Rozpažování-ramena

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rozpažování-ramena  Úvodní stránka -> Trénink -> Rozpažování-ramena
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 3:55 pm    Předmět: Rozpažování-ramena Odpovědět s citátem

Co jsem si tak četl a viděl, u rozpažek se doporučuje mít mírně pokrčené lokty. Je něco špatně na tom mít ruce v loktech propnuté a nebo mít naopak lokty do pravého úhlu (za předpokladu že se nezvedá jen loket, ale skutečně celá ruka)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to jen můj subjektivní pocit, ale vždycky mi přišlo, že s propnutýma rukama veškerou práci odvádí trapézy místo deltů.
sqip

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 5:19 pm    Předmět: hm Odpovědět s citátem

Mně osobně při rozpažování nejvíce pomohlo pokrčit ruce do 90stupňů a vědomě se zaměřit na držení tohoto úhlu a na zvedání loktu.K dyž jsem se zaměřil na to, že chci zvedat lokty a ne ruce (ty se zvedaly díky držení toho úhlu i s činkou, ale jinak "nepracovaly"), tak jsem mnohem lépe procítil ramena a také ramena lépe rostla. Snad to dává smysl, co jsem napsal :)
Oddo

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš ruce propnuté tak to více škodí vazům, pokud je máš zase do pravého úhlu, tak podle mě nemůžeš plnohodnotně cvičit upažování, ale je to asi hodně subjektivní. Mě osobně nejvíce pomohlo snížit váhu a vědomě tlačit ramena dolu, čímž vyřadíš z práce trapéz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus se na youtube podívat na to jak ten cvik má vypadat. 90 ° v lokti je prasárna. takto odcvičím s třicítkama.

Je třeba mít mírně pokrčené ruce v loktech, nikoliv ruce napnuté. Důležité je být v opravdu mírném (několika cm) předklonu nikoliv rovně, protože pak je tendence se při pohybu dolů zaklánět a přenášet zátěž paradoxně na hrudník. Při cviku pokrčit nohy v kolenou. Výška - na paralel nebo mírně nad s tím, že je malíková hrana mírně výše než ostatní prsty. Dole neodpočíváme. U tohoto cviku bych preferoval formu nad hmotností.

Pro fajnšmekry je ideální po sérii upažování okamžitě s jednoručkami přejít na tlaky ve stoji s jednoručkami a dorazit to:o)

Naposledy upravil Deadlift dne ne duben 15, 2012 7:34 pm, celkově upraveno 2 krát
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zase se mi vybavili všichni ti chlapci u "nás" v posilovně co mávají 20kg jednoručkama (v předklonu při vyťukávání melodií lopatkama ještě víc), a na mě divně koukají, protože si beru šestky nebo osmičky
Mablung

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dalo mi to kapku práci najít na youtube, protože jsem neznal anglický název :-)
Třeba u téhle holky se mi nezdá že mi měla moc lokty pokrčené

Vazy by podle mě u těchto malých vah moc trpět neměly. Je ještě nějaký důvod proč je nemít propnuté?
Co se tohodle videa týče (a viděl jsem to i na ostatních), má činky v bocích, zatímco já jsem byl učený mít činky před sebou. Je obojí správně a nebo je jedno z toho špatně?
jirdano

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2012 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já je při full body jedu v předklonu s ramenama přitaženýma nahoru ke krku, ruce 90 stupňů a ten pohyb celkově trochu jinak - zabíram právě hlavně trápézama a zadníma deltama (přední nechávam na pokoji, jelikož ty se zapojí zase u cviků na hrudník) - do toho, kamenujte mě :D ..nicméně ve splitu je cvičím zhruba jak píše deadlift

Rychle na stránku:

Přejdi na: