dřepy - začátky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - dřepy - začátky  Úvodní stránka -> Začátečníci -> dřepy - začátky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
matezz06

PříspěvekZaslal: út srpen 30, 2011 3:46 pm    Předmět: dřepy - začátky Odpovědět s citátem

Zdravím, začínám posilovat a potřeboval bych poradit. Všechny cviky jedu doma, takže kromě činek a lavice nic nemám. Říkal sem si, že když se věnuju fotbalu (trénink 3× tejdně), že se nebudu moc soustředit na nohy ale aspoň ty dřepy si dám.

Ikdyž sem tady prohlížel všemožný diskuze, nenašel sem, na jaký úrovni by měl začít úplný začátečník (nechci, aby se mi stalo to, co v zimní přípravě, kdy sem po "pár" kačákách a žabákách nemohl tejden hnout s nohama - teď v sezóně bych si to nemohl dovolit).

Sem celkem tyčka - váha 66kg, výška 178cm. Potřeboval bych poradit, s kolika opakováními a sériemi, s jak velkou váhou/závažím a do jaké hloubky dřepu. Dík za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út srpen 30, 2011 5:09 pm    Předmět: Re: dřepy - začátky Odpovědět s citátem

... já prej ty rány dávám kvůli dřepům a každej brankář chce bejt semnou, abych naněj nestřílel... ale možná je ten spodek těla fakt k ničemu ;)
Ale osobně teda, protože dělám aktivně (ne zavodně) docela dost sportů, tak právě ty nohy cvičím...
madball

PříspěvekZaslal: út srpen 30, 2011 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc bych si od dřepů nesliboval na žabáky a kačáky, to je přece jenom jiná liga, to ale neznamená, že je nedoporučuju. Ale hezky od píky, pomalinku se snahou vyšperkovat techniku.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Bomberguy

PříspěvekZaslal: út srpen 30, 2011 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hraješ fotbal? skákej přes švihadlo. vygoogluj si různý vyriace skákání a skákej jak blázen. zapomeň na dřepy.
blazen

PříspěvekZaslal: út srpen 30, 2011 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy napsal:
Hraješ fotbal? skákej přes švihadlo. vygoogluj si různý vyriace skákání a skákej jak blázen . zapomeň na dřepy.

ne že bych zrovna já skákal, kolego z Kroměříže
Bomberguy

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 12:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

:D
matezz06

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak teď sem fakt zmatenej :D
woid

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2011 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chytal sem a mužu potvrdit, že kluci co začali v 15ti chodit do posilky a cvičit nohy, tak pro moje ruce byli o dost horší než ostatní. :)

Ale zas když budeš dělat dřepy (těžký např. 6x6xty+kamarad_na_zádech :o) ), tak to podle mě s 3x tejdně treninkem a 1x zápasem, nemáš šanci zregenerovat. Nezbejvá než to zkusit :p
SP1R1T

PříspěvekZaslal: po září 05, 2011 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Po cca 2 rokách cvičení sem o těchto prázdinách zařadil do treninku noh taky dřepy. Zatím zvládám něco málo přes 60kg při výšce 177cm a 72kg, je mně čerstvých 20 let. Mám ale obavy abych neměl z dřepů neco se zády, hlavně se bojím skoliozy. Myslíte si, že ve 20 letech se toho nemusím bát, když budu dbat na techniku samozdřejmě...?
TRX

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ve 20 už bys měl mít dokončený růst a pokud budeš dbát na správnou techniku, tak naopak záda budou lepší a bát se skoliózy opravdu nebudeš muset
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 8:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Víte, co skolióza vůbec je, když se toto slovo nyní zde tak často objevuje?
TRX

PříspěvekZaslal: so duben 14, 2012 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

že by vychýlení páteře? vždyť říkám, že při správné technice se naopak záda zlepší ... kdyžtak do toho zapojit cviky na stabilizaci a střed těla ..

Rychle na stránku:

Přejdi na: