| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Study
|
Zaslal: čt duben 19, 2012 8:20 pm Předmět: Shyby - dlouhodobý problém |
|
|
Zdravím místní osazenstvo. Mám už nějakou dobu potíže se shyby. Po pár seriích (5x5) cítím následující den takovou "zvláštní" svalovku. Přijde mi totiž, že mě bolí spíše šlahy než svaly. Nevím jak více bych to specifikoval. Snad jen postnout obrázek s vyznačeným místem.
Zajímalo by mě jestli někdo má nebo měl stejný problém?
Snažím se přitahovat opravdu zády, ne rukama. Na techniku jsem celkem pes. Pro kontrolu mohu max. poskytnout video z mobilu, které bych (snad) udělal další trénink.
Jinak cvičím už více jak rok a půl, a byli doby kdy jsem udělal až 11 shybů bez následující svalovky. Pak jsem se opět vrátil ke dřepům a někdy v té době to začalo. Napadlo mě, že to může být tím jak jsem přibral na zadku a na nohách, a že ty šlachy/úpony to nějak nezvládají.
Rád bych tu viděl nějaké reakce, když už se tím tak s*ru  Předem díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Study
|
Zaslal: čt duben 19, 2012 8:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: pá duben 20, 2012 9:09 am Předmět: |
|
|
Nevím jestli ti to pomůže, ale když jsem měl loni docela problém s bolestí vazů a svalových úponů, byl mi doporučen vápník a zabralo to. Bral jsem denně asi dva týdny a bylo po problému. Chytly mě tehdy fest úpony v oblasti ramen a kolen.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá duben 20, 2012 10:47 am Předmět: |
|
|
| dogeatdog napsal: | | Nevím jestli ti to pomůže, ale když jsem měl loni docela problém s bolestí vazů a svalových úponů, byl mi doporučen vápník a zabralo to. Bral jsem denně asi dva týdny a bylo po problému. Chytly mě tehdy fest úpony v oblasti ramen a kolen. |
To zni zajimave, me upony kolen boli uz mesice, co jedu poradne drep.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: so duben 21, 2012 9:44 pm Předmět: |
|
|
Vápník? Nemyslím si že bych ho měl nějak málo, když denně sním tvaroh + asi litr mléka.
Možná se budu muset smířit s tím, že shyby prostě jezdit nemužu. Kámoš co se mnou chodí, tak je mu automaticky jasné, když řeknu ,že pojedu shyby, že další trénink přeskočím. Tu svalovku obvykle mám i 2 druhý den po tréninku, což je (pro mě) už problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: so duben 21, 2012 9:59 pm Předmět: |
|
|
nezalezi kolik toho vapniku clovek sezere, ale jestli se mu vstreba ... na to lidi hodne zapominaji pri tom kdyz do sebe serou jeden preparat na vitaminy a mineraly za druhym :)
dalsi vec ... jak dlouho tu bolest citis ? den dva ? tri ? ctyri ? a jak moc narocny pro tebe to 5x5 je ? a jak moc spoustis shyby dolu pripadne jak moc rychle jedes ? _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne duben 22, 2012 12:23 pm Předmět: |
|
|
Preco bazirujes na zhyboch? Mrtvy tah je o dost uzitocnejsi a myslim ze by si o tom mal pouvazovat zvlast ked ti zhyby prilis nevyhovuju
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: po duben 23, 2012 5:55 pm Předmět: |
|
|
U mrtvého tahu mám momentální maximálku na 150kg:) A ten cvičím aspon dvakrát týdně... hold shyby vynechám díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:34 am Předmět: |
|
|
Co si myslíte o "zadních shybech"? Nedotýkat se bradou hrazdy ale zátylkem, trapézama. Slyšel jsem, že se ramena dostanou do nepřirozené polohy a celkem se ku*ví. Ale zase by to mohlo lépe procvičit zadní delty a mezilopatkové svaly, což? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 9:47 am Předmět: |
|
|
Já občas zkouším shyby na hrazdě, která ale nemá tyč jinde než na úchop, tj. pak ten shyb není ani před ani za hlavu, ale tak jaksi něco mezi. Osobně bych cvičil raději variantu před hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá duben 27, 2012 10:20 am Předmět: |
|
|
Z dlouhodobého hlediska cviky za hlavu mohou zadělávat na problémy. Jednou za čas se dá.
Shyby na hrazdě bez střední tyče jsou takový šikovný kompromis.
|
|
| nahoru |
|
 |
Manek49

|
Zaslal: pá duben 27, 2012 1:09 pm Předmět: |
|
|
Za hlavu nebrat nic, ani shyby ani tlaky na ramena, ani stahování horní kladky, nejen že trpí ramena, ale hlavně krční páteř. Negativa jednoznačně převyšují pozitiva. _________________ Z Trutnova od r. 1582 :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |