Souvisí síla a objem?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Souvisí síla a objem?  Úvodní stránka -> Trénink -> Souvisí síla a objem?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Buraak

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 1:56 pm    Předmět: Souvisí síla a objem? Odpovědět s citátem

Zdravím,

chci se zeptat, souvisí síla v posilovně s objemem svalů a vzhledem?

Dřív jsem hodně cvičil a velmi kvalitně jedl. Zvedal jsem na svoje poměry dobrý váhy a lidi mi říkali že vypadám dobře :-).

Teď jsem se do toho pustil znovu a se zvedanými váhami jsem na tom defakto stejně jako předtím, ale vypadám o dost hůř. Dokonce i vážím téměř stejně. Moje strava je ale horší.

Čím to je že předtím jsem vypadal líp při stejný síle? Ona síla a objem nesouvisí nebo co? :))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kubaz

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sila a objem spolu do jiste miry souvisi to samozrejme, to ze nevypadas stejne jako predtim bude z valne vetsiny tou stravou, je to zaklad bez toho to jde tezko
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rachela

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sila je zlozena z mnohych faktorov, ktore by sa strucne dali zhrnut do styroch skupin:
1. svaly
2. nervovy system
3. svalove receptory
4. dalsie faktory ako psychika, motivacia, stres, unava...

Cize ano, aj svaly su jeden z faktorov ovplyvnujucich maximalnu silu.

zdroj: The Black Book of Training Secrets (Christian Thibaudeau)
Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora MSN Messenger
r@mbo

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mám v posilce pár kámošů, co cvičej víc jak 5 let a objem jim šel nahoru jen cca 1. rok, a 4 roky vypadaj úplně stejně jen se jim zvyšuje síla např. bench cvičili se 70-80 a teď 110-120, dřepy z 60 na 140 s úplně stejným tělem.. prostě nějaký fail

tohoto se chci vyvarovat, pač já chci pravý opak - co nejvíc růst za použití co nejnižších vah (kvůli kloubům) tak asi budu dělat přesný opak toho co oni
Primitiv

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Síla bez objemu lze, objem bez síly si moc neumim představit (pokud se teda bavíme o svalovym objemu :)))

Viděl jsem vychrtlý lidi, co maj docela slušnou sílu na základních cvicích, ale nikdy jsem neviděl velkýho člověka, co by neměl sílu.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

primitiv: to já zas viděl spoustu velkých lidí co sice sílu mělu ale ne takovou jakou bych si u jejich velikosti představoval
70mMyW!53

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je prece plno kulturistu co nezvedaji kdo vi jak velke vahy ale objemove jsou da se rict nabouchani, pro priklad vezmu Tomase Horaka, nechcu ho jmenovat jako ze zveda male vahy, ale to co zveda mu staci na to jak vypada.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak každej snad v posilce vidí, že tam jsou velcí borci, co zvedají "málo" a "malí" borci, co zvedají mnohem víc, než ti větší...

lukáš osladil taky cvičí s docela malýma váhama na to, jak famozně vypadá

i tady na foru by se našlo pár lidí, kteří vypadají fakt dobře a zvedají "malé" váhy...

Spíš tohle řeš, až se s váhama budeš dostávat NAD to, co si zvedal dřív...
Magumi

PříspěvekZaslal: po leden 02, 2012 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalová vlákna, která se ze zapojují při výkonech, které vyžadují maximální sílu (nad 90% 1RM), rostou na objem jen velmi málo, takže je možné mít velkou maximální sílu a přitom relativně malý objem svalů. Navíc silové výkony nezávisí jen na svalech, ale taky na centrální nervové soustavě, stavbě kostry a samozřejmě technice.

A i když jsou cvičení a strava navzájem provázané, mám takový pocit, že zatímco výkon závisí hlavně na tom, jak cvičíš, vzhled ovlivňuje spíš dieta.
Doman

PříspěvekZaslal: po leden 09, 2012 11:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Svalová vlákna, která se ze zapojují při výkonech, které vyžadují maximální sílu (nad 90% 1RM), rostou na objem jen velmi málo, takže je možné mít velkou maximální sílu a přitom relativně malý objem svalů. Navíc silové výkony nezávisí jen na svalech, ale taky na centrální nervové soustavě, stavbě kostry a samozřejmě technice.

A i když jsou cvičení a strava navzájem provázané, mám takový pocit, že zatímco výkon závisí hlavně na tom, jak cvičíš, vzhled ovlivňuje spíš dieta.

No já maximálky nikdy ani nezkoušel. Ale vim že mam větší sílu podle toho, že jsem dal 8x80kg na benchi, což jsem nikdy nedal. A vzhled je přitom horší
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

Rychle na stránku:

Přejdi na: