaký kladný výsledek, pokud ho děláš dobře.

A vzhledem k tomu, že nemáš soutěžní cíle...
Moocha

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ani jsem nepřečetl úvod, ale postnu ti sem způsob tréninku. Kamarád si v průběhu každého dne zacvičí.. Dá si kliky, shyby, něco na břicho, nebo si odjede bicák. Nehrotí to a je šťastnej. Výsledky má. Jak říká merrao, když mákneš, výsledky budou a jestli ne, tak nemakáš dost. Toť vše :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlastne jsi znovu objevil ameriku

http://kulturistika.ronnie.cz/c-4822-trenink-celeho-tela-vs-split-analyza-tima-henriquese.html
jupe84

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja cvicim podobne, 1+X Tak ako ma to bavi, vyberam len komplexne pohyby, same sety a okruhy. Necvicim az tak casto, ale mam rad ten treningovy pocit a uzivam si ho. Jem co mi pride na stol a nevidim dovod preco by som mal podmienovat aktivity mimo posilky cviceniu. Sice nie som hora svalov, ani valibuk, ale vidiet ze cvicim, mam dost dobru kondicku a z cvikov mi idu dobre mt a burpees.
Cvic tak ako ta to bavi, komplexnymi cvikmi a treningom celeho tela nic nepokazis. Hlavne makaj nohy a chrbat..tahat tahat tahat tlacit tahat tahat..
Woko_O

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A já myslel že jsem zas individium který nemá šanci..

Jen podle toho článku si nejsem moc jistej..Pán tam jako cviky na trenink celeho tela uvadí v kazdym dnu jiny slozeni treninku.. Ale ja jedu vlastně pořád to samé a moc často to nezaměnuju..To je špatně?
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Woko_O napsal:
A já myslel že jsem zas individium který nemá šanci..

Jen podle toho článku si nejsem moc jistej..Pán tam jako cviky na trenink celeho tela uvadí v kazdym dnu jiny slozeni treninku.. Ale ja jedu vlastně pořád to samé a moc často to nezaměnuju..To je špatně?

Záleží na tom čeho chceš dosáhnout.
Pokud se chceš udržovat ve formě, špatně to není. Pokud chceš aby Arnold blednul závistí , tak to špatně je.

To co ty svádíš na genetiku je čistě výsledkem toho že nedodržuješ principy jak nabrat. Genetika je v tom nevině. Měl by ses jí omluvit a vyplatit odškodné dříve než tě zažaluje
Woko_O

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě nechci bejt kulturista nebo podobně. Můj cíl je držet se ve formě v podobě svalstva a vyrýsování splolu s výbušností a rychlostí (něco jako MMA fighteři) Né moc svalstva ale aby bylo vidět že se tomu věnuju..

Nesvádim všechno na genetiku,to určitě ne.Ale někdo k tomu nabíraní má předpoklady někdo ne.. já mam 170 cm 67kg,ektomorf a trochu mezomorfu (nějaký svalstvo na mě je).. Snažim se cvičit tak aby mě to bavilo.. :)
Merrao

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyrýsování se týká diety :) Nebo spíše...stravy...pod dietou by si leckdo mohl co představit.

Chceš výbušnost a rychlost - trénuj ji.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče výbušnosti, tak jen upozorním, že nedoporučuju cvičit hned ze začátku na něčem tvrdym nebo na něčem se zpětným rázem (balóny apod.).

Rychle na stránku:

Přejdi na: