Tak hele
Držím cca 3-4 měsíce dietu. Nic extra drastického, aby šel dolů tuk a ne svaly. Posledních 6 týdnů jedu tzv. "sacharidové
vlny" (najdi si to sám, je toho tu dost). Asi chápeš, že jsou mezi námi i žravější jedinci, kterým dělá problém udržet se na uzdě a jsou schopní sníst půlku prasete na posezení. OK, takový extrém nejsem, ale je jasné, že když je člověk dlouho na zdravé stravě, tak občas dostane i chuť na něco nezdravého.
Včera byla Velká Neděle. Svátek, který hodně lidí spojuje nejen s křesťanstvím, ale i s dobrým jídlem, a to pokud možno v co největším množství. My děláme bramborový salát - jídlo, které v oblíbenosti řadím někam do mých top10. K tomu řízky a všude kolem sebe hromada čokolády, sušenek, mazanců a dalších dobrot. Proto jsem si tenhle den zapsal v kalendáři jako tzv. prasečí den (název říká vše) a než abych se musel na ty sladkosti dívat, tak jsem je všechny sežral. A přibral cca 3,5 Kg (ale jsou daleko větší borci, opět stačí hledat). Dnes opět zpátky ve vlnách. Jen tak pro informaci, včerejší jídelníček :
5:00 - cca 200 g medovníku, 100 g čokolády a balíček ředkviček (vláknina + ochrana proti překyselení žaludku >> nevěřil jsem tomu, ale fakt to funguje), 300 ml mléka s grankem
6:00 - 200g vloček s hrozinkami, k tomu jeden velký (0,5 kg) jogurt od Hollandie a půlku skleničky babiččiny rybízové marmelády

, heřmánkový čaj (srovná žaludek - preventivně)
8:30 + 10:30 - 200g mazance s MÁSLEM a pořádnou vrstvou marmelády, opět 300 ml mléka s grankem, 200g Ferrero Rafaello (nebo jak se to píše

), 100g mandlí, 200 g čínského zelí, 100g Bebe sušenek, 250g puding s ovocem
12:00 - knedlíčková polévka, cca 150g smažený vepřový řízek a k tomu asi 400g bramborového salátu
14:00 - 4 jablka (cca 600g)
15:00 - Studentská pečeť 100g
16:00 - cca 300 g salátu
17:30 - asi 10 chlebíčků, co zbylo po návštěvách (se salátem a s uzeným)
18:30 - svíčková se šesti a se šlehačkou
20:00 - další talíř salátu s řízkem, fakt netuším kolik
22:00 - zeleninový salát s tuňákem (vláknina + ochrana před překyselením žaludku, preventivně), rennie (preventivně), heřmánkový čaj (preventivně)
22:30 jsem šel spát
Nemám odhad, kolik to může mít dohromady kalorií (tak asi kolem 10000 ? fakt netuším, nepočítal jsem to). Do salátu dáváme normálka brambory/vajíčka/gothaj/majolku/hořčici na ochucení/sůl/hrášek z konzervy/nakládané okurky. Díky prevenci mi nic není, cítím se celkem v pohodě a až se zítra vyprázdním, tak budu mít stejnou váhu, jako předtím (alespoň minule to tak bylo).
A TY TADY ŘEŠÍŠ JEDEN ŠVINDL