|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mlevora
|
Zaslal: po prosinec 26, 2011 10:42 pm Předmět: objemové tréninkové programy |
|
|
Zdravim, cvicim par let, ale az posledni dobou sem najel na kvalitni treninky a stravu. Mam odjeto mesic korte a 6 tydnu tezko/lehky split. Muzu znova dat na mesic korte? Bude to pro telo dostacujici zmena? Popripade jaky jiny objemovy programy by ste mi doporucily? diky za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ondkor

|
Zaslal: po prosinec 26, 2011 10:43 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: po prosinec 26, 2011 11:34 pm Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| mlevora napsal: | | Zdravim, cvicim par let, ale az posledni dobou sem najel na kvalitni treninky a stravu. Mam odjeto mesic korte a 6 tydnu tezko/lehky split. Muzu znova dat na mesic korte? Bude to pro telo dostacujici zmena? Popripade jaky jiny objemovy programy by ste mi doporucily? diky za rady |
klidně můžeš zkusit klasický nízkofrekvenční kulturistický split, jako za starých časů ve stylu:
kozy+triceps; zada+biceps; nohy+ramena nebo tak něco...
kde zařadíš na partii víc cviků -jak těžké tak lehké v jednom treninku. Na pár týdnů to taky bude pěkně fungovat a můžeš se podle pocitu zaměřit na to, co se ti nezdá a po dlouhé době si zacvičit cviky, které jsi třeba dva měsíce nejel. Já to tak většinou dělal a šlo to. třeba měsíc nebo dva je tak akorát, pak to můžeš zase změnit na nějakou rutinu třebas toho Beara. _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
ondkor

|
Zaslal: po prosinec 26, 2011 11:35 pm Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| Matheus napsal: | | mlevora napsal: | | Zdravim, cvicim par let, ale az posledni dobou sem najel na kvalitni treninky a stravu. Mam odjeto mesic korte a 6 tydnu tezko/lehky split. Muzu znova dat na mesic korte? Bude to pro telo dostacujici zmena? Popripade jaky jiny objemovy programy by ste mi doporucily? diky za rady |
klidně můžeš zkusit klasický nízkofrekvenční kulturistický split, jako za starých časů ve stylu:
kde zařadíš na partii víc cviků -jak těžké tak lehké v jednom treninku. Na pár týdnů to taky bude pěkně fungovat a můžeš se podle pocitu zaměřit na to, co se ti nezdá a po dlouhé době si zacvičit cviky, které jsi třeba dva měsíce nejel. Já to tak většinou dělal a šlo to. třeba měsíc nebo dva je tak akorát, pak to můžeš zase změnit na nějakou rutinu třebas toho Beara. |
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 8:55 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| Matheus napsal: | | mlevora napsal: | | Zdravim, cvicim par let, ale az posledni dobou sem najel na kvalitni treninky a stravu. Mam odjeto mesic korte a 6 tydnu tezko/lehky split. Muzu znova dat na mesic korte? Bude to pro telo dostacujici zmena? Popripade jaky jiny objemovy programy by ste mi doporucily? diky za rady |
kde zařadíš na partii víc cviků -jak těžké tak lehké v jednom treninku. Na pár týdnů to taky bude pěkně fungovat a můžeš se podle pocitu zaměřit na to, co se ti nezdá a po dlouhé době si zacvičit cviky, které jsi třeba dva měsíce nejel. Já to tak většinou dělal a šlo to. třeba měsíc nebo dva je tak akorát, pak to můžeš zase změnit na nějakou rutinu třebas toho Beara. |
Ten klasicky plit vypada zajimave, uz sem ho dlouho nejel, ale vsude pisou partii procvicit vicekrat do tydne, ale treba by to nachvili fungovalo, kdyz by to bylo uplne neco jinyho.
A nedoporucil by nekdo jeste neco jinyho nez beara? Rad bych si vybral z vice moznosti, nevim jestli by mi bear vyhovoval jak sem na nej koukal...
Co byste rikali na tento trenink? Je to vlastne korte (freimen), ale dal sem do kazdeho treninku doplnkove cviky. Jelo klasicky pondeli, streda a patek.
bench 4-5 serii x 5 opakovani
drep 4-5 x 5
MT 4-5 x 5
biceps VC 3 x 5-7
francouzsky tlak 3 x 5-7
military press 3 x 5-7
vypony 3 x 8-12
Dalo by se to?
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 9:20 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
Než ti plno lidí řekne, že se to dá.... podle mě to 3x týdně nemáš nejmenší šanci uregenerovat (pokud nastavíš dost vysoko váhy)
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 9:32 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| mlevora napsal: |
bench 4-5 serii x 5 opakovani
drep 4-5 x 5
MT 4-5 x 5
biceps VC 3 x 5-7
francouzsky tlak 3 x 5-7
military press 3 x 5-7
vypony 3 x 8-12
Dalo by se to? |
podle mně je to zbytečně brzo dávat po 6 týdnech znova korte. _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 9:33 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| guruhonza napsal: | | Než ti plno lidí řekne, že se to dá.... podle mě to 3x týdně nemáš nejmenší šanci uregenerovat (pokud nastavíš dost vysoko váhy) |
proc by to neslo?
cvcil jsme to a nemel jsme problemy, hlavn je dobre nastavena intenzite
apropos, split jsme dlouho zavrhoval, ale kdyz jsme ho asi po 5 letech zaradil, najednou jsme pribral asi 5 kilo a silove jsme sel dost nahoru
beara hodnotim jako zatim nejlepsi a bavil me asi vic
jinak doporucuju treba jeste AB O AB OO _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 9:53 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | guruhonza napsal: | | Než ti plno lidí řekne, že se to dá.... podle mě to 3x týdně nemáš nejmenší šanci uregenerovat (pokud nastavíš dost vysoko váhy) |
proc by to neslo?
apropos, split jsme dlouho zavrhoval, ale kdyz jsme ho asi po 5 letech zaradil, najednou jsme pribral asi 5 kilo a silove jsme sel dost nahoru
jinak doporucuju treba jeste AB O AB OO |
mrtvolu dal na třetí místo... aby to uregeneroval i po třeba 4. tréningu, tak jí bude muset hodně podseknout, protože jít jí po dřepu stojí dost energie...
k tomu tam má ruce HODNĚ TĚŽCE a ramena nakonec navíc ve cviku, kde si nemůže pomáhat tělem
autor: aspoň vidíš, že bude plno lidí říkat, že si to klidně dát můžeš... takže vyzkoušej a uvidíš
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 10:03 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| guruhonza napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | guruhonza napsal: | | Než ti plno lidí řekne, že se to dá.... podle mě to 3x týdně nemáš nejmenší šanci uregenerovat (pokud nastavíš dost vysoko váhy) |
proc by to neslo?
jinak doporucuju treba jeste AB O AB OO |
mrtvolu dal na třetí místo... aby to uregeneroval i po třeba 4. tréningu, tak jí bude muset hodně podseknout, protože jít jí po dřepu stojí dost energie...
k tomu tam má ruce HODNĚ TĚŽCE a ramena nakonec navíc ve cviku, kde si nemůže pomáhat tělem
autor: aspoň vidíš, že bude plno lidí říkat, že si to klidně dát můžeš... takže vyzkoušej a uvidíš |
Jen pro info, poradi cviku sem urcite nemel namysli pevne dany. Proc by se to nedalo uregenerovat? Samozrejmne treninky by nebyli nadoraz, proste zacit cca 65% a postupne zvysovat. Korte prece cvici spousta lidi bez problemu, me slo hlavne o to, jestli neni moc velka blbost dat do kazdyho treninku maly svaly (biceps, triceps, ramena a lytka)
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: út prosinec 27, 2011 1:46 pm Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
| mlevora napsal: | | ... me slo hlavne o to, jestli neni moc velka blbost dat do kazdyho treninku maly svaly (biceps, triceps, ramena a lytka) |
já to tak jezdím vždycky, už asi po šesté co jedu korte za poslední 4 roky a vyhovuje mi to víc než původní dělení doplňků na "ramena+lýtka" a "2cák+3cák" takže v tom bych problém tolik neviděl... dokonce jsem občas zařadil po každé serii dřepů jednu serii shybů 5op. a taky to nebyl problém (jel jsem je jen tak na pohodu ať ty záda trošku "prokrvím", žádná přídavná zátěž na opasek)
a pořadí cviků jsem měl vždy:
dřepy+shyby 5x 5
bench 5x 5 (ať si spočnou zada)
MT 5x 5 (ten jsem jednou týdně vyměnil za VČ v předklonu nebo jednoručky v předklonu s oporou, jsem opatrný na spodek zad)
Ramena 4x 8-10 (tlaky nebo přítahy k bradě, raz jedno raz druhe, jak sem se citil)
Biceps+Triceps 4x 8-10 (základní cviky v superserii, nechtělo se mi ztrácet čas rukama proto najednou bicák i tricák)
Lýtka jsem většinou nějak ošmelil, mám je jak konve i když je necvičím asi genetika.
a na konec pokaždé pořádně břicho... hlavně spodek! a transversus abdominis ať to kompenzuje ten záhul na spodní záda + protáhnout iliopsoas!!! což je sviňa sval _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
mlevora
|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 6:14 pm Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
po dnesnim precteni tohoto clanku http://kulturistika.ronnie.cz/c-4191-mytus-nizkofrekvencniho-split-treninku.html uz se mi moc nechce do splitu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 12:32 am Předmět: Re: objemové tréninkové programy |
|
|
na chvíli jako změna to rozhodně má smysl... úplně bych to nezatracoval, ale beru to jen jako přechodné období, kdy si může trenink upravit podle osobních pocitů. _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 7:44 am Předmět: |
|
|
Na zaklade jednoho clanku preci nebudes odsuzovat nizkofrekvencni splity, ale presne jak pise Matheus, jako zmena a pro prolomeni pripadne stagnace je tohle idelani.
A uz taky jednou pochopte, ze neexistuje zadny dokonaly treninkovy system. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|